Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Artis Ate: „Primul nostru obiectiv a fost să ne calificăm. Vom face totul să rămânem pe primul loc”

Artis Ate: „Primul nostru obiectiv a fost să ne calificăm. Vom face totul să rămânem pe primul loc”

U-BT Cluj-Napoca a câștigat cu 86-76 în deplasare la BC Balkan Botevgrad, în penultima etapă din prima fază a grupelor FIBA Europe Cup. Clujenii au condus și la 28 de puncte, dar diferența a scăzut pe final, după multe schimbări. Cu această victorie și-au asigurat calificarea în faza următoare a competiției. Alb-negrii au jucat în urmă cu două zile la Craiova și se temeau de oboseală, dar au început tare, cu un run de 10 puncte și nu au mai cedat conducerea în Bulgaria. Artis Ate a fost unul din cei cinci clujeni care au încheiat în double-digits.

„Am venit aici pregătiți mental pentru că știam deja că Balkan joacă bine acasă și nu putem să ne relaxăm. Este al doilea joc al nostru în 3 zile și a fost chiar mai greu. Dar mult respect pentru echipă, am venit aici pregătiți și din primul minut am început să jucăm agresiv și în apărare, și în atac. Am început meciul bine și la final rezultatul nu este chiar așa cum l-am vrut, am avut 25 de turnovers, mult prea multe, dar o victorie este o victorie și sunt bucuros pentru asta. Așteptăm cu nerăbdare să rămânem pe prima poziție”, a declarat Artis Ate la conferința de presă de la finalul partidei.  

Letonul de 30 de ani a contribuit cu 11 puncte în 23:44 minute la victoria alb-negrilor. Acesta a încheiat cu 2/2 la șuturile din semicerc, 2/3 de afară și 1/2 de la linia de fault. A mai avut 3 recuperări, o minge pierdută și 2 intercepții, pentru +13 indice al eficienței. Ate este jucătorul cu cea mai mare medie de minute pentru U-BT în cele 7 meciuri din această ediție a FIBA Europe Cup (inclusiv cele două din calificări). Are medii de 9,7 puncte, 3,4 recuperări, 3 assist-uri și 1,1 intercepții în 29.2 minute, cu 12,3 eficiență.

Clujenii au obținut biletul pentru faza următoare, dar își doresc să încheie grupa G pe prima poziție. U-BT este la egalitate de puncte cu Enisey Krasnoyarsk, câte 9 după 4 victorii și o înfrângere. Cele două formații se întâlnesc în ultima rundă, la Cluj-Napoca, iar învingătoarea va câștiga grupa.

„Acesta a fost primul nostru obiectiv, să ne calificăm în turul următor, dar treaba noastră nu este gata pentru că următorul nostru obiectiv este să fim pe primul loc. Vom face asta, mai avem un meci acasă cu Enisey, sigur, 100% vrem să câștigăm acel meci. Vom face totul să obținem victoria și să rămânem pe primul loc în grupa noastră”, a mai spus Ate.

U-BT Cluj-Napoca are următorul joc sâmbătă, în campionat, pe terenul Stelei. Partida decisivă pentru primul loc în grupa G din FIBA Europe Cup va fi miercuri, 27 noiembrie, de la ora 19:00, la BT Arena.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii