Stiri Cupa României Masculin

Marcel Țenter devine noul președinte al Colegiului Central al Antrenorilor

Marcel Țenter devine noul președinte al Colegiului Central al Antrenorilor

 

Consiliul Director al Federației Române de Baschet a decis, în ședința din 25 noiembrie, numirea fostului selecționer Marcel Țenter la conducerea Colegiului Central al Antrenorilor.

Astfel, potrivit site-ul frbaschet.ro, la punctul 8 avem următorul punct:

„Presedintele FRB, dl. Horia Paun, prezinta situatia de la Colegiul Central al Antrenorilor de baschet si propune inlocuirea presedintelui CCA, dl. Florin Nini, cu dl. Marcel Tenter. Se aproba cu unanimitate de voturi revocarea Colegiului Central al Antrenorilor. Se aproba cu unanimitate de voturi numirea d-lui. Marcel Tenter ca presedinte al CCA, acesta urmand sa-si aleaga si sa prezinte o noua echipa pana la urmatoarea sedinta a Consiliului Director”.

Marcel Țenter a fost selecționer al României la EuroBasket 2017. A făcut un pas în spate din cauza unei boli grave. Cu toate acestea, Țenter nu a stat departe de baschet și a pus bazele unui proiect la Târgu Mureș. De asemenea, după eșecul Perform Baschet din această vară, fostul selecționer a fost numit antrenor coordonator al acestui proiect

CCA se ocupă de instruirea antrenorul, de programul de licențiere, propune modificări aduse regulamentelor de joc sau propune suspendări, după cum urmează:

Art. 113 ‐ a. Colegiul Central al Antrenorilor este organismul de specialitate al FRB care asigura, orientarea, indrumarea si controlul tehnic si metodic al intregii activitati baschetbalistice.

b. Este recomandabil ca presedintele sau, dupa caz, vicepresedintele colegiului, sa fie antrenorul federal.

c. Principalul scop al Colegiului Central al Antrenorilor este ridicarea nivelului tehnico‐metodic si valoric al activitatii baschetbalistice, perfectionarea continua a continutului procesului de selectie si pregatire a jucatorilor si echipelor de club si a loturilor nationale, a competitivitatii acestora pe plan intern si international.

Art. 114 a. Principalele atributii ale Colegiului Central al Antrenorilor vizeaza urmatoarele domenii:

I. elaborarea, perfectionarea si aplicarea normelor si cerintelor tehnico‐metodice, a sistemului national de selectie si pregatire a jucatorilor, modernizarea conceptiei de joc.

II. perfectionarea antrenorilor, imbunatatirea continutului si a metodelor de pregatire a jucatorilor si echipelor; indrumarea si controlul de specialitate privind realizarea planurilor si programelor de pregatire la echipele de club.

III. selectia, constituirea si pregatirea loturilor nationale de juniori si seniori; sprijinirea activitatii colectivelor tehnice ale loturilor nationale in realizarea obiectivelor de pregatire si performanta.

IV. elaborarea si punerea in aplicare a strategiei nationale si a programelor de dezvoltare a jocului de baschet.

V. elaborarea proiectelor calendarului intern si international; perfectionarea sistemului competitional.

VI. buna functionare a sistemului de informare si documentare; elaborarea si editarea unor lucrari cu caracter tehnico‐metodic.

VII. participa la indeplinirea celorlalte atributii ale FRB pe probleme tehnice de specialitate.

b. Colegiul Central al Antrenorilor isi desfasoara activitatea pe baza Regulamentului de Organizare si Functionare al FRB.

c. Colegiul Central al Antrenorilor se intruneste cel putin o data pe luna sau ori de cate ori este nevoie de activitatea sa.

*foto: facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii