Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

AVANCRONICĂ. Politehnica Iași - Energia Rovinari

Valentin Bâlă

Valentin Bâlă
25.01.2011

Într-un meci, aparent, fără miză, echipa Energia Rovinari are prima șansă în partida de la Iași, acolo unde va primi, miercuri, replica formației Politehnica, din localitate. Întâlnirea este programată să se desfășoare în Sala Sporturilor din Iași și va fi oficiată de Marius Ciulin, Vlad Potra și de Cosmin Prișcă. Din partea Federației Române de Baschet a fost desemnat ca observator Ion Olaru.

Partida va conta pentru etapa a 18-a a Diviziei A. Cele două echipe nu s-au întâlnit decât o singură dată în istoria confruntărilor directe, în turul actualei ediții de campionat, acolo unde Energia s-a impus la o diferență de 24 de puncte, scor 84-60, într-un meci în care Louis Darby a marcat 24 de puncte.

După o victorie în ultima secundă, cu CSM București, scor 78-77, echipa din Rovinari vine la Iași cu scopul declarat de a obține cele două puncte și de a-și continua lupta pentru un loc în primele opt formații din Divizia A. Antrenorul Slobodan Nikolic a spus că Energia păstrează șanse de a se califica în play-off, chiar dacă, înainte de meciul cu Politehnica, ocupă locul zece în clasament.

Gazdele au o situație mai delicată în ierarhia primei ligi, la masculin, și nu pot emite pretenții prea mari la o eventuală victorie. De altfel și obiectivele celor două grupări diferă. Energia se bate la un loc care să-i asigure accesul în primele opt poziții, în timp ce Politehnica încearcă să se salveze de la retrogradare.

Înaintea partidei de miercuri, Politehnica Iași a acumulat trei victorii din 17 posibile, echivalentul a 20 de puncte în ierarhia Diviziei A. Gruparea din Moldova se află pe locul 14, în timp ce rivala sa ocupă poziția a zecea, cu 25 de puncte acumulare. Energia Rovinari a câștigat opt meciuri și a pierdut nouă.

sursa foto: adevarul.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii