Mvp-ul etapei
Rashida Timbilla
Rashida Timbilla
Minute 36:26
Puncte 17
Pase decisive 7
Recuperari 13
Eficienta 35
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Cupa României Feminin

Alina Podar a îmbunătățit recordul stagional de puncte marcate de o jucătoare U23 în LNBF

Andreea Vlase

Andreea Vlase
22.10.2018

Olimpia CSU Brașov a cedat cu 57-96 pe terenul campioanei ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe în etapa a 3-a din Liga Națională. Tânăra Alina Podar a fost coșghetera partidei, cu 23 de puncte pentru învinse. Formația brașoveană a avut alte două jucătoare tinere în double-digits, Kristina Arsenic și Amira Al Ash Hab, ambele cu câte 11 puncte.

Echipa de sub Tâmpa s-a confruntat și la Sfântu Gheorghe cu probleme de lot, care nu este încă complet. Căpitanul Biljana Pesovic nu a putut evolua din cauza unei accidentări. Alina Podar a fost jucătoarea cu cele mai multe minute jucate pentru Olimpia CSU Brașov în înfrângerea de la Sepsi Arena.

Alina Podar a petrecut pe teren 39:39 minute. Coșghetera brașovencelor a marcat 23 de puncte, cu 4/11 la șuturile din semicerc, 4/7 de la distanță și 3/5 de la linia de fault. A mai avut 3 recuperări, 4 pase decisive, 4 greșeli personale, 6 faulturi scoase de la adversare și 5 mingi pierdute pentru +13 eficiență. Fundașul care face 20 de ani luna viitoare a primit convocarea și pentru meciurile naționalei de senioare din noiembrie.

În cele trei meciuri din acest campionat, Podar are medii de 15.3 puncte, 3.7 recuperări, 6 pase decisive, 4 mingi pierdute și o intercepție în 39:31 minute, cu 13.7 eficiență medie. Cu cele 23 de puncte marcate în fața celor de la ACS Sepsi SIC, fundașul s-a apropiat la un punct de recordul său personal din campionat, reușit anul trecut în meciurile pentru locul 5.

Precedentul record de puncte înscrise de o jucătoare U23 în această ediție a LNBF îi aparținea Ioanei Ghizilă. Fundașul de la ACS Sepsi SIC reușea 22 de puncte în victoria alb-verzilor din prima etapă, când juca 28:52 minute și încheia cu +23 eficiență într-un meci controlat de campioană și câștigat cu 101-69.

Revenind la duelul de sâmbătă seara, alte două jucătoare sub 23 de ani s-au remarcat pentru Olimpia CSU Brașov. Kristina Arsenic a fost aproape de double-double cu 11 puncte și 9 recuperări în 37:12 minute. Sârboaica a avut 4/14 la șuturile de două puncte, 0/1 de afară și 3/3 de la linia de fault. A mai contribuit cu 2 intercepții și 4 capace pentru +15 eficiență. Pivotul care nu se încadrează la regula U23, valabilă doar pentru românce, a evoluat 37:20 minute/meci în cele trei etape de până acum. Are medii de 14 puncte, 8.3 recuperări, 2 intercepții și 1.7 capace, cu 15.7 eficiență medie.

Dacă Podar și Arsenic sunt prezențe constante pentru Olimpia CSU în acest sezon, cu mult peste 30 de minute/meci, Amira Al Ash Hab a profitat de cele 23:20 de minute petrecute pe teren. Extrema de forță și-a îmbunătățit recordul personal de puncte în Liga Națională. A marcat 11 puncte, cu 4/11 la șuturile din semicerc și 3/4 de la linia de fault. A mai avut 6 recuperări, o pasă decisivă, 4 greșeli personale, 3 faulturi scoase și 2 mingi pierdute, cu +8 indice al eficienței. Are medii de 4 puncte, 2 recuperări și 0.3 pase decisive în 10:14 minute. Jucătoarea de 19 ani a fost în sezonul trecut principala tânără folosită de Dan Calancea în primul sfert, dar în acest sezon Alina Podar este jucătoarea U23 cu cele mai multe minute la alb-albastre.

La campioană au evoluat cinci sportive sub 23 de ani în meciul cu brașovencele. Nora Demeter a încheiat cu 8 puncte și 7 recuperări în 18:43 minute. Ioana Ghizilă a petrecut pe teren 23:18 miute, contribuind cu 5 puncte și 5 pase decisive, iar Renata Kovacs și Edit Janko și-au trecut în cont câte două puncte. A mai intrat Adrienn Ioachim.

*foto: Miska Brigitta

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii