Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Artis Ate: „Ne dorim să putem spune la finalul confruntării că am făcut tot ce am putut”

Artis Ate: „Ne dorim să putem spune la finalul confruntării că am făcut tot ce am putut”

Marți seara (05.11), Sodertalje Kings s-a impus în fața lui Balkan Botevgrad, scor 93-83, iar acest rezultat poate fi foarte bun pentru U-BT Cluj-Napoca. Însă, pentru a profita de succesul suedezilor, alb-negrii sunt nevoiți să câștige în Siberia, pe terenul lui Enisey Krasnoyarsk.

Artis Ate este singurul jucător din lotul clujenilor care a evoluat în trecut împotriva formației ruse. Letonul lui U-BT este convins că această confruntare va fi cea mai dificilă din grupă, motivele fiind multiple. În același timp, victoria este singurul obiectiv al trupei lui Mihai Silvășan, iar elevii săi vor face tot ce ține de ei pentru a câștiga.

Am jucat deja de patru ori împotriva lor, însă am fost în Krasnoyarsk de două ori, pe vremea când evoluam în liga VTB. Sunt 100% sigur că va fi cel mai greu meci pentru noi din cauza tuturor zborurilor, a fusului orar și a faptului că mergem în Siberia, o altă parte a lumii. Deci va fi greu, dar totul este posibil. Noi vom lupta și vom încerca să ne facem treaba cât mai bine și cred că putem să îi batem. Balkan deja i-a bătut și chiar dacă va fi mai greu să facem asta pe terenul lor, este posibil. Muncim pentru asta și cred că vom fi pregătiți. Vom da 110% pentru că știm că în cazul în care obținem această victorie, calificarea noastră în faza următoare este mult mai aproape. Cu siguranță, vom încerca să ne impunem pentru a ne califica mai departe. Acesta este obiectivul nostru. Nu vom merge acolo în Krasnoyarsk doar ca să jucăm un meci, ci vrem să câștigăm. Altfel e ca și cum am alerga într-un maraton fără niciun scop. Eu nu aș putea face asta, mi-ar trebui niște obiective. Aș încerca să îmi depășesc timpul anterior sau să termin pe o anumită poziție. Așadar, obiectivul nostru este să câștigăm. Vrem să jucăm pentru noi înșine și pentru suporterii noștri, să le arătăm că, indiferent de victorie sau înfrângere, am dat ce am avut mai bun. Ne dorim să putem spune la finalul confruntării că am făcut tot ce am putut.”

Unul dintre punctele forte ale ardelenilor în acest început de sezon este jocul colectiv. În majoritatea partidelor, U-BT Cluj-Napoca a adunat mai mult de 20 de pase decisive, arătând un baschet frumos.

Asta arată că jucăm bine ca echipă și că ne place să împărțim mingea. Acesta este unul dintre aspectele pe care ni le dorim - să echilibrăm jocul. Încercăm să ducem mingea în interior și apoi în exterior, să jucăm in&out. Pasăm mingea la pivoți pentru a-și crea oportunități și dacă văd că adversarii dublează, atunci pasează în exterior, la extreme. Astfel, încercăm să balansăm jocul pentru a îngreuna munca adversarilor de a ne apăra. Obiectivul nostru este să le facem viața dificilă altor echipe.”

Confruntarea dintre U-BT Cluj-Napoca și Enisey Krasnoyarsk are loc astăzi, 6 noiembrie, de la ora 14:30. Partida poate fi urmărită pe canalul de Youtube al FIBA.

*foto: Manases Sandor/u-bt.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii