Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Alexandru Lazăr, după câștigarea titlului național U20: „Bucuria pe care am simțit-o este unică”

Alexandru Lazăr, după câștigarea titlului național U20: „Bucuria pe care am simțit-o este unică”

Marți, 8 septembrie, în Parcul Municipal Vest din Ploiești a avut loc finala campionatului național U20. Agronomia București a învins-o pe CS Universitatea Cluj-Napoca la o diferență de opt puncte (42-34) și a devenit noua campioană a României.

Formația din Capitală a avut o prestație foarte bună și în semifinale, reușind să câștige cu scorul de 65-45 în fața lui CSM Sighetu Marmației. În ultimul act nu s-au marcat prea multe puncte, dar Agronomia București și-a făcut datoria și s-a impus.

Alexandru Lazăr, unul dintre cei mai buni jucători ai Agronomiei, ne-a oferit o declarație în care a vorbit despre întreaga experiență de la Turneul Final.

Pentru mine a fost mai ușor să revin pe teren, deoarece eu și coechipierii mei am avut antrenamente de condiție fizică pe toată durata pandemiei. Antrenorii ne-au urmărit online pe fiecare. Sincer să fiu, în condițiile acelea, nu mai aveam nici o speranță (n.r. în contextul pandemiei), dar m-am bucurat enorm că am reușit să terminăm sezonul 2019-2020. În ianuarie am suferit o accidentare foarte urâtă la umărul drept. Cu ajutorul doctorului și al kinetoterapeuților alături de care am lucrat, Claudiu Ilina și Djoko Konstantinidis, am reușit sa termin sezonul și sunt foarte mulțumit de ajutorul acestora. Le mulțumesc pentru tot sprijinul și efortul pe care l-au depus. Faptul că am jucat afară a fost un dezavantaj pentru toți jucătorii, fiindcă nimeni nu a putut să evolueze la adevărata valoare. Acest factor s-a reflectat și în rezultatul final. Noi am avut un avantaj pentru că ne-am antrenat în ultima perioada afară. Punctul forte al echipei noastre a fost și va fi mereu apărarea agresivă, dar, la acest turneu, lupta la recuperare a fost punctul cheie pentru câștigarea medaliei de aur. Este primul meu campionat, iar bucuria pe care am simțit-o este unică. Îmi doresc să continui ca jucător în campionat, iar acest titlu sper că va fi un mic pas spre viitoarea mea carieră.

De-a lungul anilor, Alexandru Lazăr s-a mai situat de cinci ori pe podium, însă nu a mai obținut niciodată medalia de aur. Baschetbalistul născut în 29 mai 2002 și-a început cariera la 4Sports și apoi a evoluat pentru Agronomia 4Sports, după semnarea colaborării dintre cele două entități sportive.

*foto: Alina Cojocaru/Federația Română de Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii