Mvp-ul etapei
Zsuzsanna Buzogany
Zsuzsanna Buzogany
Minute 45:00
Puncte 34
Pase decisive 3
Recuperari 14
Eficienta 42
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Juniori U17 Feminin

Cum este la unul dintre workshop-urile organizate pentru Academia U-BT

Cum este la unul dintre workshop-urile organizate pentru Academia U-BT

Începând cu anul 2019, U-BT Cluj-Napoca a dat startul unui nou proiect în care este implicată direct Academia U-BT. De-a lungul sezonului, juniorii au avut și vor mai beneficia de anumite workshop-uri care sunt menite să îi informeze pe copii cu privire la niște subiecte de interes și să le răspundă la întrebări.

Ieri, 2 martie, tema abordată a fost rețelele sociale și gestionarea prezenței în online, iar invitată a fost Elena Cîrîc, blogger, membră fondatoare a Găștii lui Coubertin, care în momentul de față se ocupă de business development în cadrul unui start-up.

Având în vedere perioada în care ne aflăm, una în care tehnologia și rețelele de socializare au pus stăpânire peste o mare parte din timpul nostru, o astfel de prezentare este foarte utilă. Mai ales în contextul sportivilor care, poate, sunt mai expuși decât alte persoane și pot fi foarte ușor victimele trolling-ului și al hate-ului pe internet.

Dacă ne ducem pe pagina oricărui baschetbalist din NBA vom găsi o mulțime de comentarii ce își propun să critice și să jignească. Prin urmare, un sportiv de top, care face performanță, trebuie să învețe cum să trăiască având această presiune și cum să nu se lase afectat de mesajele pe care le primește.

Una dintre întrebările care s-au ridicat la workshop-ul de la BTarena a fost legată de diferența dintre feedback, critică constructivă și hate. Astfel, juniorii lui U-BT au aflat că feedback-ul nu are nimic rău în sine, însă atunci când intenția este de a jigni, de a demoraliza o persoană, acesta se transformă în hate.

Cu această idee în minte, Elena Cîrîc i-a încurajat pe copii să fie foarte atenți la activitatea pe care o au pe rețelele de socializare și să știe că nimic din ceea ce pun în online nu dispare. S-a vorbit despre avantajele și dezavantajele social media și unul dintre aspectele pozitive este că internetul poate fi folosit ca un mediu de învățare.

Sala a fost plină cu mai multe grupe de vârstă din cadrul Academiei U-BT, iar juniorii au ascultat cu atenție sfaturi legate de cum să își gestioneze mai bine timpul petrecut în fața ecranelor și despre cum să se gândească mereu dacă mesajul pe care vor să îl publice pe o anumită rețea socială este pozitiv sau este unul care va avea un efect negativ asupra altei persoane.

La final, s-au ridicat câteva întrebări referitoare la fake-news și cum se pot proteja copiii de aceste știri menite să semene incertitudini și alte întrebări legate de furtul intelectual. De asemenea, una dintre curiozități a fost care este vârsta de la care copiii ar trebui să aibă acces la rețelele sociale și cum ar fi mai bine, cu ele sau fără ele?

Așadar, un workshop foarte important în contextul actual, care vine în completarea celorlalte teme abordate anterior: prevenția accidentărilor și recuperarea după efort, importanța nutriției în viața unui sportiv, instincte – emoții – sentimente și educație juridică. Pe viitor, alte subiecte ce vor fi prezentate sunt legate de vorbitul în public și găsirea resurselor de învățare.

*foto: Facebook – U-BT Cluj-Napoca

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii