Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

AVANCRONICĂ. Energia Rovinari - BC Timişoara

Adrian Cojocaru

Adrian Cojocaru
01.04.2011

Sala Sporturilor Târgu Jiu, ora 18:00
          Statisticile partidei tur      
CS Energia Rovinari Confruntările all-time BC Timișoara

 

Ultima etapă a sezonului regulat va fi interesantă în special prin meciurile echipelor care trag tare să ajungă în play-off. Oradea, Piteştiul, Otopeni sau Sibiu îşi dispută trei locuri în primele opt. În condiţii în care primele cinci clasate sunt stabilite deja, restul partidelor cad uşor într-un con de umbră.

Chiar dacă nu vor juca în lumina reflectoarelor, Energia Rovinari şi BC Timişoara au disputa loc, cei drept, pentru locul 10. Ambele formaţii au acumulat 43 de puncte şi vor juca pentru orgoliu în ultima rundă. Interesant este faptul că şi viitoarele lor rivale din play-out au meci direct, Miercurea Ciuc şi Poli Iaşi. Aşadar, există un "careu de aşi" şi la acest nivel.

Partida de la Târgu-Jiu stă sub semnul dăruirii şi a ultimului cartuş. După un sezon dezamăgitor, mai ales pentru timişoreni, alb-violeţii caută să îndrepte puţin imaginea de ansamblu din acest campionat. Cu Djordje Jovicic pe bancă, timişorenii au două victorii la rând din tot atâtea jocuri şi pornesc hotărâţi să învingă şi pe Energia. Trupa viola a arătat multă determinare la mijlocul săptămânii, când în ciuda unui joc slab în prima repriză, a reuşit să o învingă pe CSM Oradea, revenind de la -11 puncte pe tabelă şi impunându-se la +10. În plus, meciul cu Rovinariul este încă unul în care Jovicic poate rula mai mulţi jucători din lot. A făcut-o deja în primele două partide, când Czmor şi Mihuţi au primit multe minute pe parchet.

Energia nu are nici ea de pierdut. Nu îşi poate alege nici adversarul din play-out, pentru că Ciucul şi Iaşiul se confruntă între ele, astfel că singura ei motivaţie e să învingă Timişoara, o echipă cu buget mult mai mare şi care a pornit la începutul sezonului cu gândul la titlu. După un sezon furtunos, cu susţineri şi contestări la adresa antrenorului Slobodan Nikolic, gorjenii vor şi ei să lase o impresie bună la ultima apariţie în faţa fanilor înainte de play-out. Totuşi, Energia are de trecut şi peste înfrângerea la scor de la Timişoara, 68-97 (19 puncte diferenţă) şi e greu de crezut că pot trece la mai multe puncte de alb-violeţi sâmbătă, astfel încât să le sufle locul din clasament.

La nivel de statistică, gorjenii stau mai bine. Au o medie de 78,5 puncte pe meci, faţă de 75 pentru timişoreni. Condus la paase decisive, 14.3 vs 13.1, la punctele marcate de sub panou 55.4 la 50.2 şi la şuturile de la distanţă, 32.9 la 30.8. În schimb, alb-violeţii stau mai bine la recuperări cu 36.3 la 36.0, fac mai puţine greşeli şi domină aproape toate capitolele în meciurile directe cu Energia. Interesante vor fi şi duelurile individuale. Darby jr şi Pesic, cei mai buni marcatori, Bigus vs Păltinişanu la recuperări, şi Nikolic-Dzambic la capitolul pase decisive.

Partida de la Târgu-Jiu dintre Energia Rovinari şi BC Timişoara se va disputa sâmbătă, de la ora 18:00 şi va fi condusă de o brigadă formată din Vlad Potra, Vlad Ghizdăreanu şi Dragoş Stan.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii