Stiri Acvile

România pierde și ultima confruntare din preliminariile EuroBasket 2021

România pierde și ultima confruntare din preliminariile EuroBasket 2021

Echipa națională de baschet feminin a României a pierdut partida cu Italia desfășurată în ”bula” de la Istanbul, scor 81-66 (15-14, 25-21, 23-16, 18-15). Tricolorele au încheiat astfel campania de calificare la FIBA Women's EuroBasket 2021 pe ultimul loc al grupei D, cu un bilanț de 1-5.

Echipele de start

Italia: Cinili, Pan, Zandalasini, Carangelo, Bestagno

România: Ghizilă, Walker, Mărginean, Șipoș, Pavel

Româncele au prestat un joc bun în prima parte a confruntării, aflându-se la conducere după două minute, 0-4. Italia a trecut la conducere prin Bestagno, 7-6 iar Mărginean a transformat de la mare distanță pentru 10-11. Ghizilă a marcat și ea din afara semicercului, 10-14, dar Attura a înscris una dintre cele două libere primite și italiencele aveau un avantaj de o lungime după primul sfert, 15-14. 

Naționala noastră a evoluat bine și în actul secund, reușind să se afle în mai multe rânduri la conducere. Alina Podar a marcat de afară în debutul sfertului doi, 15-17 iar lay-up-ul înscris de Ghizilă a făcut ca tabela să indice 19-21. Italience au trecut din nou în avantaj prin coșul de trei puncte semnat de Nicole Romeo, 24-23. Ashley Walker a transformat câte două libere pentru a aduce România din nou în avantaj, 27-29 și 30-31. Totuși, pauza a venit la scorul de 40-35 în favoarea selecționatei italiene.

La jumătatea sfertului trei, naționala de la Roma avea un avantaj de 9 lungimi, 48-39. Walker a reușit un three-point play și a redus ecartul la 3 puncte, 48-45 iar Mărginean a înscris din interior pentru 50-47. Înaintea ultimului act, Italia conducea la o diferență de 12 puncte, 63-51. Jucătoarele din peninsulă s-au distanțat la 17 puncte în primele minute ale sfertului patru, 69-52 și la 18 puncte spre finalul acestuia, 72-54. Cu mai puțin de două minute rămase, Zandalisini a înscris de la semi-distanță pentru un avantaj de 20 de punct al Italiei, scor 81-61. În cele din urmă, acvilele au redus ecartul la 15 lungimi, Nicolett Orban reușind să înscrie pe sirenă ultimul coș al întâlnirii.

Principalele marcatoare

Italia: Francesca Pan 17 puncte, Nicole Romeo 15 puncte, Cecilia Zandalasini 12 puncte

România: Gabriela Mărginean 16 puncte, Ashley Walker 14 puncte, Ioana Ghizilă 12 puncte

*Foto: FIBA

--------

Sărbătorim împreună 10 ani de Baschet.ro! Avem nevoie de sprijinul tău pentru a putea continua mediatizarea acestui fenomen. Fii alături de noi și investește în baschetul românesc prin intermediul platformei Patreon la această adresă: https://www.patreon.com/Baschet . Garantăm faptul că suma de bani acordată va fi investită sută la sută în baschetul românesc! Pentru mai multe detalii accesează acest link.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii