Stiri Acvile

Danemarca a obținut prima victorie din calificările EuroBasket după 21 de ani în meciul cu România

Danemarca a obținut prima victorie din calificările EuroBasket după 21 de ani în meciul cu România

Meciul câștigat de naționala feminină de la Copenhaga împotriva României a marcat un moment istoric pentru baschetul din țara nordică. A fost prima victorie obținută de Danemarca într-un meci din calificările pentru Campionatul European după 21 de ani.

Astfel, ultimul succes al danezelor în preliminariile FIBA Women's EuroBasket a venit în 23 mai 1999 într-o partidă cu Irlanda, scor 63-62. 

Pe data de 15 noiembrie 2020, Danemarca a învins România cu scorul de 91-74 în bula din Riga, Letonia. Româncele au condus cu șapte puncte la pauză și au avut pe parcursul sfertului doi un avantaj de 15 puncte, pe care l-au irosit în repriza a doua.

Maria Jespersen a contribuit din plin la succesul echipe sale, reușind să înscrie 35 de puncte și să adune 6 recuperări și 3 pase decisive. La finalul partidei, jucătoarea a declarat: 

„A fost o victorie grozavă și foarte importantă pentru programul nostru. E foarte emoționant. Am pornit această echipă națională din nou acum doi ani și am avut nevoie ca oamenii din Danemarca să doneze bani pentru a ne ajuta. Așa că ne simțim foarte bine că vedem că lucrurile merg în direcția potrivită după ce toți am sacrificat atât de multe. Am arătat că aparținem aici - pe scena aceasta”

Participarea naționalei daneze în calificările pentru European a fost posibilă după o campanie de crowdfunding. În cadrul acestei acțiuni au donat persoane fizice și diverse companii și astfel reprezentativa feminină a avut resursele necesare să participe în preliminariile EuroBasket. Danemarca a câștigat Campionatul European pentru țări mici în 2018 dar a avut nevoie de venituri suplimentare pentru a trece la următorul nivel.

*Foto: FIBA

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii