Mvp-ul etapei
Zsuzsanna Buzogany
Zsuzsanna Buzogany
Minute 45:00
Puncte 34
Pase decisive 3
Recuperari 14
Eficienta 42
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Juniori U17 Feminin

România, 5 înfrângeri în 5 partide din faza grupelor la europeanul U18, divizia B

Andreea Vlase

Andreea Vlase
31.07.2019

România, 5 înfrângeri în 5 partide din faza grupelor la europeanul U18, divizia B

Naționala masculină U18 a României a fost învinsă și în ultima zi din faza grupelor la Campionatul European, divizia B, de la Oradea. Belgia s-a impus cu 67-55, pe sferturi: 10-15, 15-7, 22-17, 20-16. Belgienii nu puteau avansa în sferturi indiferent de rezultat, pentru că erau dezavantajați la o departajare în trei cu Polonia și Estonia. Tricolorii au condus și la 10 puncte, dar adversarii s-au distanțat decisiv în finalul sfertului trei.

Belgia ocupa locul secund în grupa A înainte de ultima etapă, cu 7 puncte după 3 victorii și o înfrângere, la un punct în spatele Poloniei și la egalitate cu Estonia. Estonienii au reușit să provoace Poloniei prima înfrângere, 63-59, într-un meci disputat de la ora 14. După acest rezultat belgienii nu puteau obține calificarea în sferturi nici în cazul unei victorii cu România, având cel mai slab coșaveraj într-o departajare în trei. România avea patru înfrângeri în primele patru zile ale competiției.

Belgia a început meciul din ultima etapă a grupei cu Joel Ekamba, Ajay Mitchell, Tom Mark, Allen Mukeba-Kasanda și Elijah Tshibangu. În primul 5 al României au fost George Cotoară, Anton Rotaru, Luca Domocoș, Toma Lungoci și Enzo Vescan. Belgienii au opt jucători născuți în anul 2001 în lot în timp ce România are doar trei.

Mitchell a deschis scorul de la linia de fault și Ekamba a făcut 4-0. Rotaru a reușit prima triplă a partidei în minutul patru, fiind primul coș al tricolorilor. Belgia s-a dus la +4 grație liberelor transformate, dar Cârcoană a egalat la 7. Mitchell reușea prima triplă a belgienilor, iar finalul sfertului le-a aparținut elevilor lui Hristu Șapera. Axinte a reușit cinci puncte la rând și Vasile a scuturat plasa de la distanță, iar la prima pauză tabela arăta 10-15.

Axinte a reușit o nouă triplă și Cârcoană ducea scorul la 10-20, cel mai mare avantaj al României în acest meci. Belgienii au avut nevoie de mai mult de trei minute pentru primul coș în sfertul secund, reușit de Trimanga. A fost rândul românilor să aibă cinci minute în care nu au marcat, iar adversarii s-au apropiat la două puncte. Rotaru a oprit seceta din atacul nostru, dar tricolorii nu au mai găsit drumul spre coș în ultimul minut și jumătate al reprizei. Belgia a profitat și la pauza mare scorul a fost 25-22.

România a trecut din nou la conducere după revenirea de la vestiare, prin dunk-ul lui Cârcoană pentru 27-28. Au urmat șase puncte pentru belgieni, Cotoară a scuturat plasa de la distanță și Lungoci a egalat la 33, de la linia de fault. Belgia s-a distanțat din nou la șase puncte. Vișan Hara a răspuns cu o reușită de după semicerc plus libera suplimentară și Rotaru a egalat la 39. A urmat time-out-ul adversarilor, după care tricolorii nu au înscris în ultimele 2:50 minute ale sfertului. Belgia a profitat și conducea cu 47-39 la ultima pauză.

În sfertul patru diferența a crescut de la șase puncte până la 17, scor 59-42 cu șase minute rămase din joc. S-a jucat pe contre în ultimul sfert. După time-out-ul lui Șapera a urmat un parțial de 2-9 prin care tricolorii s-au apropiat la zece puncte, 61-51 în minutul 37. Belgia a avut o diferență liniștitoare pe final, de 15 puncte. Vișan Hara a înscris ultimul coș, din spatele semicercului, iar meciul s-a încheiat cu 67-55.

Belgia a reușit 21 de puncte după greșeli adverse față de 10 ale tricolorilor. 12-21 a fost scorul la turnovers și 17-2 la puncte înscrise după recuperări ofensive. Învingătorii au închiat partida cu 23 de coșuri din acțiune din 66 de încercări (34,85%) față de 19/54 (35,19%). Diferența s-a făcut la reușitele din semicerc (18-12) și libere transformate (16-10), în timp ce românii au stat puțin mai bine la coșurile de la distanță, cu 7 reușite față de 5.

Ajay Mitchell a fost coșgheterul partidei cu 17 puncte (plus 6 recuperări și 4 assist-uri). Aubin Gateretse a încheiat în double-double pentru Belgia, cu 11 puncte și 10 recuperări.

Dragoș Axinte a fost singurul component al reprezentativei noastre în double-digits, cu 10 puncte (plus 4 recuperări și 6 assist-uri). Pentru România au mai înscris: Cotoară 9 puncte (6 recuperări), Cârcoană 8 puncte, Vișan Hara 7, Rotaru 7, Domocoș 6, Vasile 4 puncte (7 recuperări) și Lungoci 4 puncte.

Belgia încheie grupa pe locul 3, la egalitate de puncte cu Polonia și Estonia, câte 9 după 4 victorii și o înfrângere. Primele două merg în sferturi, iar Belgia și Bulgaria vor juca pentru locurile 9-16. România încheie pe ultima poziție grupa A, cu 5 înfrângeri din 5 partide, astfel că va juca pentru locurile 17-24. Urmează o zi de pauză la turneul de la Oradea, iar competiția se reia vineri cu meciurile din sferturi și cele de clasament. România va juca de la ora 18:30 cu locul 5 din grupa B.

*foto: Alina Cojocaru

4 comentarii la aceasta stire:
  • SCM "U" Craiova hori01 :

    DEZASTRU
    ce poti sa mai ceri unei generatii care se anunta spectaculoasa si defapt ei sunt dezastru?Sincer degeaba pivotii au 2m si 10 daca ei nu stiu sa stea in ghete? auzisem ceva laude despre acel carcoana ,dar sincer in opinia mea nu prea are treaba cu acest sport..(sa ne amintim meciul cu elvetia cand el a mancat meciul pe final)..Domnule Sapera strangeti mana domnilor de la federatie care v au pus la carma acestei nationale si plecati acasa,nu ati aratat nimic din ce speram ca puteti obtine..Urmeaza retrogradarea in divizia C?

    cu 4 ani în urmă (31.07.2019) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    @
    Da, Fleseriu nu a fost bun la U20, Sapera la fel la U18, praf amândoi, ce antrenor credeți ca ar fi avut alte rezultate cu jucătorii care au compus aceste echipe?
    Nu cumva problemele majore nu sunt neapărat la antrenori, ci la nivelul jucătorilor și mai adânc, la felul în care ei sunt crescuți și evoluează în cariera lor?

    cu 4 ani în urmă (01.08.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Hmm
      Nu poartă o mare vină, dar greșeala principală e numirea ca selecționeri a unor antrenori care nu au legătură cu baschetul juvenil. Șapera parcă e prin Spania, cât de mult a văzut el din campionatul U18 anul ăsta? E doar un exemplu... Anul următor vor veni alți antrenori, nimeni nu are vreun plan coerent sau responsabilitate. Important este ca frb să adune taxe și cotizații... e maximul competenței sale și scopul final.

      cu 4 ani în urmă (01.08.2019)
    Raspunde
  • CSA Steaua București Fortza Steaua :

    Suntem analfabeti institutional
    Analfabetismul din Romania nu are margini. O sa ma întrebați ce legatura are cu baschetul?!?! Are mare legatura întrucât de la birourile FRB nu izvorăște nici un plan de reabilitare. Ba mai mult lucrurile par a se face dupa ureche. Ca sa notam si ceva pozitiv ar fi aceasta regula u 23 dar cat timp băieții ăștia nu au un bagaj de cunostinte primit încă din perioada junioratului imi este greu sa cred ca vor acumula in 2, 3 ani cat timp beneficiază de regulă. Astăzi în campionat sunt 2, 3 jucatori pe care daca nu ar fi regula te-ai putea baza. Kuti, Nicolescu, Diculescu cu semnul intrebarii . O alta priblema sunt cluburile care nu se ocupa mai deloc de segmentul juvenil. La ora actuala in Romania nu cred ca exista academii de baschet, unde juniorii sa poata invata abc-ul baschetului. Sunt prea multe de spus dar va dau in scris ca si peste 10 ani ne vom lamenta iar lucrurile vor sta la fel de prost!!!

    cu 4 ani în urmă (01.08.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii