Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Andrei Calnicenco: „Am jucat această partidă ca pe o finală”

Andrei Calnicenco: „Am jucat această partidă ca pe o finală”

Miercuri, 27 noiembrie, U-BT Cluj-Napoca a obținut o victorie importantă în fața lui Enisey Krasnoyarsk, scor 97-83. Drept urmare, trupa coordonată de Dusko Vujosevic a câștigat grupa G și intră în faza următoare a FIBA Europe Cup cu un moral foarte bun.

Unul dintre cei mai buni baschetbaliști ai gazdelor a fost Andrei Calnicenco, sportiv ce a adunat 16 puncte, 2 recuperări, 2 pase decisive și o intercepție. Acesta a vorbit la conferința de presă despre atitudinea pe care el și colegii săi au avut-o în duelul cu Enisey și a ținut să le mulțumească suporterilor clujeni.

A fost un meci foarte, foarte greu și știam că va fi așa pentru că am pierdut pe terenul lor. Am jucat această partidă ca pe o finală. Înainte de start antrenorul ne-a spus: Aceasta este ultima etapă, putem să pierdem sau să câștigăm. Dacă vrem prima poziție trebuie să câștigăm. Noi am jucat foarte bine și trebuie să le mulțumesc suporterilor care au venit la sală și au făcut o atmosferă excelentă.”

Calnicenco are evoluții din ce în ce mai bune în acest sezon și una dintre curiozitățile adresate după meci a fost legată de motivele care au dus la aceste prestații. Jucătorul născut în Republica Moldova a fost pus în încurcătură de această întrebare deoarece, din punctul lui de vedere, nimic nu s-a schimbat.

Nimic, nu știu ce să zic, mai bine îl antrebați pe domnul antrenor.”

Impasul lui Calnicenco nu a fost prea lung pentru că Mihai Silvășan i-a sărit în ajutor și a oferit replica serii stârnind râsetele jurnaliștilor prezenți în sala de conferințe.:

Antrenorul s-a schimbat. Acum joacă pick & roll, ce e așa greu de răspuns?” (momentul poate fi văzut în filmare începând cu minutul 2:10)

Totuși, într-o notă serioasă, antrenorul principal al lui U-BT Cluj-Napoca a punctat următoarele despre veteranul român din lotul său.

Are un rol mult mai important sezonul acesta. Este principalul nostru român din rotație. El și Kuti vor fi principalii autohtoni în campionat. S-a văzut și astăzi, ei sunt jucătorii din rotația principală de opt oameni cu care jucăm meci de meci. El muncește foarte bine și dacă are încredere în el poate să facă astfel de partide bune.”

Pentru U-BT Cluj-Napoca urmează duelul cu CS Dinamo Știința București din etapa a 8-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Confruntarea va avea loc în BTarena sâmbătă, 30 noiembrie, de la ora 19:00.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii