Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Analiza Etapei 30: Oradea şi Sibiul IN, Otopeni OUT

Costin Marinescu

Costin Marinescu
03.04.2011

Ultima etapă a sezonului regulat 2010-2011 a lămurit, cum era şi normal, ultimele echipe calificate în playoff şi seriile fazei a doua a competiţiei.

CSU Sibiu şi CSM Oradea au câştigat şi şi-au asigurat poziţiile în elita campionatului.

CS Otopeni a pierdut fără drept de apel la Oradea şi a terminat sezonul regulat pe poziţia 9, atingându-si obiectivul stabilit de conducere la începutul campionatului.

Cum primele 5 poziţii ale clasamentului au fost decise încă de runda trecută, necunsocutele acestei etape erau ocupantele poziţilor 6-11 şi 14-15.

CSM Oradea – CS Otopeni 70 – 47

Oradea a învins Otopeniul şi a intrat în playoff de pe poziţia a şasea.

Otopeniul a stabilit un record negativ ale sezonului la capitolul punctelor marcate într-un sfert. Ilfovenii au înscris doar 5 puncte în sfertul doi al partidei, o reuşită incredibilă la acest nivel. Iar cele 47 de puncte marcate până la final reprezintă a doua performanţă negativă a sezonului la acest capitol după cele 42 marcate de CSU Cuadripol Braşov în prima etapă a sezonului, contra lui Gaz Metan. Totuşi, în acel meci braşovenii au reuşit să înscrie cel puţin 7 puncte într-un sfert.

Declaraţiile lui Eugen Ilie cum că obiectivul echipei este atins trebuiau să aibă rolul de a lua o parte din presiunea ce apasă pe umerii jucătorilor înaintea unui asemenea meci dar, din păcate pentru ei, i-au făcut să se concentreze mai puţin la finalizare şi de aici şi recordurile amintite mai sus.

CSU Sibiu – BCM U Piteşti 82 – 71

Sibiul a obţinut cea de-a cincea victorie consecutivă în acest final de sezon şi a terminat pe poziţia 7, urmând să întâlnească în prima serie a playoffului pe U Mobitelco Cluj Napoca. Piteştiul a căzut pe 8 şi va juca în prima rundă cu CSU Ploieşti.

LeVar Seals a stabilit un record propriu de eficienţă în acest sezon, cu 28 de unităţi şi a fost la un singur punct de a-şi egala cea mai bună performanţă stagională la capitolul puncte marcate. Americanul a înscris 27 de puncte şi datorită prestaţiei sale şi importanţei meciului pentru echipa sa a fost desemnat Jucătorul Etapei în opinia totalbaschet.ro.

Darko Vujacic, principala armă ofensivă a Piteştiului, a marcat doar 8 puncte, egalându-şi cea mai slabă performanţă a sezonului.

Energia Rovinari – BC Timişoara 100 – 93

Energia a învins pe Timişoara iar cele două echipe au făcut schimb de locuri în clasament. Echipa din Tg. Jiu a terminat pe poziţia 10 iar Timişoara pe 11.

Louis Darby Jr. a fost cel mai bun marcator al partidei cu 28 de puncte, americanul de la Energia fiind la al 13lea meci din acest sezon în care înscrie peste 20 de puncte.

Cu 15 puncte şi 11 recuperări Rafal Bigus a reuşit un double double, al 9lea din acest sezon.

De la Timişoara Milos Pesic şi Rade Dzambic au marcat câte 23 de puncte. Pentru Dzambic aceasta este cea mai bună performanţă a sezonului la acest capitol.

De remarcat că Dragoş Andrei, singurul jucător ce va reprezenta Timişoara la All Star Game 2011 nu a evoluat niciun minut.

BC Perla Harghitei – Politehnica Iaşi 127 – 107

Un nou regal ofensiv într-o partidă disputată de BC Perla Harghitei. Este al treila meci din actualul sezon în care echipa din Miercurea Ciuc înscrie peste 100 de puncte şi al şaptelea pe care această îl dispută şi cel puţin una dintre echipe marchează peste 100 de puncte.

Cum era şi normal performanţele individuale ale jucătorilor nu au întârziat să apară.

Levi Levine a stabilit cinci recorduri stagionale, dintre care cele mai importante sunt la numărul de puncte marcate, 36, eficienţă, 46 şi pase decisive, 8.

Terrell Huffman, extrema Ciucului, a doborât la rându-i şapte recoduri personale, printre care: puncte-25, eficienţă-31.

De la Iaşi merită menţionat jocul prestat de Nenad Marinkovic care, cu 24 de puncte, 20 index de eficienţă şi 6 aruncări marcate d ela mare distanţă a bifat recorduri personale în această stagiune a Diviziei A.

În urma acestui rezultat BC Prela Harghitei obţine a treia victorie consecutivă acasă şi urcă pe locul 14 al clasamentului cedând penultima poziţie chiar ieşenilor.

 

Celelalte meciuri ale etapei au fost fără implicaţii în configuraţia clasamentului reprezentând mai mult teste de verificare a potenţialului înaintea playofuului sau turneului final al Cupei României.

Gaz Metan Mediaş a învins pe CSU Ploieşti cu 84 – 82 printr-un buzzer beater semnat Titus Nicoară şi devine singura echipă ce a trecut de două ori în acest sezon de campioana entritre.

U Mobitelco a trecut de Steaua cu 70 – 59 bifând cea de-a 7 victorie consecutivă şi a 13a succesivă pe teren propriu. Singura înfrângere în sala Horia Demian a fost în etapa a treia în faţa celor de la CSU Ploieşti.

După o serie de cinci victorii din tot atâtea meciuri Steaua este la a doua înfrângere în ultimele două etape iar cuvintele lui Niksa Bavcevic, un antrenor care nu a ieşit în evidenţă prin declaraţii de presă până în acst moment, confrimă oficial ceea ce ştia toată suflarea baschetbalistică din România: bucureştenii stau prost la capitolul finaciar şi probabil capitolul Steaua în prima ligă nu se va încheia cu vreo performanţă notabilă.

BC Mureş a trecut de CSU Cuadripol cu 109 – 68. Jujuan Cooley şi-a doborât, din nou, recordul de pase decisive date într-un meci, reuşind 17 “asistenţe”. Jason Forte, de la gazde, a marcat 6 aruncări din spatele semicercului de 6.75m, record personal, iar Zeliko Bubanja, pivotal Braşovului, a înscris 29 de puncte.

Ocravian Boian, shooting guard-ul Braşovului ce a fost selecţionat pentru All Star Game 2011, nu a avut o zi foarte bună, reuşind doar 5 puncte în 33 de minute petrecute pe parchet.

CSM Bucureşti a învins în deplasare pe SCM CSŞ Craiova cu 95-86, în alt meci fără miză.

 

Playofful Diviziei A începe pe 13 aprilie, primele două partide disputându-se în zilele de 13 şi 14.

Detalii despre confruntările din playoff şi sistemul de desfăşurare puteţi aici.

Detalii despre confruntările din playout şi sistemul de desfăşurare puteţi aici.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii