Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Amintirile lui Ionuț Drăgușin de pe malul Begăi: „Am fost acuzat pe nedrept că sunt Che Guevara”

Amintirile lui Ionuț Drăgușin de pe malul Begăi: „Am fost acuzat pe nedrept că sunt Che Guevara”

Ionuț Drăgușin, fost pivot al celor de la SCM Timișoara, a fost invitatul baschet.ro unde am discutat despre meciul din sferturile Cupei României din sezonul 2017/2018, câștigat de bănățeni cu 103-101 în sferturile de finală de la Sfântu Gheorghe.

Drăgușin a profitat de acest moment pentru a da cărțile pe față cu privire la situația financiară în care se afla echipa la momentul acelei victorii.:

„După acea partidă, eu rămân cu o echipă. În primul rând, colegii au fost extraordinari. Lucrurile nu au fost plăcute nici înainte de meci, nici după dacă vorbim de club. Dar acela a fost momentul care ne-a unit ca o familie, băieții au fost extraordinari. Acela a fost momentul în care ne-am format ca o echipă. Până la urmă, au fost momente grele înainte de meci, de ce să ne ascundem? Eu nu am de ce să mă ascund. Au fost niște momente cu amenințări din partea clubului, eram neplătiți de trei luni de zile. Am reușit să facem ceea ce multă lume spunea că e imposibil. Dorința băieților, nebunia noastră și cel mai important e că am fost uniți în acel moment. Oarecum eram împotriva tuturor”.

În dimineața acelui meci, timișorenii au decis să nu se antreneze. Drăgușin a explicat cum el și Kevin Calotă au fost găsiți vinovați pe nedrept pentru protestul echipei, deși decizia a fost una comună:

„Dar îmi aduc aminte cu mare plăcere de seara de dinainte și de seara de după. Nu mai am nicio reținere. Ne-au promis din ianuarie că ne vor plăti măcar un salariu, iar noi le-am spus că dacă nu vom primi banii, nu vom juca în Cupă. Am fost acuzat pe nedrept că eu sunt Che Guevara al echipei, eu și cu celălalt român și că noi am pus revolta la cale. Nu, s-a stabilit de către căpitanul echipei că nu ne vom antrena în dimineața meciului. Asta am și făcut. Nu s-a întâmplat altceva nimic doar că am primit amenințări că vom fi trimiși acasă dacă nu ne antrenăm. Am spus: Ok, este decizia noastră. Am rămas uniți. Vă dați seama, eram doar noi pe bancă și restul lumii.”

Cu toate acestea „Johnny” preferă să își amintească de atmosfera creată în sânul echipei timișorene și cu amintirile plăcute din acel sezon:

„Nu mai contează, important e că în momentul acela noi am căzut cu toții de acord, ne-am susținut unii pe ceilalți și cred că se și văd imaginile de-acolo. Când cineva făcea un lucru bun, toți erau pe teren lângă el, susținându-l amoral. A fost un meci greu cu consum de energie. Probabil că doar adrenalina ne-a ajutat să ținem acel meci.”

*foto: Andreea Vlase

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii