Stiri Juniori U15 Masculin

Sancțiuni și suspendări drastice și la nivel juvenil

Sancțiuni și suspendări drastice și la nivel juvenil

Federația Română de Baschet pare să se fi pus pe „scandalagiii” din baschetul românesc, indiferent de nivelul la care joacă și de numele acestora. Astfel, pe lângă amenda drastică pe care a primit-o președintele FCC Arad, Marcel Urban, alți tineri antrenori au fost și ei sancționați, după o decizie a Comisiei Centrale de Disciplină din 5 martie.

Este vorba despre antrenori Cătălin Nazîru, George Kaaguly și Răzvan Băltaru de la ABC Shooting Stars, respectiv Ana-Maria Neagu, de la CSS 5 București.

Interesant este că în ambele cazuri, în brigada arbitrilor a fost Sabina Popa, mai întâi însoțită de Valentin Nițu, apoi de către Ana Maria Vamos.

Astfel, în comunicatul Comisiei de Disciplină aflăm că:

I. În cazul incidentului petrecut la data de 08.02.2020 cu antrenorul Cătălin Constantin Nazîru și însoțitorii echipei ABC Shooting Stars, în timpul meciului care s-a desfășurat la sala Universității de Medicină Carol Davila București între echipa gazdă ABC Shooting Stars Buftea și Academia de Baschet Phoenix Galați.

    Comisia Centrală de Disciplină a Federației Române de Baschet, în urma analizării următoarelor documente:   

  • Raport Suplimentar transmis de Valentin Nițu - Arbitru;
  • Raport Suplimentar transmis de Sabina Popa - Arbitru;
  • Punct de vedere transmis de Asociația Baschet Club Shooting Stars;
  • E-mail transmis de Sorin Dragomirescu care face parte din sfaff-ul echipei Laguna București;
  • Audierea arbitrei Sabina Popa la data de 28.02.2020;
  • Audierea antrenorului Cătălin Constantin Nazîru la data de 28.02.2020.

DISPUNE

  1. Sancționarea antrenorului echipei ABC Shooting Stars, domnul Cătălin Constantin Nazîru, cu 3 (trei) etape de suspendare și penalitate sportivă de 300 lei, conform articolului 12.1.1. litera d) din Regulamentul de Disciplină;
  2. Sancționarea însoțitorului echipei ABC Shooting Stars, domnul Kaaguly George, cu 6 (șase) etape de suspendare și penalitate sportivă de 500 lei, conform articolului 12.1.1. litera b) din Regulamentul de Disciplină;
  3. Sancționarea însoțitorului echipei ABC Shooting Stars, domnul Baltaru Răzvan, cu 6 (șase) etape de suspendare și penalitate sportivă de 500 lei, conform articolului 12.1.1. litera b) din Regulamentul de Disciplină;
  4. Sancționarea Asociației Baschet Club Shooting Stars cu Avertisment, sens în care i se va atrage atenția asupra obligației de a lua măsurile necesare pentru ca membrii staff-ului și ai întregii echipe să afișeze o conduită și o atitudine corectă față de sport și de a se asigura ca organizarea unui meci să se efectueze în condiții optime, conform art. 5.1. și 8.4. din Regulamentul de Disciplină.

II. în cazul incidentului petrecut la data de 16.02.2020 cu antrenoarea secundă a CSS 5 București, doamna Ana-Maria Neagu, în timpul meciului din turneul U14M, care s-a desfășurat în sala ICHB între echipa CSS 5 și CSS 4 Lumina Wolves București.

Comisia Centrală de Disciplină a Federației Române de Baschet, în urma analizării următoarelor documente:

  1. Raport Suplimentar transmis de Sabina Popa – arbitru;
  2. Raport suplimentar transmis de Ana Maria Vamos – arbitru;
  3. Punct de vedere transmis de antrenoarea secundă a CSS 5 București, doamna Ana-Maria Neagu;
  4. Audierea doamnei antrenor Ana-Maria Neagu la data de 28.02.2020;
  5. Filmare video furnizată de doamna antrenor Ana-Maria Neagu din primul sfert al meciului din data de 16.02.2020 între echipele CSS 5 București și CSS 4;
  6. Audierea doamnei arbitru Sabina Popa la data de 28.02.2020.

DISPUNE

  • Sancționarea antrenoarei secunde a CSS 5 București, doamna Ana-Maria Neagu, cu 4 (patru) etape de suspendare și o penalitate sportivă de 800 lei, conform articolului 12.1.1. literele b) și d) din Regulamentul de Disciplină;
  • Sancționarea CSS 5 București cu Avertisment, sens în care i se va atrage atenția asupra obligației de a lua măsurile necesare și a se asigura că publicul are o conduită decentă și că va respecta regulile de fairplay prevăzute de regulamentele aplicabile, astfel încât să nu mai apară în viitor incidente similare celui creat la data de 16.02.2020, conform art. 5.1. și 8.4. din Regulamentul de Disciplină.

Atât decizia privind cazul lui Marcel Urban, cât și celelalte două decizii disciplinare, au fost luate cu unanimitate de voturi și pot fi atacate cu apel în conformitate cu prevederile art. 23 din Regulamentul de Disciplină al Federatiei Romane de Baschet.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii