Stiri Acvile

Naționala României a pierdut și meciul împotriva selecționatei din Danemarca

Naționala României a pierdut și meciul împotriva selecționatei din Danemarca

Echipa națională de baschet feminin a României a cedat confruntarea cu Danemarca din preliminariile EuroBasket 2021, scor 74-91 (27-19, 17-18, 14-31, 16-23). Partida s-a desfășurat în Olympic Sports Centre din Riga, Letonia.

Româncele au avut un avantaj de 15 puncte pe tabela de marcaj la jumătatea sfertului doi, de care din păcate nu au reușit să profite în cele din urmă.

Echipele de start

Danemarca: Ryder, Seilund, Jespersen, Hee, Hesseldal

România: Godri-Părău, Ghizilă, Mărginean, Șipoș, Pavel

Acvilele au controlat primul sfert al întâlnirii, reușind să se distanțeze la 2-9 după coșul de trei puncte al Gabrielei Mărginean. Danezele s-au apropiat la 2 lungimi după ce Jespersen a înscris din spatele semicercului, 9-11. Nordicele au modificat ulterior tabela la 13-14, dar Nicolett Orban a înscris din apropiere pentru 13-16. România s-a descurcat foarte bine în următoarele minute și a dus scorul la 14-24 după aruncarea de trei puncte semnată de Dora Ardelean. Totuși, tricolorele le-au permis adversarelor să se apropie la 19-24. După primul sfert, tabela indica 19-27.

În debutul actului doi, Mărginean a dus scorul la 21-29 după o aruncare de la semi-distanță. Părău a majorat ecartul la 10 puncte, 21-31, și tot ea a transformat două libere pentru ca tabela să indice 25-37. La jumătatea sfertului doi, România avea un avantaj de 15 puncte, 25-40. Până la pauză, Danemarca a reușit să miscșoreze treptat această diferență. Astfel, după primele două sferturi tabela indica 37-44.

La reluare, danezele s-au mobilizat și după trei minute au reușit să reducă diferența un singur punct, 45-46. Mărginean a înscris pentru 45-48 după time-out-ul solicitat de România, însă Danemarca nu s-a lăsat mai prejos și a reușit să egaleze după liberele transformate de Jespersen, 48-48. Eli Pavel a marcat un coș din apropiere pentru 48-50, însă Jespersen a înscris din spatele semicercului pentru a o duce pe Danemarca în avantaj, 51-50. Tot ea a mai punctat o dată din afara arcului de cerc, 54-50. De acolo, danezele au mărit diferența la 9 puncte, 60-51. Gabriela Irimia a transformat două aruncări libere pentru 60-56. Cu toate acestea, Danemarca a reușit să intre în sfertul patru cu un avantaj de 10 puncte pe tabelă, 68-58.

Naționala de la Copenhaga a dominat și ultimele zece minute ale confruntării, reușind să profite de erorile din defensivă ale selecționatei tricolore. Acvilele nu s-au descurcat prea bine nici pe faza ofensivă, acolo unde au pierdut câteva mingi destul de ușor. România nu a găsit soluții la atacurile danezelor și a pierdut și ultimul sfert la o diferență de șapte puncte, după ce a cedat sfertul trei la 17 puncte.

Gritt Ryder a fost cea mai eficientă jucătoare a partidei cu 15 puncte, 8 recuperări, 9 pase decisive, 2 intercepții și un capac.

Annemarie Godri-Părău a fost principala remarcată de la naționala României cu 19 puncte, 3 recuperări, 2 pase decisive și o intercepție.

*Foto: FIBA

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii