Stiri Acvile

Gabriela Mărginean: „Mă bucur că este acasă primul meci. Sper să începem cu dreptul”

Gabriela Mărginean: „Mă bucur că este acasă primul meci. Sper să începem cu dreptul”

Naționala de senioare a României începe joi, de la ora 18:00, jocurile oficiale cu Ayhan Avci și noul staff pe bancă. Danemarca este primul adversar al tricolorelor, iar meciul din prima rundă a calificărilor Women's Eurobasket 2021 se joacă la Sala Constantin Jude din Timișoara. Căpitanul Acvilelor, Gabriela Mărginean, ne-a vorbit despre scurta perioadă avută la dispoziție pentru a pregăti prima dublă și despre noul antrenor.

Acvilele au început duminică antrenamentele. Acestea au avut în luna august un cantonament de o săptămână cu noul selecționer, în care au avut și partide de pregătire.

„N-am avut destul timp de antrenament, dar am avut noroc că am jucat puțin împreună pe timpul verii, în august. Sperăm că o să fie bine, timpul este scurt pentru toată lumea. Acum este greu pentru toată lumea, nu numai pentru noi, dar sperăm că o să fie bine”, ne-a declarat Gabriela Mărginean după meciul de pregătire jucat la Timișoara cu FCC Baschet Arad, la două zile înainte de duelul cu Danemarca.

Extrema de 32 de ani a vorbit despre duelul cu Danemarca și șansele din grupa D, în care, pe lângă tricolore și daneze, mai sunt Italia și Cehia.

„Mă bucur că este acasă primul meci. Sper să începem cu dreptul. Nu știm nimic despre ele, n-am mai jucat niciodată cu ele. Meci greu, ca fiecare meci și sperăm să reușim să începem cu dreptul, cum am spus. Șanse în grupă sunt, normal. Tot timpul sunt șanse. Jucăm să câștigăm, când jucăm să pierdem nu mai jucăm baschet. Sunt șanse, clar. Acum ne jucăm șansa și vedem ce se întâmplă. Punctul forte va fi să jucăm împreună, ne înțelegem bine și în afara terenului și pe teren, iar asta o să ne ajute în timpul jocului”, a adăugat Gabriela Mărginean.

Aceasta a fost jucătoarea cu cele mai multe minute pentru România în precedenta campanie de calificări, la europeanul din acest an. Mărginean a avut o medie de 33 de minute în cele 6 partide, cu 13,7 puncte pe meci, 2,7 recuperări, 2,5 pase decisive, 3 turnovers și 2,8 intercepții, cu 10 eficiență.

Căpitanul Acvilelor a mai lucrat cu Ayhan Avci la echipa de club din Turcia, AGU Spor, timp de două sezoane și l-a descris pe noul selecționer. „Ayhan Avci este un antrenor calculat, știe baschet. Calm, dar știe când să fie un pic strict. Îmi place. Toată lumea joacă relaxat cu el, dar joacă baschet bun”.

Și în prima fereastră de calificare au fost convocate multe jucătoare tinere. 6 dintre cele 14 Acvile convocate se încadrează la regula U23.

„Ne-am obișnuit, în ultimii 4 ani tot am avut tinere, 2, 3 la fiecare campanie. Ne-am obișnuit, mă bucur că sunt cele tinere care vin din spate”, a mai spus extrema.

Meciul dintre România și Danemarca se joacă mâine, de la ora 18:00, la Sala Constantin Jude din Timișoara. Partida va fi transmisă pe Digi Sport 2, iar biletele pot fi cumpărate online aici sau în ziua meciului, de la sală. Tricolorele vor disputa al doilea meci din această fereastră de calificări duminică, în Cehia.

*foto: Alina Cojocaru / fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii