Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

AVANCRONICĂ. Energia Rovinari vs CSM Bucureşti

Costin Marinescu

Costin Marinescu
21.01.2011

Duminică, 23 ianuarie, Energia Rovinari va întâlni acasă pe CS Municipal Bucureşti, într-o partidă contând pentru etapa cu numărul 17 a Diviziei A Masculin.

Partida se poate dovedi decisivă pentru Slobodan Nikolici, antrenorul Energiei riscând să fie  demis în cazul unei înfrângeri. Marius Vlaicu, preşedintele clubului, s-a arătat deranjat atât de felul în care Nikolici a ales să pună presiune pe arbitrii înaintea partidei cu CS Otopeni de etapa trecută cât mai ales de jocul foarte slab făcut de echipa sa în prima parte a întâlnirii. Energia a pierdut meciul cu ilfovenii cu 83 – 85, însă la pauză aceştia erau conduşi cu 17 puncte, lucru care i-a nemulţumit pe oficialii clubului.

De partea cealaltă CS Municipal a început cu dreptul returul campionatului impunându-se în faţa CSM Oradea cu 90 – 74. Partida a fost una echilibrată până în ultima perioadă când bucureştenii s-au dezlănţuit din spatele semicercului de 3 puncte şi au îngenunchiat o echipă a Oradei incapabilă să dea un răspuns pe măsură.

Momentan CSM ocupă locul 8 în clasament, cu 25 de puncte obţinute în urma a 9 victorii şi 7 înfrângeri. Energia este pe locul 11, cu 23 de puncte din 7 victorii şi 9 meciuri pierdute.

Partida tur a fost câştigată de echipa din Tg. Jiu după o repriză de prelungiri. Scorul final a fost 83-82, coşul decisiv fiind marcat în ultima secundă de joc de Andrei Căpuşan.

Dan Waterstrad şi Rade Dzambic au fost cei mai buni oameni ai Municipalului din acel meci însă niciunul nu se mai află acum în lot. Waterstrad, care a renunţat la baschet în această iarnă,  a bifat  11 puncte şi 18 recuperări iar Dzabic, transferat la Timişoara, a avut 13 puncte, 9 recuperări şi 6 pase decisive. Cel mai bun marcator al partidei a fost Mihai Paul cu 23 de puncte.

De partea cealaltă s-au remarcat Louis Darby Jr., cu 22 de puncte şi 7 recuperări, şi Stefan Nikolic, cu 14 puncte şi 10 recuperări.

Arbitrii întâlnirii de la Tg. Jiu vor fi Laurenţiu Grigoraş (Buzău), Mircea Şerban (Piteşti) şi Liviu Ioniţă (Bucureşti) iar comisar va fi Ion Breza (Bucureşti).

Partida va începe la ora 18:00 şi va fi transmisă în direct pe TVR 3.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii