Mvp-ul etapei
Zsuzsanna Buzogany
Zsuzsanna Buzogany
Minute 45:00
Puncte 34
Pase decisive 3
Recuperari 14
Eficienta 42
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Juniori U17 Feminin

România U18 a cedat și în fața Bulgariei la europeanul de la Oradea

Andreea Vlase

Andreea Vlase
30.07.2019

România U18 a cedat și în fața Bulgariei la europeanul de la Oradea

Naționala masculină U18 a României a suferit a 4-a înfrângere din tot atâtea partide la Campionatul European, Divizia B, de la Oradea. Tricolorii au pierdut cu Bulgaria, scor 66-84, pe sferturi: 16-21, 13-19, 15-22, 22-22. Doar primul sfert a fost mai echilibrat, după aceea bulgarii având un avantaj din două cifre.

Hristu Șapera a început partida cu Toma Lungoci, Luca Domocoș, Anton Rotaru, Dragoș Axinte și George Cotoară. Bulgaria i-a avut în 5-ul de start pe Konstantin Toshkov, Mihail Moldov, Damyan Minkov, Martin Yordanov și Emil Stoilov.

Stoilov a înscris primele patru puncte, iar Domocoș a egalat la 4. Același Stoilov a reușit un 3 points-play și Domocoș ducea scorul la 6-7. Au urmat trei minute cu doar două puncte pentru gazda turneului, iar bulgarii au marcat 10, pentru 8-17. A fost rândul oaspeților să aibă probleme în atac, iar Cârcoană și Vescan au strâns ecartul la trei lungimi, 14-17. Diferența s-a mărit spre finalul sfertului, astfel că la prima pauză tabela arăta 16-21.

Bulgaria s-a distanțat în prima parte a sfertului secund, profitând că tricolorii au marcat doar două puncte în trei minute, iar scorul devenea 18-32. Ecartul s-a menținut între 12 și 16 puncte în mare parte din sfert. Rotaru a scuturat plasa de la distanță în finalul reprizei, iar la pauza mare scorul a fost 29-40.

S-a marcat puțin în startul reprizei secunde, doar două puncte pentru oasepți în primele două minute și jumătate. Tripla lui Stoykov a dus scorul la 29-45. Cârcoană a reușit primul coș al României în a doua repriză, iar Vescan și Vasile au strâns ecartul la 11 puncte. Toshkov a răspuns cu o reușită de după semicerc. Domocoș și Vasile au apropiat reprezentativa noastră la zece puncte (42-52), dar au urmat mai mult de trei minute fără coș pentru tricolori. Adversarii au profitat și și-au dublat avantajul. La ultima pauză scorul era 44-62.

Cea mai mare diferență a fost atinsă în minutul 38, când tabela arăta 58-84. Bulgarii nu au mai înscris în ultimele două minute. Axinte, Vasile și Cârcoană au redus ecartul, iar scorul final a fost 66-84. România rămâne fără victorie la turneul pe care îl găzduiește, după patru etape, iar bulgarii obțin primul succes după ce au început turneul cu trei înfrângeri.

52 de puncte au marcat bulgarii din căciulă, față de 44. Rezervele României au contribuit cu 40 de puncte, față de 29 în dreptul rezervelor adverse. Bulgaria a vut procentaje mai bune la aruncările din acțiune, marcând 33 de coșuri din 71 de încercări (46,5%) față de 27 din 69 (39,1%).

Mihai Cârcoană a fost aproape de double-double cu 12 puncte și 9 recuperări. Tot 12 puncte și-a trecut în cont și Luca Domocoș, iar Luca Vasile i-a urmat cu 10. Pentru România au mai înscris: Brie 9 puncte (6 recuperări), Vescan 9 puncte (6 recuperări), Cotoară 5 puncte, Axinte 4, Rotaru 3 puncte (5 pase decisive) și Lungoci 2 puncte (5 recuperări, 6 assist-uri).

Emil Stoilov a fost coșgheterul partidei cu 19 puncte, învingătorii având alți trei jucători în double-digits cu câte 10 puncte: Stoykov (plus 8 recuperări), Moldov (7 recuperări, 5 assist-uri) și Toshkov.

După această înfrângere România este singura din grupa A fără victorie. Tricolorii încheie faza grupelor cu o confruntare cu Belgia (locul 2), programată miercuri, de la ora 18:30 la Arena Antonio Alexe. Celelalte două partide din grupa A se joacă de la ora 14:00. Estonia și Polonia se întâlnesc la Sala Universității, iar Bulgaria și Elveția vor juca la Arena Antonio Alexe.

*foto: fiba.basketball

1 comentariu la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Mda
    Singura circumstanță atenuantă pe care o găsesc este că 9 din 12 jucători sunt 2002, deci mai mici cu un an decât adversarii lor. În rest, nu sunt multe de zis, bătuți net la toate capitolele baschetbalistice, și ce e mai trist, chiar și la determinare sau ambiție. Mă întreb cât o să mai continue BT-ul să pompeze bani pentru a ne lupta pentru locul 33 în Europa...

    cu 4 ani în urmă (31.07.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii