Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Aruncarea de trei puncte - Silvăşan stabileşte noul reper

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
18.12.2010

SilvasanMihai Silvăşan a stabilit un nou record stagional la capitolul coşuri de trei puncte marcate pe durata unui singur meci în Divizia A. Extrema echipei U Mobitelco BT Cluj-Napoca a totalizat opt astfel de reuşite din 11 încercări pentru 29 puncte în victoria echipei sale, scor 88-75, în deplasare, împotriva formaţiei Steaua Turabo Bucureşti.

Silvăşan a început excelent jocul cu patru coşuri de la mare distanţă în prima secvenţă, reuşite care au rupt echilibrul partidei din start şi care au oferit un imens avantaj atât pe tabela de marcaj cât şi din punct de vedere moral grupării din Ardeal. El a continuat cu o reuşită în sfertul al doilea, pentru ca în cea de a doua jumătate a partidei Silvăşan să egaleze, să depăşească şi ulterior să stabilească noul reper în ceea ce priveşte numărul maxim de coşuri de trei puncte înscrise de un jucător într-un meci oficial de Divizia A de la schimbarea marcajului terenului de baschet, modificare ce include şi o distanţă mai mare faţă de ţintă a liniei ce delimitează un coş în valoare de două puncte şi unul de trei.

Precedentul record la acest capitol era de şase reuşite şi era împărţit de patru jucători americani: LeVar Seals (de două ori), Jerome Coleman, Ronnell Wooten şi Earl Brown.

Interesant este faptul că Silvăşan nu marcase mai mult de două coşuri de trei puncte într-un meci din actuala ediţie de campionat.  El a avut şase jocuri în care a reuşit să înscrie câte două coşuri de la mare distanţă. Mihai are acum un total de 24 coşuri de trei puncte marcate şi un procentaj de 37% la acest procedeu.

Jucătorul cu cele mai multe coşuri de trei puncte marcate la jumătatea sezonului regulat este americanul LeVar Seals, cu 44 de reuşite în 13 jocuri, adică o medie de 3.3 coşuri de trei puncte pe meci. Locul 2 aparţine lui Earl Brown, cu 34, iar pe 3 se situează Tudor Dumitrescu, cu 32.

În acest sezon competiţional, Mihai Silvăşan are medii de 11.1 puncte, 3.9 recuperări, 2.1 pase decisive, 1.1 mingi câştigate cu 1.3 mingi pierdute în 26.5 minute de joc pentru un indice de 11.9 la eficienţă.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii