Stiri Acvile

România pierde dramatic în Cehia în etapa a 2-a din calificările la Women's Eurobasket 2021

România pierde dramatic  în Cehia în etapa a 2-a din calificările la Women's Eurobasket 2021

România a fost aproape de o surpriză pe terenul Cehiei în etapa a 2-a a calificărilor pentru Women's Eurobasket 2021. Scorul a fost 60-59 pentru Cehia, pe sferturi: 24-17, 11-14, 7-13, 18-15. Gazdele au avut un început mai bun și au condus și la 9 puncte, iar tricolorele au revenit în partea secundă și au trecut în avantaj. Cehia s-a distanțat din nou în sfertul patru, dar Mărginean a reușit șase puncte la rând și România conducea cu un punct. Acvilele nu au reușit să se apere la ultima repunere, cu trei secunde rămase din joc, iar Elhotova a înscris punctele victoriei.

Cehia a început meciul cu Renata Brezinova, Kia Vaughn, Romana Hejdova, Lenka Bartáková și Katerina Elhotova. Primul 5 al României a fost format din Annemarie Godri-Părău, Elisabeth Pavel, Gabriela Irimia, Ashley Walker și Gabriela Mărginean. Au fost în lotul de 12 pentru acest meci Alina Podar și Ecaterina Armanu, care la primul meci cu Danemarca au rămas în afara foii de joc.

Hejdova a dus scorul la 5-0, iar Irimia înscria primul coș al României după un minut și jumătate, cu o reușită de la distanță. Vaughn și Părău au marcat din apropierea panoului pentru 11-9. Elhotova și Irimia au punctat pentru 15-11 și Ayhan Avci cerea primul timeout al meciului după cinci minute și jumătate. Godri-Părău a strâns din nou ecartul la două puncte, dar Elhotova a scuturat plasa de la distanță și Hejdova a mărit ecartul la 7 lungimi. Godri-Părău reducea de două ori diferența la cinci puncte și scorul primei pauze era 24-17. Gazdele au profitat mai bine de greșelile tricolorelor, cu 7 puncte înscrise după turnovers, față de 2.

Stepanova a înscris prima în sfertul secund, iar Walker scutura plasa de la distanță pentru 26-20. Elhotova a răspuns cu o reușită din spatele semicercului și au urmat greșeli în ambele părți, inclusiv un 24 de secunde în dreptul României. Godri-Părău și-a mai trecut alte două puncte în cont, după o repunere de sub coșul advers. Cehia a avut o nouă pasă greșită și era rândul lui Stefan Svitek să ceară timp de odihnă. Gazdele au ieșit la pressing pe repunerea tricoloră, după care Walker și Pavel au apropiat România la 29-25, transformând 3 din 5 libere. Au fost alte două libere ratate în dreptul oaspetelor, după care au urmat atacuri ratate de ambele părți. Gazdele au continuat cu pressing-ul avansat și au pus probleme în construcția tricoloră, ducând la un turnover de 8 secunde. Vyoralova a oprit seceta de trei minute din atacul Cehiei și Avci cerea un nou timeout, aproape de jumatea sfertului. Au urmat momente de joc rapid, fără atacuri poziționale, cu multe ratări și greșeli, fără coș timp de trei minute. Godri-Părău a reușit o nouă depășire și a oprit cele patru minute fără punct în dreptul României. Urma timeout-ul Cehiei, Walker micșora ecartul la trei puncte, iar Vaughn punea capăt secetei din ofensiva gazdă. Elhotova a dus Cehia la +7, iar Walker a închis repriza cu o reușită de la mare distanță. La pauza mare tabela arăta 35-31.

Walker a reușit încă o triplă după revenirea de la vestiare și a strâns ecartul la o lungime. Elhotova a marcat primul coș al gazdelor în repriza secundă, după mai mult de două minute și jumătate. Mărginean a răspuns cu o reușită din semicerc și Stoiedin a scuturat plasa de afară, ducându-le pe tricolore pentru prima dată la conducere, scor 37-39 în minutul 24. Walker a transformat o liberă din două și România trecea la +3. Vaughn și Mărginean punctau din apropiere, iar Hejdova egala la 42, cu o reușită de afară. Au urmat peste trei minute în care nu s-a marcat, iar Walker le-a dus pe românce în avantaj la ultima pauză, scor 42-44.

Irimia le-a dus din nou pe Acvile la +3. Elhotova a egalat cu o nouă triplă, Reisingerova a înscris patru puncte la rând, iar Elhotova a transformat libera după tehnicul încasat de antrenorul nostru, prin care ducea scorul la 50-45 în minutul 33. Vorackova a mărit diferența la 7 puncte, iar Walker înscria primul coș din acțiune al oaspetelor în ultimul sfert. Reisingerova a dus din nou Cehia la +7, dar Godri-Părău a răspuns cu un 3 points-play, pentru 54-50. Mărginean și Godri-Părău, după un turnover de 24 de secunde al gazdelor, au strâns diferența la o lungime. Elhotova a mai scuturat o dată plasa de afară, iar Reisingerova transforma o liberă pentru 58-53 cu mai puțin de trei minute până la final. Mărginean a înscris 6 puncte într-un minut și a dus România în față, 58-59 cu aproximativ 11 secunde rămase din joc. A urmat timeout-ul gazdelor, iar tricolorele mai aveau faulturi de dat. Pavel a ieșit cu 5 greșeli personale. Acvilele au mai făcut un fault, iar Cehia a mai avut aproape 3 secunde pentru repunerea de sub coș. Apărarea noastră a pierdut-o pe Elhotova, după ce nu a funcționat schimbul de oameni. Elhotova a găsit coșul și a adus victoria gazdelor, după ce aruncarea disperată a României nu a găsit ținta. S-a încheiat 60-59 și Cehia obține a doua victorie în aceste calificări, în timp ce româncele sunt la prima înfrângere.

Anemarie Godri-Părău a fost principala marcatoare a tricolorelor, cu 21 de puncte, plus 5 pase decisive. Ashley Walker a încheiat în double-double cu 17 puncte și 13 recuperări. Pentru România au mai înscris: Mărginean 11 puncte, Irimia 6, Stoiedin 3 puncte (5 recuperări) și Pavel 1 punct.

Katerina Elhotova a fost coșghetera partidei cu 23 de puncte. Pentru Cehia au mai înscris: Hejdova 12 puncte (8 recuperări, 5 assist-uri), Reisingerova 9 puncte, Vaughn 8 puncte (6 recuperări), iar Vyoralova, Bartakova, Stepanova și Vorackova, câte 2 puncte.

În celălalt meci al rundei Italia s-a impus în Danemarca cu 82-72. Cehia trece pe prima poziție în grupa D, cu 4 puncte, urmată de România și Italia cu câte 3 puncte, iar Danemarca are 2. Următoarea fereastră de calificări va fi în luna noiembrie 2020. În 12 noiembrie tricolorele vor primi vizita Italiei, iar în 15 vor merge în Danemarca.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii