Stiri Acvile

Ashley Walker a reușit al doilea double-double pentru România în calificările Women's Eurobasket 2021

Ashley Walker a reușit al doilea double-double pentru România în calificările Women's Eurobasket 2021

România a fost învinsă cu 60-59 în al doilea meci din calificările la Women's Eurobasket 2021, în Cehia, cu un coș primit în ultima secundă. Ashley Walker a fost cea mai eficientă Acvilă în meciul de duminică, bifând al doilea double-double în tot atâtea meciuri din noua campanie de calificări. Doar două jucătoare mai au două meciuri în double-double până acum în preliminarii, Bernadett Hatar și Jonquel Jones, MVP-ul primei etape.

Ashley Walker a fost din nou românca cu cele mai multe minute în teren la confruntarea din Cehia, la fel cum se întâmpla în prima etapă. În runda a doua, jucătoarea naturalizată a lipsit doar 4 secunde din teren. A încheiat în double-double cu 17 puncte și 13 recuperări (5 ofensive/8 defensive). A înscris de două ori din semicerc din 7 încercări, a avut 3/11 de la distanță și a transformat 4 libere din 7. A mai avut 2 pase decisive, 3 turnovers, 3 intercepții și 2 capace, cu +18 indice al eficienței.

Extrema de forță are medii de 16,5 puncte în cele două etape, 12,5 recuperări, 4 pase decisive, 2,5 turnovers, 3 intercepții și 1,5 capace în 36.8 minute, cu 23,5 eficiență. Walker a fost la al 3-lea double-double consecutiv într-un meci oficial pentru România, după cele două reușite pe teren propriu, în runda inaugurală a acestor calificări, cu Danemarca, și în ultimul meci al calificărilor precedente, cu Finlanda.

Doar două jucătoare au mai strâns două meciuri în double-double în prima fereastră de calificări la Women's Eurobasket 2021, bosniaca naturalizată Jonquel Jones și maghiara Bernadett Hatar, ambele jucând pe postul 5.

Jones a fost decisivă în victoria Bosniei-Herțegovina în Rusia și a contribuit la succesul noii sale naționale cu Elveția, acasă. Aceasta are medii de 27,5 puncte, 16 recuperări, 2 assist-uri, 4 turnovers și 2 capace în 30.8 minute, cu +32 eficiență. Ungaria a pierdut în runda inaugurală în Olanda și s-a impus în etapa a doua acasă cu Slovacia. Hatar a contribuit cu 17,5 puncte pe meci și 13,5 recuperări, având și 3,5 turnovers, 1,5 intercepții și 1,5 capace în 33.2 minute, cu +22 eficiență.

În calificările la Women's Eurobasket 2021 urmează o pauză de aproape un an. În luna februarie a anului viitor nu vor fi jocuri din aceste preliminarii pentru că vor fi turnee preolimpice. În aceste condiții, următorul joc oficial al Acvilelor va fi în 12 noiembrie 2020, acasă cu Italia. În 15 noiembrie tricolorele vor juca în Danemarca.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii