Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

AVANCRONICĂ. Gaz Metan Mediaş vs BC Timişoara

Adrian Cojocaru

Adrian Cojocaru
21.01.2011

Sala Sporturilor din Mediaş va fi gazda unui duel extrem de tare, în etapa a XVII-a a sezonului regulat. Lideul clasamentului, Gaz Metan va trebui să facă faţă furiei Leilor din Banat, încărcaţi moral de succesul cu tigri mureşeni din etapa trecută şi ameninţaţi mereu cu eliminarea din calculele play-off-ului. Medieşenii stau excelent în clasamentul meciurilor de acasă: 8 victorii, 0 înfrângeri, în timp ce, bănăţenii sunt antepenultimii în ierarhia disputelor din deplasare. O singură victorie şi nu mai puţin de 7 înfrângeri, printre care şi pe terenul nou-promovatei BC Miercurea Ciuc.

Chiar dacă pe hârtie lupta pare destabilizată, cele două formaţii traversează un moment bun. Mediaşul s-a întărit în pauza de iarnă, la fel cum au făcut şi alb-violeţii prin repatrierea lui Dzambic. Ultimul mohican din trupa care câştiga în primăvara Cupa României, Uros Velickovic îi aşteaptă acum pe timişoreni din postura de adversar şi le transmite să îşi ia gândul de la victorie în Ardeal.

În tabăra oaspeţilor domneşte optimismul. „Turbo” Rade a aruncat primul mânuşa, încă de săptmâna trecută: „Cei de la Mediaş să se teamă, venim să câştigăm”, completat apoi de căpitanul Nenad Markovic: „Va fi greu, va fi sala plină, dar sper să avem şi noi suporterii alături şi putem învinge”.

Dacă e să privim pe statistica ultimelor dispute, Gaz Metan şi BC Timişoara şi-au împărţit victoriile. În avantaj par a fi însă bănăţenii, care, cel puţin din punct de vedere moral se pot lăuda cu succesul din finala Cupei de anul trecut. În schimb, medieşenii s-au impus pe Bega în etapa a doua a actualului sezon, 82-79 şi au fost printre primii care le-au tăiat aripile Leilor în acest campionat.

Tot la capitolul avantaj, trupa lui Bruno Soce se poate lăuda cu cel mai bun coşaveraj din Divizia A. Ardelenii au cel mai bun atac din ligă şi una dintre cele mai eficiente apărări. În schimb, timişorenii trec cu puţin peste „0”.

Antrenorul echipei BC Timişoara are încredere în echipa sa. Dragan Petricevic ştie că îl aşteaptă un meci greu, dar echilibrat spune el.

Mediaşul mereu a fost un adversar dificil. E pe primul loc, nu a pierdut acasă de câţiva ani. Noi în schimb, mereu am avut meciuri bune cu ei şi consider că putem să jucăm un baschet de calitate sâmbătă în sala lor. În acest moment, nu mai contează că i-am învins în finala Cupei. E deja alt sezon. Niciun meci nu seamănă cu altul.

În schimb, medieşenii stau excelent la toate capitolele. Au 8 victorii consecutive, ultima înfrângere fiind cu CSU Sibiu în etapa a VIII-a! În prima rundă din retur au zdrobit Braşovul în deplasare cu 99-45!

Gaz Metan Mediaş şi BC Timişoara se vor întâlni sâmbătă, de la ora 18:00 în Sala Sporturilor şi vor fi conduse de brigada formată din Marius Ciulin, Laurenţiu Grigoraş şi Sorin Drugau.

STATISTICĂ

Loc în clasament

GAZ METAN: 1

BC TIMIŞOARA: 10

 

Ultimele rezultate

GAZ METAN: V V V V V

BC TIMIŞOARA: Î V Î V V

 

Ultimele meciuri directe

                         2009-2010    Cupa R.   2010-2011

GAZ METAN:        73 93            83            82

BC TIMIŞOARA:    68 95               92               79

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii