Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

AMICAL. BC Mureș 84-91 CSU Sibiu

Viorel Sălceanu, foto: Radu Roșca

Viorel Sălceanu, foto: Radu Roșca
11.01.2011

Începutul returului fiind foarte aproape, multe echipe au efectuat schimbări la nivelul lotului.

Echipa din Mureș, care a avut un tur foarte bun terminând prima parte a sezonului cu 11 victorii şi 4 înfrângeri, s-a despărţit în iarnă de Eddy Barlow Mayfield şi Gytis Sirutavicius. În locul celor doi au venit Andrei Căpuşan de la Energia Rovinari şi Nicholas Covington de la BC Timişoara.

De partea cealaltă echipa Sibiului nu a beneficiat de un tur foarte strălucit, ei terminând  cu 7 victorii şi 7 înfrângeri (meciul contra Stelei a fost amânat din motive medicale). Echipa Sibiului s-a întărit şi ea, deși la capitolul plecări îî putem menționa pe Jaryd Loyd, Arturas Masiulis şi Andrei Dohi. În locul celor 3 jucători, Sibiul i-a transferat pe „Boomer” Herndon de la CSM Bucureşti şi 2 sârbi: Stefan Atanackovic şi Milos Markovic.

Amicalul dintre cele două echipe s-a jucat pe arena celor de la Mureş. Mureşul trimite în teren un prim cinci format din: Cooley, Lewis, Forte, Lăpuşte şi Mladenovici. De partea cealaltă echipa Sibiului intră în teren cu Atanackovic, Seals, Haiduc, Harrison şi  Herndon.

Primul sfert îi are ca protagonişti principali pe cei din Mureş, mai ales pivotul acestora Mladenovici. Tigrii practică un joc eficient pe ambele părţi al terenului şi reuşesc să câştige sfertul cu un scor de 29 – 17 . La începutul sfertului al doilea Mureşul continuă jocul bun făcut în ambele faze ale jocului şi îl forţează pe antrenorul lituanian al sibienilor, Audrius Prakuraitis, să ceară time out. După minutul de întrerupere Sibiu devine mai agresivă în apărare, profită de mingile pierdute ale oaspeților şi revine în joc. Sfertul doi se termină 24 – 18 în favoarea celor de la Sibiu însă tigrii intră la vestiare în avantaj, scor 47 – 41 . În prima jumătate de joc ies în evidenţă jucătorii Mladenovici de la Mureş şi Atanackovic de la Sibiu.

Următorul sfert este unul echilibrat. Cele două echipe merg de la cap-la-cap şi înscriu coş după coş. Sfertul al treilea se termină 25 – 22 în favoarea celor de la Mureş.

Sfertul decisiv începe cu un joc animat al celor de la Sibiu, ei practicând o apărare agresivă şi înscriind pe contra atac. La jumătatea sfertului decisiv Seals se accidentează şi părăseşte terenul. Chiar şi fără acesta Sibiu nu se opreşte iar determinarea lui Atanackovic pe pătrundere îi aduce lui CSU puncte importante. Faza următoare Mladenovici este sancționat cu greșeala persoanală și este eliminat. La sfărşitul sfertului Lăpuşte este şi el eliminat din joc iar jucătorii mureşeni par pierduţi pe teren. Ultimul sfert se termină cu un scor de 12 – 28 în favoarea Sibiului, scorul  final fiind 91-84 în favoarea oaspeţilor.

Remarcaţii partidei:
Mureş:
Aleksandar Mladenovici 20p 9 rec, Dwight Lewis 15p, Jason Forte 13p 6 rec, Cooley 8p 9 pd.
Sibiu
Milos Markovic 20p 5 rec (2/4-3 pct), Stefan Atanackovic 16p, 9pd Octavia Popa Calotă 15p, „Boomer” Herndon 15p 11 rec.
 

 

             

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii