Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

All Star Game 2011. Spectacol la toate nivelele

Andrada Comănici, Roxana Prichici

Andrada Comănici, Roxana Prichici
10.04.2011

Show total în Sala Transilvania din Sibiu. Evenimentul a început cu meciul de Old Star care a pus faţă în faţă fostele glorii ale lui CSU Atlassib şi o selecţionată a României, ocazie cu care au fost revăzute la lucru nume mari ale baschetului românesc precum Mihai Corui, Ovidiu Teleabă, Marcel Ţenter, Mircea Cristescu sau Bruno Roschnafsky.

După o prezentre în stil NBA a componenţilor celor două loturi, în faţa unor tribune aproape pline cei mai iubiţi baschetbalişti din Divizia A şi-au etalat calităţile, dar au demonstrat şi că ştiu să abordeze un meci într-un mod mult mai distractiv. Mai în glumă, mai în serios, Krstanovic şi Burlacu au trebuit să-şi urmeze instinctul de coşgheteri şi au încins inelele, showmen-ii de serviciu, Darby, Forte, Dykes sau Simms au încântat publicul cu slam-uri marcă înregistrată, în timp ce lunetişti recunoscuţi precum Silvăşan, Seals, Mitchell sau Dragoş Andrei au făcut ce ştiu mai bine, scuturând plasa coşului din spatele semicercului. În sfertul trei Virgil Stănescu a vrut să vadă meciul din alt unghi şi a trecut în spatele camerei de filmat a televiziunii publice dovedind că are alternative pentru când îşi va încheia sococtelile cu baschetul. La scorul de 107-102 duo-ul de pe banca Sudului, Arnautovic-Costescu, a vrut să-şi deruteze adversarii şi a trimis în teren cinci pivoţi Stănescu, Burlacu, Bennett, Căruţaşu şi Simms, dar nici aşa nu a reuşit şă întoarcă scorul în favoarea lor chiar dacă Ţenter şi Achim au intrat în joc, replicând prin aruncarea în meci a celor mai scunzi jucători din lot Popa Calotă, Cooley, Dykes, Forte şi Seals. Văzând că partida e deja decisă, Milijan Medvedj a vrut să termine meciul în stil mare şi a făcut schimb de maiouri cu Burlacu, ultimele secunde ale confruntării regăsind în teren loturile întregi ale celor două echipe. Fluierul final la scorul de 121-118 în favoarea Nordului a aparţinut lui Virgil Stănescu, pivotul Stelei continuându-şi căutarea unui nou potenţial job, luând locul arbitrului central.

Jucătorii lui ”U” Mobitelco, în special Kyndall Dykes, au venit cu galeria de acasă, David Lawrence şi Tyler Morris încurajându-şi gălăgios coechipierii, cei doi americani au aplaudat reuşitele acestora, au protestat la deciziile „dubioase” ale arbitrilor şi au fluturat maioul cu numărul 23 atunci când Dykes înscria în stilu-i caracteristic. Silvăşan a dat „suporterilor” veniţi tocmai de la Cluj motive de bucurie, fiind declarat MVP-ul All Star Game-ului.

În pauzele partidei atmosfera a fost întreţinută prin concursurile de slam-dunk şi de aruncări de 3 puncte, dar şi prin alte surprize pregătite de organizatori. La calificările concursului dedicat aruncărilor de la mare dinstanţă s-au înscris câte 6 jucători din fiecare tabără: Silvăşan, Mitchell, Dawson, Krstanovic, Forte şi Seals din echipa Nordului, respectiv Medvedj, Burlacu, Jackson, Adi Tudor, Nikolov şi Szijarto de la cea a Sudului. Calificaţi mai departe au fost Silvăşan, Dawson şi Krstanovic pentru prima reprezentativă şi Jackson, Adi Tudor şi Szijarto pentru cea de-a doua selecţionată. În finală Krstanovic şi Jackson au ajuns la tie-breack, fiecare trecându-şi în cont câte 7 reuşite. Coşgheterul lui ”U” a câştigat până la urmă competiţia cu patru din cinci aruncări în seria de departajare.

Cel mai spectaculos moment al serii a fost concursul de slam-dunk la care au luat parte Dykes, Forte, Darby şi Seals. După ce americanii şi-au încheiat demonstraţiile juriul a decis ca Darby şi Forte să se înfrunte pentru primul loc. Pentru ca adrenalina să crească şi mai mult Louis Darby i-a chemat în ajutor pe colegii de conjunctură, Gennie şi Medvedj, pentru a zbura deasupra lor. După ce sârbul şi-a făcut cruce, jucătorul Energiei a reuşit super-slam-ul pe care şi l-a propus, stârnind aplauzele publicului. Jason Forte nu a vrut să se lase mai prejos decât Darby şi a chemat sub panou trei colegi, pe Tyronn Mitchell, Cooley şi Calotă, dar „Forte Airlines” a avut parte de turbulenţe în „zbor” şi a ateri-at forţata pe parchetul Sălii Transilvania. În aceste condiţii, Louis Darby a fost desemnat câştigătorul concursului.

Un alt moment distractiv a venit odată cu întrecerea în aruncări la coş destinată copiilor şi părinţilor, la care au venit de mână şi Virgil Stănescu însoţit de „fiul său”, Adrian Tudor. Departe de a fi vorba de vreun blat, „micuţul” Adi a fost singurul care a trecut mingea prin inel, însă mărinimia lui l-a făcut să cedeze premiul altui participant.

Celelalte momente de întrerupere ale partidei au fost acaparate de majoretele lui CSU Sibiu, de energia unui grup de dans şi în primul rând de mascuta clubului organizator al evenimentului care nu s-a lăsat mai prejos, învăţând şi executând pe loc coregrafiile celor două grupuri.

Şi pentru ca tabloul să fie complet, spectatorii prezenţi la marele eveniment au fost încântaţi şi de echipele de baby baschet ale lui CSU Atlassib, piticii făcându-le serioasă concurenţă marilor staruri ale Diviziei A.

ASG 2011

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe icsabex :

    dans
    Acel grup de dans era TRUPA DE FITNESS "ZUMBA ROMANIA"

    cu 12 ani în urmă (10.04.2011) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii