Naționala feminină U20 și-a trecut în cont a treia victorie la Campionatul European, Divizia B, de la Oradea. Partida dintre Ucraina și România s-a încheiat cu scorul de 56-63, pe sferturi: 18-10, 13-19, 9-19 și 16-15. Cea mai mare diferență a fost de 12 puncte în favoarea ucrainiencelor, dar tricolorele au reușit o nouă revenire.
Cele două echipe se cunoșteau deja destul de bine după ce au jucat două amicale cu o săptămână înainte de startul turneului, tot la Oradea. Tricolorele au câștigat atunci ambele partide. În meciul din a treia zi a turneului de la Oradea, Ucraina a început cu Karp, Liubinets, Mitina, Tsibyuk și Fastova. România le-a avut în 5-ul de start pe E. Armanu, Părău, Podar, Popescu și Vîrjoghe. Ucrainiencele au condus cu 3-0, iar Podar a marcat primele două puncte ale României după mai bine de două minute. Ucrainiencele s-au distanțat la 12-2 după alte trei minute fără coș pentru tricolore. Aceeași Podar a reușit un 3 points-play. A fost rândul jucătoarelor echipate în alb să nu găsească drumul spre coș, iar Ferariu și Popescu au dus scorul la 15-10. Babych a răspuns cu o triplă și a stabilit scorul la prima pauză, 18-10.
Karp și Fastova au dus ecartul la 12 lungimi în debutul sfertului secund. Tricolorele s-au apropiat la 3 puncte după tripla lui E. Armanu, cu puțin peste două minute până la pauza mare. Demeter a înscris din apropierea panoului și a stabilit scorul la jumătatea partidei, 31-29. România a preluat prima dată conducerea la startul reprizei secunde, după o nouă reușită de la distanță semnată de E. Armanu. Mitina a răspuns cu o triplă și Vârjoghe a egalat la 34. Au urmat momente cu ratări de ambele părți. E. Armanu, Ferariu, Părău și Vîrjoghe au desprins formația României la 9 puncte, 34-43 în minutul 25. Popescu a dus ecartul la 10 puncte cu o reușită de la distanță. Până la finalul sfertului s-a marcat puțin, iar la ultima pauză s-a intrat cu 40-48.
Același scor s-a înregistrat și după două minute și jumătate din sfertul patru. S-au marcat doar patru puncte în prima parte a ultimei perioade de joc, cu Părău reușind primul coș al României după mai mult de patru minute. Vîrjoghe a dus scorul la 45-52. Ucraina s-a apropiat la două puncte după tripla lui Tsibyuk și urma time-out-ul lui Cătălin Tănase. Vîrjoghe a marcat patru puncte la rând și a făcut 50-56. Karp și Ferariu au punctat de la linia de fault și scorul era 53-58 cu 25 de secunde până la final. Demeter a transformat o liberă din două și Mitina a marcat de după semicerc, pentru 56-59 cu 16 secunde rămase pe ceas.
Ucrainiencele au încercat intercepția la repunerea tricolorelor, dar acestea s-au descurcat și Podar a fost trimisă la linia de fault, de unde a transformat ambele libere. A urmat o aruncare de la distanță forțată de ex-sovietice, iar Podar a punctat de alte două ori de la linia de fault și a stabilit scorul final, 56-63. A fost a treia victorie din trei pentru România, care rămâne singura echipă neînvinsă în grupa A.
Anamaria Vîrjoghe și Maria Ferariu au fost cele mai bune marcatoare din tabăra tricoloră, cu câte 12 puncte. Le-a urmat Alina Podar cu 11 puncte, iar Irina Părău s-a remarcat cu 6 puncte și 11 recuperări. Pentru România au mai înscris: Ecaterina Armanu 9 puncte (3x3), Carla Popescu 6 (2x3), Nicolett Orban 4 și Nora Demeter 3 puncte. A mai jucat Nicoleta Ghiță.
Kristina Karp a fost coșghetera partidei cu 21 de puncte la care a adăugat 8 recuperări. Pentru Ucraina a urmat-o Mitina cu 13 puncte.
Tricolorele au avut cu un coș în plus din interiorul semicercului, iar ucrainiencele, de la distanță. Diferența s-a făcut la libere, cu 14 reușite în dreptul României și doar 6 pentru Ucraina. A fost din nou o revenire a elevelor lui Cătălin Tănase, de această dată de la -12, după ce cu o zi înainte au recuperat un deficit de 15 puncte cu Marea Britanie. În jocul cu Ucraina, România a înscris 20 de puncte după greșelile adverse. La recuperări a fost egalitate, cu câte 51 de fiecare parte.
După ziua de pauză, naționala feminină sub 20 de ani a României va întâlni Israelul. În ultimul meci din grupă, tricolorele vor juca cu Lituania. Cele două adversare pe care le mai au de întâlnit româncele au 2 victorii și o înfrângere la acest turneu.
*foto: fiba.basketball
Este necesar să vă autentificaţi pentru a putea introduce comentarii.
Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.
Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.
După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!