Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Analiză-Etapa 29: Piteştiul este în playoff. Se cunoaşte ordinea finală a primelor 5 echipe.

Adrian Micinic, foto: Radu Roșca

Adrian Micinic, foto: Radu Roșca
31.03.2011

Etapa a 29-a în sezonul regulat al Diviziei A la baschet masculin a rezervat câteva rezultate puţin scontate. Cele mai interesante confruntări au avut implicaţii serioase în lupta pentru un loc în playoff, BCM U Piteşti reuşind să învingă campioana, iar CS Atlassib Sibiu surprinzând pe Steaua Turabo Bucureşti în capitală. De asemenea, CS Otopeni a obţinut o victorie scontată şi va avea nevoie de o victorie în ultima etapă, împotriva echipei CSM Oradea într-un meci de totul sau nimic pentru ambele formaţii. În fine, s-a consemnat meciul cu cele mai multe puncte marcate în acest sezon competiţional şi a fost depăşit recordul stagional de puncte marcate pe parcursul unui meci.

 

BCM U Piteşti vs CSU Asesoft Ploieşti 88-78

BCM U Piteşti a câştigat meciul susţinut împotriva campioanei României pe fondul unul sfert decisiv în care a înscris 28 de puncte şi a întors o situaţie defavorabilă la capătul primelor 30 minute de joc efectiv.
Ca urmare a acestui succes formaţia antrenată de Tudor Costescu este calificată în playoff, fiind ferită de emoţii în ultima rundă din sezonul regulat.

Donte Gennie a fost principalul marcator al partidei cu 28 puncte, a doua performanţă personală stagională. El se alfă la al 9-lea meci în care atinge sau chiar depăşeşte pragul de 20 puncte în Divizia A.
Cătălin Burlacu a fost cel mai bun marcator al formaţiei prahovene cu 20 puncte. El atinge acest prag pentru a 11-a oară în acest sezon competiţional.

 

Steaua Turabo Bucureşti vs CSU Atlassib Sibiu 79-81

După ce a câştigat fiecare dintre primele trei secvenţe ale partidei susţinute în propriul fief împotriva echipei CSU Atlassib Sibiu, militarii au fost întrecuţi cu 23-9 în secvenţa decisivă pentru a înregistra cel de al 3-lea eşec intern în actuala ediţie de campionat.

LeVar Seals a transformat aruncarea decisivă cu doar 4 secunde înainte de final, devenind practic eroul echipei de pe Cibin, după ce a avut un trecut la marea rivală ardeleană a galben-albaştrilor. Stângaciul american a evitat astfel repetarea istoriei din partida tur, când Steaua a învins la Sala Transilvania după o repriză de prelungiri.
Prin prisma acestui succes, CSU Atlassib Sibiu devine o echipă cu reale şanse de calificare în playoff. Tot ce trebuie să facă elevii lui Cătălin Vulc este să depăşească pe BCM U Piteşti în ultima etapă pentru a termina între primele opt echipe ale campionatului.

Josh Jackson a avut 23 puncte fiind cel mai bun marcator al acestei partide. De cealaltă parte, Octavian Popa Calotă a totalizat 22 puncte şi 5 recuperări. Fundaşul echipei din Sibiu se află la cel de-al 6-lea meci consecutiv cu 14 sau mai multe puncte înscrise.

 

CSM Bucureşti vs BC Perla Harghitei Miercurea Ciuc 134-130

Meciul de la Arena de Baschet din Bucureşti a consemnat un record absolut în actuala ediţie a Diviziei A la capitolul puncte marcate: 264. Meciul a avut nevoie de o repriză de prelungiri, la capătul timpului regulamentar scorul fiind de 110-110.
Ciucanii au înscris 44 puncte în secvenţa decisivă, respectiv 79 în repriza a doua.

Ambele protagoniste au avut procentaje foarte bune atât la aruncările de două cât şi la cele de trei puncte. De asemenea, au combinat pentru 25 de coşuri de la mare distanţă. Partida s-a încheiat cu şapte jucători descalificaţi.

CSM Bucureşti îşi vede întreruptă o serie de opt înfrângeri consecutive şi obţine prima victorie cu Predrag Vasic în funcţia de antrenor principal. În schimb, Miercurea Ciuc îşi vede întreruptă seria de trei înfrângeri consecutive şi ratează şansa de a urca pe locul 14.

Branislav Tomic, de la CSM Bucureşti, a stabilit un nou record abslout pentru sezonul 2010/11 în Divizia A masculin cu 43 de puncte în 37 minute de joc. El depăşeşte cu patur lungimi recordul precedent, deţinut de către LeRoy Dawson. Tomic a fost declarat jucătorul etapei în opinia www.totalbaschet.ro.
Şapte jucători de la CSM au atins sau depăşit pragul de 10 puncte marcate.

Clevin Hannah, 33 puncte, repsectiv Enrico Tucker, 30 puncte, au stabilit recorduri personale de puncte marcate într-un meci în Divizia A. În schimb, Yamene Coleman a bifat al 13-lea double-double stagional.

 

Gaz Metan Mediaş vs BC Mureş 86-61

Echipa pregătită de către Bruno Soce şi-a asigurat locul 3 la terminarea sezonului regulat după victoria categorică repurtată asupra echipei BC Mureş, club care se va clasa pe 5.
Medieşenii au câştigat toate cele patru sferturi ale meciului, datorită procentajelor net superioare la capitolele aruncări de două şi trei puncte. De asemenea, Gaz Metan a fost mai bună la recuperări, pase decisive, mingi câştigate şi pierdute.

Cel mai bun marcator al partidei a fost americanul Deven Mitchell, autor a 21 puncte. Astfel, el depăşeşte pragul de 20 puncte pentru a 7-a oară în acest sezon.

 

BC Timişoara vs CSM Oradea 73-63

Bănăţenii sunt neînvinşi în două meciuri fără Dragan petricevic pe banca tehnică, dar de această dată ei au depăşit pe CSM Oradea, echipă pe care au tras-o sub linia imaginară care delimitează echipele din playoff de cele din playout.
BC Timişoara a câştigat repriza a doua cu scorul de 47-28 pentru a surmonta un handicap de şapte puncte înregistrat la pauză.
CSM Oradea coboară în afara primelor opt echipe ale campionatului pentru prima dată în retur, tocmai cu o etapă înaintea epuizării acesteia.

Cele două echipe au combinat pentru 34 de ratări din 41 de aruncări efectuate din afar semicercului.

Ivan Miskovic a stabilit recorduri personale stagionale la capitolul puncte marcate (16) şi eficienţă (21).

 

CS Otopeni vs SCM U Craiova 85-77

Formaţia pregătită de către Eugen Ilie se menţine în cursa pentru un loc în playoff-ul Diviziei A după victoria realizată la mijlocul acestei săptămâni asupra uneia dintre codaşele Diviziei A. Victoria aviatorilor s-a conturat în sfertul al 3-lea, când au marcat 25 puncte încasând doar 9.

Cele două echipe au avut procentaje identice la aruncările de două puncte şi oaspeţii au fost chiar mai buni din punct de vedere procentual la aruncările de trei puncte. CS Otopeni a fost superioară la recuperări, pase decisive, mingi câştigate şi pierdute respectiv la linia de pedeapsă.

Slobodan Popovic a avut 21 puncte fiind principalul marcator al învingătorilor. El are 11 meciuri cu 20+ puncte marcate în acest sezon.
Brian Burrell a realizat primul double-double stagional şi a stabilit un record personal din punct de vedere al eficienei (27).
Kenneth Simms este lider al Diviziei A la capitolul double-double. El a realizat cea de-a 6-a astfel de performanţă în acest sezon, primul pentru american în România.
Ionel Dodoc a fost cel mai bun marcator al partidei cu 22 puncte. Fostul jucător al Asesoftului a stabilit un record personal din acest punct de vedere şi totodată a transformat şase aruncări de trei puncte.

 

Politehnica Iaşi vs U Mobitelco BT Cluj-Napoca 80-95

Echipa pregătită de către Marcel Ţenter şi-a garantat poziţia a 2-a la încheierea sezonului regulat după victoria repurtată în Moldova, împotriva nou promovatei Politehnica Iaşi.
Ardelenii s-au desprins la cinci lungimi în primul sfert, dar nu au reuşit să pună un ecart mai consistent pe tabela de marcaj pe parcursul următoarelor 20 de minute. Vizitatorii au înscris 30 de puncte în actul decisiv pentru a se impune la o diferenţă de 15 lungimi. Astfel, ardelenii înregistrează a 6-a victorie consecutivă, având un bilanţ de 12 victorii şi 2 înfrângeri în returul campionatului.

Meciul de la Iaşi a consemnat întâlnirea celor mai buni trei mrcatori ai campionatului - LeRoy Dawson, Zoran Krstanovic şi Kyndall Dykes.
Zoran Krstanovic a realizat al 15-lea double-double stagional. De asemenea, Zoki are 11 meciuri în care a atins sau depăşit 30 la capitolul eficienţă.
Kyndall Dykes a avut 16 puncte, 10 recuperări şi 8 pase decisive, fiind foarte aproape de primul său triple-double în Divizia A. În schimb a realizat primul double-double stagional.
Americanul Tyler Morris a stabilit recorduri personale în Divizia A la categoriile puncte (13), recuperări (4), eficienţă (15) şi minute jucate (26).
LeRoy Dawson a fost principalul marcator al partidei, el totalizând 26 puncte împreună cu 6 pase decisive.

 

CSU Cuadripol Braşov vs Energia Rovinari 62-90

Echipa pregătită de către Slobodan Nikolic a obţinut o victorie de palmares împotriva ultimei clasate în Divizia A. Gorjenii se află la cea de-a doua victorie consecutivă, în vreme ce echipa de sub Tâmpa pierde pentru a 18-a oară consecutiv.

Louis Darby a avut 22 puncte, 7 recuperări şi 5 mingi câştigate fiind cel mai eficient jucător al partidei cu un coeficient de 30. El se află la al 12-lea meci în acest sezon competiţional în care atungi pragul de 20 puncte marcate. De asemenea, Darby a depăşit acest prag de cinci ori în ultimele şase meciuri.


În momentul de faţă calculele ne prezintă următoarea situaţie:

- locul 1 la finalul sezonului regulat aparţine lui CSU Asesoft Ploieşti
- locul 2 a fost acontat de U Mobitelco BT Cluj-Napoca
- locul 3 aparţine lui Gaz Metan Mediaş
- locul 4 este acontat de Steaua Turabo Bucureşti
- locul 5 este deţinut de BC Mureş până la terminarea sezonului regulat
- se cunoaşte deja una dintre perechile pentru playoff: Steaua Turabo având avantajul terenului propriu împotriva echipei BC Mureş
- BCM U Piteşti este a 6-a echipă care şi-a asigurt locul în playoff-ul actualei ediţii de campionat
- CSU Atlassib Sibiu are nevoie de victorie împotriva echipei din Piteşti în ultima etapă pentru a-şi asigura calificarea în playoff
- CSM Oradea şi CS Otopeni vor juca un meci decisiv în ceea ce priveşte soarta celor două echipe în acest sezon: învingătoarea merge garantat în playoff. Oradea ar putea ajunge acolo şi cu o înfrângere, dar în acest caz este nevoie ca CSU Sibiu să pierdă cu Piteştiul.

Ultima etapă din sezonul regulat se va disputa sâmbătă (02.04), cu începere de la orele 18:00. Toate meciurile acestei etape vor demarc la aceeaşi oră.

10 comentarii la aceasta stire:
  • birkhoff :

    :))
    Esti chiar atat de sigur ca Pitestiul si-a asigurat deja locul in play-off?:) DAr in cazul unei infrangeri la Sibiu si o victorie a celor din Oradea, ce zici?:) Cum ar arata un clasament in 3, Sibiu, Pitesti, Oradea? Hai ca iti spun eu: 1. Oradea (3 victorii si o infrangere), 2. Sibiu ( 2 victorii si 2 infrangeri) si 3. Pitesti (1 victorie si 3 infrangeri) Aaaa... si chiar si intr-un clasamant in 3 cu sibiu, Otopeni si Pitesti, Pitestiul tot pe 3 iese la cosaveraj. Asa ca nu si-a asigurat nimic. Pitestiul are nevoie disperata de victorie la Sibiu!!!

    cu 12 ani în urmă (31.03.2011) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Apparte :

    :)
    birkhoff eu zic sa mai studiezi un pic clasamentu... Pitestiul are 17 victorii, Oradea si Otopeni cate 16.

    cu 12 ani în urmă (31.03.2011) Raspunde
  • birkhoff :

    :)
    L-am studiat:) Pitesti are 17 victorii. Oradea, Sibiu si Otopeni cat 16. Daca Sibiu si Oradea castiga, ajung si ele la 17 victorii. Deci o sa fie Pitesti, Sibiu si Oradea la egalitate de puncte. Departajarea se face in functie de rezultatele din meciurile directe. Oradea a castigat ambele meciuri cu Pitestiul, meciul de acasa cu Sibiu si a pierdut in deplasare la Sibiu. Pitesti si Sibiu si-au impartit victoriile. Deci intr-un miniclasament in 3 situatia e asa: 1. Oradea 3-1, 2. Sibiu 2-2 si 3. pitesti 1-3.
    Daca am gresit undeva, te rog sa ma corectezi
    Daca nu mi-ar fi atat de somn, ti-as detalia si un eventual clasament in 3 format din Sibiu, Otopeni si Pitesti. Clasament in care tot Pitestiul ramane pe ultimul loc in cazul in care Sibiu si Otopeni castiga

    cu 12 ani în urmă (31.03.2011) Raspunde
  • birkhoff :

    :)
    hai ca iti detaliez acum:)
    Sibiu, Otopeni si Pitesti si-au castigat fiecare meciul de pe teren propriu. Deci avem egalitate de puncte. Departajarea se face in functie de cosaverajul din meciurile disputate intre ele. In cazul unei victorii la un punct a Sibiului clasamentul in 3 e asa: 1. otopeni 2-2 cosaveraj +7, 2. Sibiu 2-2 -2, 3. Pitesti 2-2 -5

    cu 12 ani în urmă (31.03.2011) Raspunde
  • birkhoff :

    Ooops:D
    Stiu unde am gresit:) As ruga unul dintre moderatori sa imi stearga postarile in masura in care e posibil. Multumesc!

    cu 12 ani în urmă (31.03.2011) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Apparte :

    :)
    Ei, stai linistit. Ora tarzie a fost de vina :)
    Meciul decisiv al ultimei etape se va juca la Oradea.

    cu 12 ani în urmă (31.03.2011) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe DaKoS :

    Ora de disputare etapa 30
    Pana la urma care e ora de disputare a etapei 30?
    In acest articol se spune: "Ultima etapă din sezonul regulat se va disputa sâmbătă (02.04), cu începere de la orele 18:00. Toate meciurile acestei etape vor demarc la aceeaşi oră." iar la
    http://www.totalbaschet.ro/divizie/Divizia-A-Masculin~3/Rezultate-Program e trecuta ora 17.00

    cu 12 ani în urmă (31.03.2011) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Adi Micinic :

    @DaKoS
    La sectiunea rezultate si program e trecuta default ora 17:00. Asa a fost de fiecare data de la lansarea acestui site. Ora de la care vor incepe partidele in ultima etapa este 18:00.

    cu 12 ani în urmă (31.03.2011) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe DaKoS :

    @Adi Micinic
    Multumesc

    cu 12 ani în urmă (31.03.2011) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Sabin Gherdan :

    DaKos
    Am editat toate meciurile azi pe la pranz insa nu am dat restart la site, de aceea s-au updatat mai greu :)

    cu 12 ani în urmă (31.03.2011) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii