Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

AVANCRONICĂ. CS Otopeni vs Energia Rovinari

Valentin Bâlă

Valentin Bâlă
14.01.2011

Echipa CS Otopeni va întâlni, duminică, pe proproul teren, de la ora 18.00, formația Energia Rovinari, într-un meci contând pentru etapa a XVI-a a Diviziei A, la masculin. Partida va fi arbitrată de trioul Laurențiu Grigoraș, Ciprian Toica și Vlad Potra, comisar din partea federației de specialitate fiind Marius Marinescu. Intrarea spectatorilor este liberă.

În perioada de transferări, Energia Rovinari l-a pierdut pe Andrei Căpușan, fostul jucător al gorjenilor hotârând să-și rezilieze contractul deoarece conducerea clubului şi-a schimbat obiectivul din accederea în playoff în evitarea retrogradării şi a decis să micşoreze contractele jucătorilor, aflându-se în criză financiară.

În aceste condiții, CS Otopeni pare favorită la victorie, duminică. Gazdele au păstrat același lot pentru retur, plus nou veniții Gabriel Urucatu și Mihai Văcărescu, și au ca obiectiv calificarea în play-off. În tur, gruparea de lângă Capitală s-a impus cu scorul de 78-75, chiar la Rovinari. În prezent, gazdele ocupă locul opt în clasament, cu opt victorii din 15 posibile, în timp ce Energia se află pe zece, cu șapte victorii și opt înfrângeri.

Fără Căpușan, un om important la recuperare, gruparea din Rovinari nu va mai avea același plus în spațiul de trei secunde, astfel că și randamentul oaspeților va fi altul. Conform statisticii publicate pe site-ul federației de specialitate, CS Otopeni are o medie de 64 de puncte pe meci, cu patru puncte inferioară decât cea a adversarei sale. La Energia, Andrei Căpușan a marcat, în medie, 11 puncte pe joc, astfel că amfitrionii au șansa de a se impune duminică.

Antrenorul oaspeților acuză arbitrajul, înainte de meci!

Înainte de această partidă, Slobodan Nikolici, tehnicianul Energiei Rovinari, a declarat că este nemulțumit de faptul că doi dintre arbitrii din meciul tur, Laurențiu Grigoraș și Ciprian Stoica, vor oficia și în retur. „În tur, în repriza a doua aveam un avantaj de 9 puncte, Lupusavei se rătrăgea şi Grigoraş i-a dat fault tehnic. Nimeni nu a înţeles de ce, dar eu, acum, ştiu de ce. În ultimele luni am lucrat ca Sherlock Holmes pentru a afla ce este între Grigoraş şi Lupusavei. Abia acum am realizat care este problema”, a comentat tehnicianul.

În replică, președintele Federației Române de Baschet, Carmen Tocală, a precizat: ”Arbitrii sunt aleși prin tragere la sorți. Sunt patru președinţi de club care vin la tragerea la sorți. Nu rămâne decât ca echipa din Târgu Jiu să-şi aducă om cum vin şi ceilalţi, să participe la tragere. Așa vor putea să vadă dacă domnul Grigoraş este tras sau este pus. Nu ştiu ce insinează dânsul şi dacă are dovezi să le pună la dispoziţie”.

sursa foto: bkfocus.ro

Partida dintre CS Otopeni și Energia Rovinari va fi transmisă, în direct, în format livetext, de totalbaschet.ro.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii