Mvp-ul etapei
Zsuzsanna Buzogany
Zsuzsanna Buzogany
Minute 45:00
Puncte 34
Pase decisive 3
Recuperari 14
Eficienta 42
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Juniori U17 Feminin

Cât cheltuie o echipă de baschet juvenil pentru deplasările la turneele finale

Cât cheltuie o echipă de baschet juvenil pentru deplasările la turneele finale

În ultima perioadă, în spațiul public au apărut tot mai multe discuții referitoare la regulamentul specific pentru jucătorii autohtoni și fanii baschetului au dezbătut intens problema „naturalizaților”. Însă, înainte de a face pasul spre seniori, jucătorii români trec printr-un sistem de juniori care are o mulțime de probleme.

În cursul zilei de vineri, Attila Vereș, antrenorul lui BC Rookies Oradea, a postat pe Facebook una dintre provocările pe care le întâlnește în meseria sa. Mai exact, acesta a vorbit despre costurile uriașe pe care le are o echipă ce participă la turneele finale ale ligii de juniori.

În calitate de antrenor a unei echipe de baschet feminin junioare U18 vreau să abordez această problemă ...... Am ajuns la faza turneelor , care se desfăşoară pe durata a trei săptămâni . Locaţiile sunt următoarele oraşe :
Sfântu Gheorghe - 900 km dus / întors
Constanţa - 1800 km dus / întors
Bucureşti - 1200 km dus / întors

Noi facem deplasările cu cele două microbuze ale noastre (să nu închiriem, fiind mult mai scump), deci acei km la dublu (7800 km). La un simplu calcul, numai combustibilul ne costă 4600 ron. Cazarea echipei la turnee ne costă în jur de 7000 ron (110 ron/pers/cazare + masă). Arbitrajul 1560 (ceea ce este OK .... şi arbitrii trebuie remuneraţi pt prestaţia lor).
Trăgând linie (am pus peste tot preţuri minime), ne costă 13.160 ron cele trei turnee!!!! Nu pun în calcul cei 3900 km conduşi de noi şi nici uzura maşinilor.
Oare ce e de făcut? Să cerem de la părinţi? Jumate din ei sigur nu îşi permit (275 euro/jucătoare). Să plătim noi ca până acuma ???? Fără gram de ajutor din partea nimănui, mă întreb dacă merită ...... ????? Oare mai merită să ne chinuim să încercăm să facem performanţă???? SAU TOT SPORTUL ROMÂNESC A DEVENIT UN BUN BUSINESS ???? Oare ne-am pierdut toate valorile ????”
, a scris Attila Vereș pe pagina sa de Facebook.

Așadar, se observă clar cât de mare este costul sportului de performanță, mai ales în absența unor sponsori notabili. Antrenorii, sportivii și părinții depun eforturi considerabile și ajung în postura în care să se întrebe dacă merită.

*foto: RB Photo - Facebook

8 comentarii la aceasta stire:
  • Ionut Ciobanu :

    Antrenorul anului. 0/21
    Ce incearca sa faca dnl. Atilla Veres?
    Lucrurile aceste se stiu de foarte mult timp de catre fiecare club fie privat sau de stat. Aceeasi bani ii cheltuie toate echipele de junior care ajung la Turnee Finale.
    In plus Turneele despre care vorbeste dansul sunt din grupa B valorica la categoria U18 nicidecum Turnee Finale (Final 6 sau Final 4).
    Anul trecut nu va mai era greu cand aveati doua echipe in Campionatele Nationale de Juniori???
    Nu cumva ati dat de greu cu asa zisa echipa de Liga??? :))
    Foarte urat din partea dnl. antrenor ca incearca sa "spele" rusinea ce a creat-o anul acesta pentru CSU Oradea in astfel de moduri.
    Nu va mai vaitati.
    Cautati solutii sau apucati-va de altceva caci oricum se pare ca nu aveti tangenta cu antrenoratul.

    cu 4 ani în urmă (01.03.2020)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe V.A.:

      Dragă Ionuț Ciobanu
      Mă bucur că mă critici , sunt obișnuit , și începe să îmi placă .
      Dacă cel care ți-a spus aceste lucruri ar fi putut să înțeleagă ce am scris , ți-ai fi dat seama că pe departe nu este vorba de falimentul clubului Rookies spre marea ta dezamăgire și a multor altora din Oradea . Eu nu m-am văitat , doar am încercat să arăt cît de scump este în ziua de azi să faci sport de performanță , și c-am atât !!!
      Dacă citești atent ce am scris , poate o să vezi că nu am vorbit despre turnee finale .
      E adevărat că “ Liga 1“ nu merge , dar noi am fost pregătiți pt “ Liga 2 “ !!! Am fost obligați să pornim în Liga 1 , desființându - se Liga 2 în ultimul moment !!!
      Anul trecut am avut 3 echipe în campionat .... îți dai seama cât ne-a costat atunci ??? 😂😂😂😂😂
      Dar suntem aici tot cu 3 echipe , plus două care nu sunt în campionat , așadar 5 , și o să fim cu tot mai multe , cum trec anii .
      Spre informarea ta , de la categoria U16 în sus , noi am suportat toate cheltuielile , și nu părinții !!!
      Despre rușinea , care zici că am creat-o .... ar trebui să întrebi prietenii tăi care au fost înaintea noastră . Din cauza lor nu discută cu Oradea nici manageri și nici jucătoare , doar cu garanții , având în vedere datoriile care au rămas după ei !! Suntem pe cale de a spăla rușinea moștenită , încet dar sigur . Noi suntem la zi cu plățile , așa că stai liniștit , ne descurcăm 😉 . Poate suntem slabi în campionat , dar cu siguranță suntem corecți , și cine ne cunoaște știe că ne respectăm cuvântul dat , fenomen tot mai rar în România .
      Cât despre antrenorat , la noi în țara este la modă să ne dăm cu părerea despre toți , fără să cunoaștem persoana în cauză . Posibil să ai dreptate , dar sunt singurul născut și crescut în Oradea , care posedă licența AA . Prietenul tău de ce nu are ? Oare ???
      Acestea fiind spuse , îți doresc baftă maximă la echipa de handbal unde joci , și închei cu un sfat .... nu mai apleca urechile la ce spun “ binevoitorii “ noștri , informează-te înainte să critici !!!
      Toate cele bune !!!

      cu 4 ani în urmă (01.03.2020)
    • Ionut Ciobanu 23:

      Antrenorul anului. 0/21
      D-nule Veres.
      Nu inteleg legatura cu handbalul si cu plecatul urechii la prieteni Eu citesc presa, presa on-line, ma uit pe site-uri. De acolo am informatii (pentru informarea dumneavoastra).
      Eu urmaresc baschetul oradean si feminin si masculin de cel putin 40 ani pentru ca l-am practicat in liceu si-mi place. Dar de cand sunt fan baschet, baschetul feminin oradean nu a fost unde l-ai adus tu! 0-21.
      Este foarte usor sa dai vina pe cei dinaintea ta, dar daca sunt bine informat au ajuns in playoff dupa 10 ani in care baschetul feminin oradean nu a mai ajuns acolo, cu o echipa de junioare, dupa ce sportivele straine au plecat de la echipa.
      Legat de problemele financiare... nu cred ca era singura echipa cu probleme de genul.
      Dar acum CSU Oradea este singura echipa care nu a castigat nici macar un meci.. In grupa a doua valorica care este echivalentul la Liga a 2-a, unde doreati voi sa jucati, nu? Si? Cate meciuri ati castigat??? Alte motive? Mai scorniti?
      De bine ce le-a fost si le este de ce au plecat si pleaca jucatoare de la echipa? Sau si pentru asta tot cei dinaintea voastra sunt de vina?
      Ce legatura are licenta AA cu locul de bastina? Achim e din Valcea si este la Oradea de 10 ani... deci nu esti singurul cu licenta AA :))))

      Este o zicala din batrani: Sa vezi barna din ochiul tau, nu paiul din ochiul vecinului.

      cu 4 ani în urmă (01.03.2020)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe V.A.:

      Dragă Ionuț Ciobanu
      Te-am rugat să citești cu atenție , nu ai reușit .
      Dacă urmărești de mulți ani baschetul orădean , ar trebui să știi că vorbele tale nu au nici o bază , doar vrei să mă faci cu ou și oțet ..... dar TU nu ai cum 😉 .
      Doar că eu am învățat în cariera mea , că orice șut în c...r e un pas în față .
      Dacă dorești să afli detalii exacte despre baschetul orădean , a cărui fan ești 😂😂😂 , sună-mă și putem povesti . Denigrarea oamenilor în direct are efect mult mai bun , decât intrigile pe diferite site-URI .
      Totuși mă bucur că am mai dat de un prieten . Nu ştiam de tine . 😂😂😂

      cu 4 ani în urmă (01.03.2020)
    Raspunde
  • SCM "U" Craiova BasketballCoaches.Net :

    Pact de baschetballisti romanesti
    E pacat ca costurile sunt imense, eu sunt impotriva systemului de turne, dar asta e facem ce putem. Din pacate multi antrenori nu le pasa, cluburi private isi fac biznisul ca de obicei, si de suferit au doar jucatori care puteau sa joace la cel mai inalt nivel.

    Sunt multe de facut, dar eu am sperante ca baschetu romanesc la un moment o sa reusasca sa reseteze tot sistemul si sa implementeze unul care beneficiaza Jucatori ROMANI.

    cu 4 ani în urmă (01.03.2020) Raspunde
  • Ioana Nistor-Ciplea :

    Buna seara.
    Soțul meu mi-a spus să nu mă implic în așa ceva, dar îmi asum dreptul la replică!!!
    Doresc să subliniez 5 aspecte:
    1. Într-adevăr , costurile sunt mult prea mari! Fără ajutor nu poți supraviețui ca și club privat si uneori și ca și club de stat. Avem două echipe înscrise în campionat și dacă nu primeam ajutor, cheltuielile părinților erau muuuult mai mari .REalitatea cruda este ca se pierd mulți sportivi din acest motiv!! Foarte mare dreptate are d-l Vereș!
    2. Dacă ai deschis “Cutia Pandorei” , acceptă urmările!!!
    Imaginație bolnavă și frustrare maximă să începi să cauți țintit prieteni ai soțului meu ... Și să afirmi ce ai afirmat!!! Mie personal mi se pare o obsesie și totodată o purtare de om căruia îi e frică și nu acceptă concurența!!!
    3. Ii pun la dispoziție d-lui Vereș numărul de telefon al handbalistului la care dânsul face ostentativ referire , să se lamurească. Sunt sigură că Ciobi are altceva mai bun de făcut decât , vezi Doamne, să asculte lamentările noastre despre probleme care oricum nu îl privesc și apoi să și scrie despre ele .. Noi vorbim când ne întâlnim despre natură, artă, poluare , că se topesc ghețarii , să salvăm balene, etc...
    4. Am pornit la drum în sezonul trecut cu mari și nenumărate promisiuni și asigurări că vor fi bani , jucătoare din echipă participând la discuții‼️‼️‼️ Și exact ca și jucatoarele și noi( TOT staff-ul: Coldea, Niculescu și cei doi Anica) la rândul nostru am rămas cu promisiunile și asigurările că vom primi acei bani!! Măcar noi ne-am asumat și am învățat ceva: să nu te bazezi decât pe ceea ce ai sigur în mână!! Dar nici o secundă până acum nu am ieșit public să-i blamăm pe cei care nu s-au ținut de cuvânt și să căutăm vinovați!! (aluzie directă,dacă o simți d-le antrenor) Și nici acum nu o facem!!! Și da, dpdv baschetbalistic, cu toate problemele ,am terminat campionatul pe locul 8 , jucând play -off! Echipa condusă de ăla care nu are ca și tine licența AA!!! A naibii ce bine ai spălat această “rușine”, vorba ta!! 0 victorii!!! Din 22 de meciuri ...și mai
    urmează...
    Dar unde a dispărut această “rușine” când pe 28 martie anul trecut bravai pe site-ul clubului tău și felicitai cele 5 junioare “legitimate “ la Rookies( doar pentru ca noi nu aveam CIS , ele neavând nici o altă legătură cu clubul tău ) și echipa de Ligă pentru accederea în primele 8 echipe a LNBF?? Deși știai la acea dată că jucătoarele principale plecaseră pentru că nu și-au primit salariile!!! Ipocrizie maximă.. Să meargă “biznisul”!!!!
    Managerii nu au de ce să nu vorbească cu voi, poate ai dorit să spui agenții , dar din prea mult elan, ai greșit.Sau poate chiar nu știi diferența între un manager și un agent ! Sau să spun așa : impresar!!! E de înțeles!! De aceea ai adus așa bune jucătoare străine la începutul campionatului...Jucătoarele nu vin ( sau s-au lăsat când tu ai preluat echipa) tocmai pentru că ești TU acolo!! Și te plângi peste tot că fetele nu te ascultă!! Și te superi pe ele și în timpul meciului te așezi pe scaun și nu mai vorbești deloc , nimic , cu niciuna!!! La nivel de Ligă Națională. Cu junioare care au foarte mare nevoie de indicații. Și chiar de încurajări și suținere morală( ceea ce la tine nu există).Foarte bună deontologia ta!!! Mirifică!! Așa creezi performanțele amintite în articolul de mai sus?????
    Nu o mai face pe victima si pe lupul moralist!!! Nu mai pune nimeni botul !!!
    E a doua echipă pe care o distrugi!!! Care mai urmează? A lui Bela?
    Ne-am săturat să tot dai in noi de câte ori ai ocazia... În momentul în care s-a hotărât la Ligă colaborarea cu clubul vostru, ne-am resemnat și ne-am văzut de treaba noastră, nu v-am deranjat cu absolut nimic .( asta până să declari tu ce ai declarat la comentarii) Lasă-ne , omule, în pace, că noi avem meciuri de câștigat ca să ajungem la turneele finale cu ambele echipe!!!!! 😉😉😉

    5.
    -1)NICULESCU ADRIANA- MAESTRU EMERIT - ORADEA LICENTA A
    -2)SUZANA ONACA -ORADEA LICENTA A
    -3) POP CĂLIN - ORADEA ( CU C.I VALABILA) - LICENTA A
    -4) ANICA IOANA -ORADEA LICENTA A

    LICENTA AA O PRIMIM ORICARE DINTRE NOI PATRU DACA DORIM SA CONDUCEM ECHIPA DE LIGA ,AVAND OBLIGATIVITATEA DE A PARTICIPA LA UN CURS INTERNATIONAL FIBA , LA CURSURI FRB SI DE A SUSTINE 3 STAGII ZONALE!
    Concluzia: NU TE MAI LAMENTA , NU ESTI SINGURUL CU LICENTA AA DIN ORADEA !!!!!!!!
    PS. Abia aștept cursurile zonale ale d-lui Vereș, ca să pot să merg la cursurile d-lui Achim , să învăț ceva, pentru că , nu sunt Dumnezeul baschetului ( cum se consideră d-l Vereș) și am foarte multe încă de învățat !!!
    I rest my case!!!

    cu 4 ani în urmă (02.03.2020)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe V.A.:

      Ioana ....
      Lipsa de minim respect printre cei care suntem parte a fenomenului baschetbalistic , o să ducă la distrugerea acestui sport frumos !!! Calomnii aiurea , divergenţe etc ....
      Hai să ne vedem toţi de treabă , că altfel o să iasă urât pentru toţi ....... Vă doresc mult succes în continuare !!!

      cu 4 ani în urmă (02.03.2020)
    • Amaroy:

      Stimată doamnă Anica, Croitoru, Ciplea șamd
      Dvs și mai ales soțul dvs actual nu sunteți la prima abatere de la codul antrenorului al CCAB din cadrul FRB unde scrie următoarele :
      "10. Antrenorul se abține de la remarci defăimătoare despre colegi, în special în ceea ce privește competențele si performanța în muncă . El dezvoltă respectul reciproc față de colegii de breaslă, față de propriii jucători și cei adverși, ca și față de toți ceilalți oficiali. Antrenorul nu se implică verbal sau nonverbal în munca unui coleg. Nu discută munca predecesorului său în noua sa activitate și denunță tentativele de corupție. "
      Ar fi cazul să se autosesizeze CCAB și să ia hotărârea pe care trebuia să o ia demult......... în privința dvs
      Ați" prostit " baschetul destul.......

      cu 4 ani în urmă (02.03.2020)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii