Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Andrija Stipanovic, după turneul de la Cluj: „Cred că am arătat un baschet frumos”

Andrija Stipanovic, după turneul de la Cluj: „Cred că am arătat un baschet frumos”

Vineri, 15 ianuarie, pe teren propriu, U-BT Cluj-Napoca a obținut a opta victorie din această ediție a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Formația ardeleană a câștigat la o diferență de șapte puncte, 75-68, cu SCM U Craiova.

După încheierea jocului, Andrija Stipanovic, cel mai eficient jucător al alb-negrilor, a oferit o declarație pentru Baschet.ro.

Nu am început bine prima repriza în apărare. I-am lăsat să își facă jocul, dar după pauză ne-am schimbat atitudinea și abordarea și asta a fost cheia. În primele opt minute ne-am distanțat la 15 puncte și cred că asta a decis meciul. Ne-am schimbat puțin felul cum ne apăram la pick and roll și cred că aspectul acesta a fost foarte important. De asemenea, am plimbat mingea mult mai bine și am jucat ca o echipă.

Confruntările cu Dinamo și Craiova au fost primele teste importante pentru echipa din Cluj, iar pivotul bosniac este mulțumit de felul cum el și coechipierii săi s-au prezentat.

Ultimele patru partide de dinaintea acestui turneu au fost foarte utile pentru tinerii noștri pentru că au primit mai multe minute. În aceste două jocuri din Cluj am întâlnit niște echipe mai puternice și situația a stat diferit. Cred că am arătat un baschet frumos, poate nu pe întreaga durată a celor două meciuri, dar în anumite perioade. Sunt de părere că acesta este felul în care trebuie să evoluăm și dacă vom atinge acest nivel în mod constant, va fi bine.

În cadrul acestui turneu s-a consemnat și debutul lui Michael Dixon Jr., fundașul adus de U-BT în locul lui Gregory Vargas. Stipanovic a avut doar cuvinte de laudă la adresa noului său coleg, care a înscris 31 de puncte în primele două meciuri.

Dixon a fost foarte important. El a demonstrat multe de-a lungul întregii sale cariere și cred că va juca și mai bine odată ce va intra în formă. Deja a arătat ce poate face și cât de mult ne poate ajuta.

Andrija Stipanovic a marcat 11 puncte în duelul cu SCM U Craiova, adăugând nouă recuperări și două pase decisive. Prin urmare, baschetbalistul în vârstă de 34 de ani are medii de 16.3 puncte, 5.8 recuperări și 1.8 pase decisive în 21 de minute petrecute pe teren.

Mă simt excelent. Muncim din greu, corpul meu are nevoie de asta și, fizic, mă simt foarte bine. Antrenorii au pregătit scheme pentru mine și mă bucur că pot ajuta echipa. Încerc să dau mereu ce am mai bun.

U-BT Cluj-Napoca începe pregătirile pentru turneul 6, care se va disputa la finalul săptămânii viitoare în Sala Transilvania din Sibiu. Acolo, elevii lui Mihai Silvășan le vor întâlni pe BC CSU Sibiu și pe BCM U FC Argeș Pitești.

*foto: Manases Sandor/u-bt.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii