Stiri Juniori U17 Masculin

Washington Post: ”Vlad Moldoveanu, un star american crescut în România”

Valentin Bâlă

Valentin Bâlă
14.01.2011

Jucătorul român al echipei American University, Vlad Moldoveanu, în vârstă de 22 de ani, a fost lăudat de presa americană. Ediția online a cotidianului Washington Post spune despre baschetbalistul din țara noastră că este ”un star american crescut în România”.

Conform sursei citate, este pentru a patra oară în acest sezon când românul primeşte titlul de ”jucătorul săptămânii” în Patriot League, în NCAA. Moldoveanu mai are nevoie de o singură nominalizare pentru a atinge recordul stabilit în această ligă.

Potrivit Washington Post, Vlad Moldoveanu a fost declarat de Asociaţia reporterilor sportivi jucătorul naţional al săptămânii şi cel mai bun jucător al Conferinţei de pe Coasta de Est. În meciul de sâmbătă împotriva campioanei Leigh College, jucătorul din țara noastră a reuşit să înscrie nu mai puţin de 39 de puncte, ceea ce l-a făcut pe antrenorul adversarilor să declare că nu crede că mai există în Patriot League un jucător atât de talentat precum românul.



Jurnaliștii americani au scris și despre mama jucătorului, Carmen Tocală, președintele Federației Române de Baschet. ”Fostă stea a baschetului, Tocală a parcurs 5.000 de mile, din România, pentru a-şi vedea băiatul, într-una dintre rarele vizite pe care le face la Washington. Alături de Carmen Tocală a fost şi Ghiţă Mureşan, singurul român care a jucat în NBA şi care este un apro­piat al familiei”, se arată în articolul din mass media de peste Ocean.

Noua stea a baschetului american le-a mărturisit jurnaliştilor că, iniţial, mama sa nu a fost de acord cu mutarea în SUA. „Nu vreau să-mi spui, atunci când o să ai 40 de ani, că din cauza mea ţiai ratat visul”, a spus până la urmă Carmen Tocală, împăcându-se cu plecarea peste Ocean a fiului.

Vlad Moldoveanu a fost descoperit și format în sportul de performanță de Valerian Netolițchi, antrenor la echipa Clubului Sportiv școlar 3 Steaua București.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii