Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

AVANCRONICĂ. ”U” Mobitelco – Steaua Turabo

Roxana Prichici

Roxana Prichici
01.04.2011

  "U" Mobitelco BT Cluj Napoca     Sala Horia Demian din Cluj Napoca, ora 18:00  CSA Steaua Turabo
  "U" Mobitelco Cluj Napoca  
Statisticile partidei din tur CSA Steaua Turabo 

 

În cadrul ultimei etapa a returului, ”U” Mobitelco întâlnește mâine formația Steaua Turabo într-un meci fără miză în ceea ce primește situația  din clasament, cele două formații urmând să abordeze play-off-ul de pe locurile doi, respectiv patru, indiferent de rezultatele de sâmbătă.

În runda intermediară, ”U” Mobitelco s-a impus fără mari emoții în deplasare la Poli Iași, 80-95, în timp ce steliștii au fost învinși pe teren propriu de CSU Atlassib, scor 79-81.

Clujenii au pierdut până acum, în campionat, un singur meci disputat în fața propriilor suporteri, în etapa a treia a turului, în favoarea lui CSU Asesoft. De atunci, de pe 13 noiembrie 2010, ”U” a bifat 12 victorii la rând în ”Horia Demian”, acesta fiind recordul de victorii consecutive obținute acasă de o echipă în actualul sezon.

În prima parte a campionatului, echipa universitară a câștigat lejer în capitală, 75-88, la capătul unui meci în care a condus și la 20 de puncte. Față de partida de atunci, în lotul Stelei se regăsesc trei nume noi, Gregor Hafnar, Ivan Tomeljak și Theron Smith, aceștia înlocuindu-i pe Uros Lucic, Courtney Fortson și Robert Turner.  ”U” și-a mărit între timp numărul de stranieri prin aducerea lui Tyler Morris, care l-a trecut în rezervă pe David Lawrence.

MPV-ul meciului din tur a fost Mihai Silvășan, căpitanul clujenilor înscriind 29 de puncte, din care 24 prin aruncări din spatele semicercului. Opt coșuri de trei reușite de un singur jucător într-un meci este încă recordul stagional în Divizia A. De la gazde, s-a remarcat atunci Josj Jackson, cu 24 de puncte.

Coșgheterii celor două formații sunt pivoții Zoran Krstanovic și Virgil Stănesc. Sârbul lui ”U” are o medie de 21.10 puncte pe meci, fiind al treilea în topul marcatorilor Diviziei A, clasament în care căpitanul steliștilor e pe locul 33, cu o medie de 13.82.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii