Stiri Acvile

România se impune în partida cu Danemarca din calificările EuroBasket 2021

România se impune în partida cu Danemarca din calificările EuroBasket 2021

Selecționata feminină a României a învins Danemarca pe teren propriu cu scorul de 70-55 (26-14, 13-15, 19-15, 12-11) în primul meci al campaniei de calificare la Women’s EuroBasket 2021, grupa D.

România a început partida în formula Annemarie Godri-Părău, Gabriela Mărginean, Gabriela Irimia, Ashley Walker și Elisabeth Pavel. Danemarca a replicat prin Piechnik, Ryder, Jespersen, Seilund și Hesseldal.

Tricolorele au pornit meciul cu un run de 7-0, dar adversarele au revenit repede în joc, 7-5. Godri-Părău a dus scorul la 15-7 cu un lay-up elegant, iar danezele înscriu de la mare distanță pentru 17-10. Romina Filip punctează și ea prin același procedeu, 20-10, iar oaspetele marchează de la linie de libere pentru a mai reduce ecartul, 20-12. Stoiedin reușește o intercepție în apropierea panoului advers și pune punctele pe tabelă, 22-14. Ashley Walker înscrie de asemenea, 24-14, iar Danemarca irosește ușor un atac. Adina Stoiedin marcheză încă un coș pentru a pune punct primului sfert, 26-14.

În startul actului doi, Ryder reduce din diferența de pe tabelă cu o reușită din afara semicercului, 26-17. Gabriela Mărginean și Maria Jespersen punctează de la mare distanță iar selecționerul României cere time-out la scorul de 31-20, cerându-le să fie mai atente. Aceeași Jespersen înscrie pentru a reduce diferența la 10 lungimi, 32-22. După o acțiune personală, Godri-Părău îi pasează frumos în căciulă lui Eli Pavel care îndeplinește doar o formalitate pentru ca scorul să devină 36-22. Cu două minute până la pauza mare, tabela indica 38-25. Piechnik transformă spectaculos de afară, 38-28, iar danezele își irosesc următoarele două atacuri. Gazdele nu reușesc nici ele să fructifice pe faza ofensivă iar Ayhan Avci solicită timp de odihnă cu 24 de secunde până la terminarea primei reprize. Sfertul al doilea se încheie cu un avantaj de 10 puncte pentru românce, scor 39-29.

La revenirea de la cabine, Godri-Părău înscrie din spatele arcului de cerc, 43-29, dar Jespersen a răspuns imediat tot de afară, 43-32. Mărginean marchează din apropiere dar danezele țin aproape și înscriu și ele imediat, 45-34. Echipa daneza primește două libere ulterior și se apropie la 9 lungimi, 45-36. Oaspetele se apropie la 7 puncte, 46-39 iar meciul nu mai pare atât de ușor pentru naționala noastră. Mărginean nu greșește de la linia de libere iar scorul devine 48-39 la jumătatea sfertului trei. Eli Pavel duce scorul la 54-39 iar Tunde Kilin a transformat din spatele semicercului pentru 57-39, antrenorul oaspetelor fiind nevoit să ceară time-out. Danemarca traversează o perioadă mai bună și duce scorul la 58-44 iar sfertul trei se termină cu un avantaj de 14 puncte pentru România, scor 58-44.

Ashley Walker reușește un three-point play în debutul sfertului patru, 61-44, însă ratează complet aruncarea la următoarea fază. Formann punctează de afară, 61-47 și mai înscriu o dată după o neatenție în defensiva tricoloră, 61-49. Ashley Walker se luptă intens pentru recuperarea mingii în ofensivă și transformă una dintre cele două libere primite, 62-49. România se distanțează la 69-49 după o prestație foarte bună semnată de Walker iar formația oaspete cere time-out. Naționala de la Copenhaga reușește să mai reducă din deficit la reluare, 69-55. Meciul din sala ”Constantin Jude” se încheie cu scorul de 70-55 în favoarea naționalei României.

Ashley Walker a avut 16 puncte, 12 recuperări, 6 pase decisive 3 intercepții și un capac pentru România, fiind MVP-ul partidei. 

Maria Jespersen a fost principala remarcată din naționala Danemarcei cu 18 puncte, 9 recuperări, 2 intercepții și un assist.

Pentru România urmează confruntarea cu Cehia, de la Praga, programată duminică, 17 noiembrie.

*Foto: Andreea Vlase

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii