Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

AVANCRONICĂ. CSU Asesoft – ”U” Mobitelco

Roxana Prichici, Foto: u-mobitelco.ro

Roxana Prichici, Foto: u-mobitelco.ro
25.01.2011

Derby-ul etapei a XVIII-a se joacă miercuri, 26 ianuarie, începând cu ora 18:00, la Ploiești. ”U” Mobitelco revine pentru prima dată în sala Olimpia din luna mai a anului trecut, când a pierdut titlul, 0-4 la general, în fața lui CSU Asesoft. Partida va fi transmisă în direct pe TVR 3.

”U” Mobitelco vine după victoria entuziasmantă obținută în derby-ul cu CSU Atlassib, 93-68, în timp ce, în etapa trecută, CSU Asesoft a făcut scor fluviu, 68-91, în deplasare la penultima clasată, CSU Brașov.

Cheia meciul ar putea fi duelul între pivoții Zoran Krstanovic și Cătălin Burlacu. Sârbul Clujului a avut o evoluție ștearsă în tur, când a înscris doar cinci puncte, dar astfel de prestații sunt o raritate pentru cel desemnat cel mai bun jucător străin din Divizia A în 2010. În primele două etape ale returului, Krstanovic a servit un număr obișnuit de puncte, 28 la Pitești și 23 cu CSU Atlassib. Burlacu a început în forță noul an, învingând practic de unul singur Sibiul, meci în care și-a trecut în cont 29 de puncte. În egală măsură, ”U” va depinde de prestația coșgheterului Kyndall Dykes și de precizia din spatele semicercului a căpitanului Mihai Silvășan. La campioană va cântări greu dispoziția de joc a străinilor din lot, care până acum au fost constanți doar în a fi inconstanți, Westrol, Mack sau Qarran, fiind departe de evoluțiile cu care au încântat în sezoanele trecute jucători precum Arvydas Cepilus, Rashard Griffith sau Darius Hargrove.

În tur, CSU Asesoft s-a impus la Cluj, scor 69-70, după două libere transformate de Westrol în ultima secundă de joc. Noutățile la cele două echipe față de acul meci sunt David Lawrence în locul lui Milos Pesic la ”U” și Ike Okoye în locul lui Nikola Ilic la ploieșteni.

Partida va fi arbitrată de o brigadă formată din Alexandru Olaru, Ciprian Stoica și Marius Epure, comisar Eugen Poenaru. La sfârșitul săptămânii ambele formații vor evolua în deplasare, ”U” la Miercurea Ciuc, iar ploieștenii la Timișoara.

2 comentarii la aceasta stire:
  • Baschettotal :

    Asesoft
    Merg pe o victorie sigura a Asesoftului.Nu statistic vorbind,ca in ultimele 5 partide i-au batut,ci din punctul de vedere al valorii loturilor actuale

    cu 13 ani în urmă (25.01.2011) Raspunde
  • Ulise :

    U
    Tocmai din punct de vedere al loturilor actuale, este U clar peste Asesoft. Fara Burlacu era vai de Asesoft.

    cu 13 ani în urmă (25.01.2011) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii