Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

AVANCRONICĂ. BC Timişoara - CSM Oradea

Adrian Cojocaru

Adrian Cojocaru
29.03.2011

Timişoara, ora 18:00  
    BC Timişoara       Statistica partidei tur       CSM Oradea      
BC Timişoara   CSM Oradea

Penultima etapă a sezonului regulat propune miercuri în Banat, duelul dintre BC Timişoara şi CSM Oradea. O partidă în care gazdele nu au miză, iar orădenii caută victoria pentru a merge în play-off.

Sloganul fanilor bănăţeni "La Timişoara se iubeşte, nu se discută" va fi supus unui adevărat test miercuri seara. Primul joc al Leilor din Banat acasă în are fanii nu îl vor mai vedea pe Petricevic pe bancă, un meci în care timişorenii nu au miză şi debutul oficial în faţa propriilor suporteri pentru interimarul Djordje Jovicic. În aceste condiţii, rămâne de văzut câţi fani bănăţeni vor lua loc în tribuna sălii Constantin Jude în ultimul meci de acasă din sezonul regulat al unui campionat ratat pentru alb-violeţi

BC Timişoara vine după victoria din runda precedentă de la Craiova, una concludentă, chiar dacă nu prin prisma scorului final, 79-72. Alb-violeţii şi-au surclasat adversarii, dar totuşi au întâlnit o echipă care şi-a propus să încheie sezonul pe locul 13. Miercuri, adversarul e de alt calibru. CSM Oradea nu e o echipă de podium, dar trage tare să prindă un loc de play-off. Trupa lui Cristi Achim pare să fie mult mai motivată, având o miză reală în partida de la Timişoara.

Totuşi, bănăţenii vor apela la orgoliu, iar Djordje Jovicic va miza şi el pe ambiţia unor jucători care nu au evoluat prea mult în acest sezon şi de la care aşteaptă să demonstreze că se poate conta pe ei. Un exemplu bun a fost folosirea încă din sfertul doi al lui Alexandru Mihuţi la Craiova. Sârbul nu ştie încă dacă va putea conta pe Dragoş Andrei, care a lipsit în ultimul joc.

De partea cealaltă, oaspeţii nu au alt gând decât victoria. Pentru CSM, două puncte la Timişoara ar fi aproape sinonime cu calificarea în play-off. Bihorenii sunt acum pe locul 6 în acest moment, cu 44 de puncte, la un punct peste locul 9, ocupat de CS Otopeni. Elevii lui Cristi Achim vor să scape de emoţii încă din această rundă, pentru că în ultima etapă joacă chiar cu Otopeniul. antrenorul bihorenilor nu are probleme de lot, singura sa dilemă fiind numele la care trebuie să renunţe pentru deplasarea de la Timişoara.

Orădenii au reuşit să se impună în tur cu 71-65 pe teren propriu, dar nu au uitat nici de eliminarea din acest sezon al Cupei României, survenită chiarîn faţa Timişoarei. Bănăţenii au câştigat atunci în turul de la Oradea cu 81-65, şi chiar dacă au pierdut returul de pe teren propriu, 63-71 au mers mai departe în competiţie.

Partida de miercuri dintre BC Timişoara şi CSM Oradea va avea loc de la ora 18:00, în sala Constantin Jude şi va fi arbitrată de brigada formată din Mircea Şerban, Gabriel Dima şi Istvan Bertalan.

2 comentarii la aceasta stire:
  • radu79 :

    LIVE
    Ady, se transmite live online undeva?

    cu 13 ani în urmă (30.03.2011) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Snoop Dogg :

    re
    meciul va fi transmis pe csufans.ro

    cu 13 ani în urmă (30.03.2011) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii