Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

AVANCRONICĂ. Steaua Turabo Bucureşti - CSU Atlassib Sibiu

Adrian Micinic

Adrian Micinic
29.03.2011

  În tur: 90-83 dp
 
Steaua Turabo Bucureşti
 
 Steaua Turabo Bucureşti 
 Bucureşti, ora 18:00 
 CSU Atlassib Sibiu 

Steaua Turabo Bucureşti şi CSU Atlassib Sibiu se întâlnesc la mijlocul acestei săptămâni cu ocazia unui meci contând pentru etapa a 29-a în sezonul regulat al Diviziei A la baschet masculin - ediţia 2010/11. Confruntarea se va desfăşura la Sala Regimentului de Gardă Mihai Viteazu din capitală în cursul serii de miercuri (30.03), cu începere de la orele 18:00.

Se întâlnesc echipele situate pe poziţiile 4, respectiv 8. Militarii, aflaţi în cursa pentru un loc pe podium la încheierea sezonului regulat, au o serie de patru victorii consecutive, iar ardelenii tocmai au urcat pe o poziţie care le permite accesul în playoff şi pun la bătaie un şir de trei rezultate pozitive.

Steaua are un bilanţ general de 21 victorii şi 7 înfrângeri cu 12 succese în propriul fief dintr-un total de 14 jocuri disputate. În schimb, CSU Atlassib are 15 victorii şi 13 înfrângeri, cu şase victorii şi opt eşecuri în partidele susţinute în deplasare.

În ultima rundă, echipa pregătită de Niksa Bavcevic a depăşit pe BCM U Piteşti cu scorul de 75-68 pe fondul celor 23 puncte semnate Ivan Tomeljak, respectiv 19 puncte ale lui Virgil Stănescu. Cu ocazia acestei partide a revenit Virgil Căruţaşu, care în 21 minute de joc a totalizat 4 puncte şi 9 recuperări.

CSU Atlassib Sibiu a marcat 50 puncte în repriza a doua a partidei pe care a găzduit-o împotriva Politehnicii Iaşi în drum spre o victorie, scor 98-82. Milos Markovic, Boomer Herndon şi Octavian Popa Calotă au combinat pentru 68 de puncte pentru formaţia de pe Cibin. Stefan Atanackovic a absentat din angrenajul formaţiei pregătite de Cătălin Vulc.

Partida tur dintre cele două protagoniste ale confruntării de miercuri a fost adjudecată de Steaua, scor 90-83, după prelungiri. La capătul timpului regulamentar scorul a fost 77-77.
Meciul ar fi trebuit să se desfăşoare în luna decembrie, dar a fost amânat la solicitarea echipei bucureştene, care se pregătea pentru un meci decisiv în ceea ce priveşte aventura europeană a roş-albaştrilor.
Virgil Stănescu a avut atunci 27 puncte şi 11 recuperări cu 6 posesii pierdute în 44 minute de joc. Andrei Mandache l-a secondat, autor fiind a 17 puncte. În replică, LeVar Seals a izbutit 22 puncte, 6 recuperări şi a avut 6 mingi pierdute, iar Stefan Atanackovic a avut 20 puncte şi 8 pase decisive.

Bilanţul confruntărilor directe dintre aceste echipe nu cuprinda nicio altă victorie a echipei din Bucureşti. De la revenirea militarilor pe prima scenă a baschetului românesc s-au mai consemnat alte două rezultate, în ediţia precedentă de campionat: 94-85 la Sibiu, respectiv 75-69 la Bucureşti, ambele în favoarea studenţilor sibieni.

Meciul va fi oficiat de o brigadă de arbitri alcătuită din Marius Ciulin (34 ani, Constanţa), Alexandru Olaru (31 ani, Bucureşti) şi Bogdan Podar (32 ani, Cluj-Napoca). Timişoreanul Radu Bucerzan (53 ani) va fi comisarul delegat al acestei confruntări.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii