Mvp-ul etapei
Zsuzsanna Buzogany
Zsuzsanna Buzogany
Minute 45:00
Puncte 34
Pase decisive 3
Recuperari 14
Eficienta 42
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Juniori U17 Feminin

România pierde și cu Polonia la europeanul U18, divizia B, de la Oradea

Andreea Vlase

Andreea Vlase
27.07.2019

România pierde și cu Polonia la europeanul U18, divizia B, de la Oradea

România a fost învinsă și în al doilea meci de la Campionatul European U18 masculin, divizia B, de la Oradea. Polonia s-a impus cu 66-52 în duelul cu tricolorii, pe sferturi: 15-16, 18-7, 19-9, 14-20. Reprezentativa noastră a început cu un run de 7 puncte, dar a avut probleme să-și găsească ritmul în atac în sfertul secund când adversarii au făcut un pressing agresiv. Diferența maximă a fost de 25 de puncte, iar elevii lui Hristu Șapera au redus-o pe final.

Polonia i-a avut în 5-ul de start pe Kacper Klaczek, Blazej Kulikowski, Szymon Zapala, Mateusz Kaszowski și Wojciech Tomaszewski. România a început meciul cu Dragoș Axinte, George Cotoară, Toma Lungoci, Luca Domocoș și Anton Rotaru.

După un minut de ratări ale ambelor echipe, Cotoară a deschis scorul după o recuperare ofensivă. Lungoci l-a dus la 0-4 după o tranziție rapidă și Rotaru reușea prima triplă a partidei, pentru 0-7 în minutul 3. Polonezii au marcat primul lor coș la intrarea în minutul cinci, prin Kaszowski. Tricolorii au avut aproape patru minute în care nu au găsit drumul spre coș și le-au permis adversarilor să treacă în față, 9-7.  Lungoci a egalat cu libere și Cârcoană i-a adus pe tricolori la conducere cu un 3 points-play. Elevii lui Hristu Șapera s-au dus la plus trei de la linia de fault, iar Kozlowski a stabilit scorul primei pauze, 15-16.

Polonezii au pus probleme construcției României cu pressing-ul avansat, iar tricolorii n-au reușit să înscrie timp de aproape patru minute și jumătate în debutul sfertului secund. Polonia a trecut la conducere cu tripla lui Didier-Urbaniak, au urmat momente cu joc rapid și ratări ale ambelor echipe, iar diferența a crescut la 23-16 în minutul 14, după tripla lui Kaszowski. Bodea scutura plasa de la distanță pentru primele puncte ale României în a doua perioadă de joc. Au urmat din nou multe ratări pentru tricolori și scorul devenea 29-19. Ecartul s-a menținut până la finalul reprizei și la pauza mare tabela arăta 33-23.

După revenirea de la vestiare au fost din nou destul de multe ratări, cu doar trei puncte în două minute, unul înscris de Domocoș și două de Klazcek. Cotoară a scăzut diferența la o singură cifră după o recuperare ofensivă, dar polonezii s-au desprins la 41-26  la intrarea în minutul 24. Și tricolorii au încercat pressing-ul avansat, iar adversarii nu au înscris. Au fost mai mult de două minute și jumătate fără coș pentru România, oprite de contra reușită de Cotoară, care a transformat și libera suplimentară pentru 41-29. Și polonezii au avut trei minute fără punct, în care au ratat și de la linia de fault. Gordon a oprit seceta din atacul echipei sale, iar Cârcoană a dus scorul la 44-31 după două recuperări ofensive la aceeași fază. Finalul sfertului trei le-a aparținut alb-roșiilor, care conduceau cu 52-32 la ultima pauză.

Ecartul maxim a fost de 25 de puncte, în minutul 34 când tabela arăta 62-37. Apărarea tricoloră a început să funcționeze mai bine și Polonia a marcat doar 2 puncte în următoarele 5 minute și reprezentativa noastră s-a apropiat pe final, dar prea târziu. Rotaru a scuturat plasa de la distanță, iar Cotoară, Cârcoană și Domocoș au stabilit scorul final, 66-52.

Învingătorii au făcut diferența din semicerc, cu 21 de reușite față de 14. 4-3 a fost scorul la triple marcate, iar tricolorii au înscris mai mult de la linia de fault, 15 libere față de 12. România a avut mai multe recuperări, 56 față de 44. Jucătorii intrați de pe banca Poloniei au contribuit cu 38 de puncte, față de 18 cât au marcat cei veniți de pe banca României.

Mihai Cârcoană și Luca Domocoș au fost coșgheterii partidei cu câte 15 puncte. Cârcoană a încheiat în double-double cu 10 recuperări. Pentru România au mai înscris: Cotoară 8 puncte (10 recuperări), Rotaru 6 puncte, Lungoci 5 și Bodea 3. De la polonezi s-a remarcat Mateusz Kaszowski cu 12 puncte, 7 recuperări și 5 assist-uri.

Cu această victorie Polonia egalează Belgia și Estonia cu 4 puncte după două etape, în timp ce România este la cota doi, la egalitate cu Bulgaria și Elveția. Pentru gazda turneului urmează duminică meciul cu o altă echipă care a pierdut ambele confruntări de până acum în grupa A. Partida dintre România și Elveția este programată de la ora 18:30 la Arena Antonio Alexe.

*foto: Alina Cojocaru Photography facebook

1 comentariu la aceasta stire:
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    Recomandare
    Sincer, ma asteptam sa aveti un corespondent la Oradea care sa transmita informatii calde de la aceasta editie de european. D-nul Gherdan e chiar din Oradea....
    Intre timp am pierdut si cu Elvetia 61-51 si am jucat din nou foarte prost. In special pe pozitiile 1-2 avem mari probleme in conditii de presiune.

    cu 4 ani în urmă (28.07.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii