Stiri Acvile

Ayhan Avci: „Prima repriză nu a fost rea, dar în a doua am făcut multe greșeli. Avem multă treabă”

Ayhan Avci: „Prima repriză nu a fost rea, dar în a doua am făcut multe greșeli. Avem multă treabă”

România s-a impus cu 70-55 în primul meci din calificările la Women's Eurobasket 2021. Tricolorele au început cu un run de 7 puncte și au condus și la 20 de puncte la jumătatea sfertului patru. Acvilele au avut cinci minute în care nu au marcat în ultima perioadă de joc, iar oaspetele au redus puțin diferența. Selecționerul Ayhan Avci a fost mulțumit că a debutat cu o victorie în meciurile oficiale.

„A fost un meci dificil, mai ales pentru mine, pentru că a fost primul meu meci oficial cu fetele. Prima repriză nu a fost rea, dar în a doua repriză am făcut multe greșeli. Dar nu suntem pregătiți. Am fost norocoși să începem cu un meci acasă cu Danemarca. Și ele au o echipă bună, interesantă, toate jucătoarele pot să arunce. Cred că este o victorie bună pentru noi. Acum știm ce trebuie să lucrăm intens la antrenamente în următoarele două zile. Victoria este victorie, de fiecare dată este importantă pentru noi, dar acum avem multă treabă.

Sunt satisfăcut în general. În repriza a doua am schimbat echipa, am vrut să schimbăm jucătoarele, așa că am făcut multe înlocuiri. Astfel chimia echipei s-a schimbat tot timpul. Dar este ok, sunt sigur că vom fi mai buni”, a declarat Ayhan Avci după meciul de la Timișoara, care a început cu puțină întârziere din cauza unor probleme cu tabela.

Antrenorul turc se concentrează pe corectarea greșelilor tricolorelor în timpul scurt rămas până la meciul cu Cehia, de duminică.

„Sigur va fi mai greu meciul din Cehia, toată lumea știe că sunt foarte puternice, sunt o forță în baschetul feminin. Dar nimic nu este imposibil și vom merge acolo să câștigăm. În primul rând trebuie să corectăm greșelile noastre, acum trebuie să ne concentrăm pe noi, nu pe Cehia sau alte echipe. Trebuie să ne corectăm greșelile și să muncim mult la antrenamente. Vom vedea ce va fi.

Sigur că nu este suficient timp până duminică, dar nu este vorba doar de 2 jocuri. Urmează următorul an și celălalt, avem timp pe termen lung. Dacă vom câștiga în Cehia, este un avantaj bun pentru noi. Dar dacă pierdem, nu contează. Trebuie să muncim și poate vom putea face mai multe cantonamente la următoarea oprire și cantonament de vară. Mai este un an până la următoarea fereastră. Cred în aceste fete. Acest meci a fost foarte dificil, mai ales pentru mine, dar vom fi mai buni zi de zi. Nu este timp suficient pentru Cehia, dar vom putea da ce e mai bun”, a adăugat Ayhan Avci.

România joacă duminică, 17 noiembrie, la Praga cu Cehia, cealaltă formație care a debutat cu victorie în preliminarii. Partida se va juca de la ora 19:00 (ora noastră). După aceea urmează o pauză de aproape un an până la următorul meci oficial al tricolorelor, cel de acasă cu Italia fiind programat în 12 noiembrie 2020.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii