Mvp-ul etapei
Zsuzsanna Buzogany
Zsuzsanna Buzogany
Minute 45:00
Puncte 34
Pase decisive 3
Recuperari 14
Eficienta 42
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Juniori U17 Feminin

Înfrângere dură pentru România în debutul la Campionatul European U18

David Istrate

David Istrate
27.07.2019

Înfrângere dură pentru România în debutul la Campionatul European U18

Vineri, 26 iulie, au avut loc primele 12 partide de la Campionatul European U18, divizia B, organizat în Oradea. Adversara României din prima zi a fost Estonia, echipă ce a câștigat confruntarea din Arena Antonio Alexe cu scorul de 81-51.

Balticii au început excelent jocul și au arătat o ofensivă foarte bună încă din primele minute. Elevii conduși de Hristu Șapera și Răzvan Cenean nu au reușit să răspundă în aceeași manieră și astfel, scorul a devenit rapid 20-0 pentru oaspeți. Abia după șapte minute, George-Cristian Cotoară a punctat pentru prima oară pentru conaționalii noștri. Toma Lungoci a dus apoi scorul la 20-4, însă estonienii au încheiat sfertul cu un run de 6-0, făcând ca, după primele zece minute, diferența să fie de 22 de puncte (26-4).

Secvența secundă a disputei a avut aproape aceeași desfășurare: jucătorii pregătiți de Indrek Visnapuu au dominat, în timp ce tricolorii au încercat să își intre în ritm. Estonia a câștigat actul secund cu 22-9 și, la pauză, conduceau cu un neverosimil 48-13. După revenirea de la vestiare, jocul a devenit mai echilibrat, probabil și pe fondul relaxării estonienilor. Ofensiva „Vulturilor” a început să meargă din ce în ce mai bine și sfertul trei s-a încheiat la egalitate, 18-18.

În ciuda acestui aspect, Estonia avea în continuare un avantaj de 35 de puncte. În ultimele zece minute, baschetbaliștii lui Hristu Șapera au mai recuperat cinci puncte și, astfel, partida s-a încheiat cu scorul de 81-51 pentru oaspeți.

Din tabăra învingătorilor s-au remarcat Ran Andre Pehka (30 de puncte, 5 recuperări, 4 pase decisive, 3 intercepții), Ker Kriisa (10 puncte, 5 recuperări, 4 intercepții, o pasă decisivă) și Kaspar Kitsing (8 puncte, 11 recuperări, o pasă decisivă și o intercepție). În schimb, cei mai buni jucători ai României au fost Dragoș Lucian Axinte (14 puncte, 3 recuperări, o intercepție, un capac), Anton Rotaru (8 puncte, 3 recuperări) și Luca-Bogdan Domocos (8 puncte, 3 recuperări).

În urma acestei înfrângeri, România se află pe locul 5 în grupa A, fiind depășită la coșaverajul negativ doar de Elveția, care a pierdut cu 94-40 în fața Belgiei. Astăzi, 27 iulie, tricolorii vor juca împotriva Poloniei, de la ora 18:30, în Arena Antonio Alexe.

*foto: fiba.basketball

1 comentariu la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Mda
    Ne plângeam acum câteva zile rezultatele echipei U20 generate de lipsa de valoare a acelei generații. Acum cu mult lăudata generație U18 nu știu ce să mai zic... Decât să mai așteptăm câteva meciuri, înainte de a trage concluziile. O singură remarcă sau similitudine cu echipa mare de data asta: jucătorul cel mai experimentat lipsește... Se pare că și Șapera are o dificultate de a trata relațiile cu jucătorii pentru realizarea scopului comun.

    cu 4 ani în urmă (27.07.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii