Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC CSU Sibiu primește vizita lui U-BT Cluj-Napoca în etapa a 11-a Ligii Naționale

BC CSU Sibiu primește vizita lui U-BT Cluj-Napoca în etapa a 11-a Ligii Naționale

Sâmbătă, 21 decembrie, Sala Transilvania va găzdui confruntarea dintre BC CSU Sibiu și U-BT Cluj-Napoca, meci din etapa a 11-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Derby-ul Ardealului va începe la ora 20:00 și va fi transmis, în direct, pe Digisport 4.

Partida va fi oficiată de o brigadă de arbitri formată din Marius Ciulin, Alexandru Olaru și Dragoș Nicolae, iar comisar este Marius Marinescu. De-a lungul anilor, cei trei oficiali le-au fluierat în felul următor pe cele două formații: Ciulin (BC CSU Sibiu – 116, U-BT Cluj-Napoca – 158), Olaru (BC CSU Sibiu – 108, U-BT Cluj-Napoca – 130), Nicolae (BC CSU Sibiu – 54, U-BT Cluj-Napoca – 50).

Conform datelor de care dispunem, întâlnirea de sâmbătă va reprezenta cel de-al 70-lea episod al rivalității dintre BC CSU Sibiu și U-BT Cluj-Napoca. Formația antrenată de Mihai Silvășan are un bilanț mult mai bun decât adversara sa: 44-25. De asemenea, tehnicianul alb-negrilor conduce și la duelurile directe cu Dan Fleșeriu, antrenorul sibienilor: 11-6.

În această stagiune, cele două mari rivale au jucat o singură dată una contra celeilalte. Într-o încleștare disputată în Sala Sporturilor „Horia Demian” din Cluj-Napoca, trupa gazdă s-a impus la o diferență de 28 de puncte, scor 92-64. Atunci, cel mai bun jucător de pe teren a fost Donatas Tarolis, care a strâns 18 puncte, 8 recuperări, 3 intercepții, 2 capace și o pasă decisivă.

Din punct de vedere al situației din clasament, ambele echipe stau foarte bine, fiind calificate în Top 6. U-BT Cluj-Napoca are un bilanț de 9 victorii și o singură înfrângere, fiind liderul LNBM. În schimb, BC CSU Sibiu a înregistrat 7 succese și 3 eșecuri, ocupând poziția a treia în competiția internă.

Vicecampioana României nu a avut un start de sezon prea strălucit, însă și-a revenit pe parcurs și a reușit șase victorii în ultimele șapte meciuri. În ultima etapă, galben-albaștrii au învins-o după prelungiri pe CS Dinamo Știința București: 89-88.

De partea cealaltă, „studenții” au încasat pentru prima oară în această stagiune două înfrângeri consecutive. Mai întâi, U-Banca Transilvania a pierdut cu 82-74 împotriva lui CSM CSU Oradea și apoi a fost învinsă de Tsmoki Minsk, scor 78-76, în FIBA Europe Cup. Totuși, baschetbaliștii coordonați de Dusko Vujosevic au în continuare un procentaj excelent al disputelor câștigate (85% - 17/20).

Din punct de vedere statistic, gazdele stau mai bine la recuperări (41.0 – 37.9), capace (2.4 – 2.2) și turnovers (14.4 – 16.0). În opoziție, oaspeții conduc la puncte (78.9 – 87.8), pase decisive (17.5 – 18.4), intercepții (6.5 – 7.9) și eficiență (89.8 – 103.8). De asemenea, clujenii au procentaje mai bune la nivelul aruncărilor.

Având în vedere situația recuperărilor, pentru BC CSU Sibiu va fi foarte important felul cum vor evolua Chris Cooper, Randal Falker și Isaiah Philmore. Aceștia îi vor avea drept adversari pe Darko Planinic, un pivot care le-a pus multe probleme în tur, și pe Karlo Zganec.

Pentru U-BT Cluj-Napoca, va fi decisivă apărarea. În Minsk, alb-negrii au cedat o mulțime de coșuri ușoare venite din pasele lui Branko Mirkovic. BC CSU Sibiu are și ea un fundaș foarte experimentat, Jared Jordan, astfel că defensiva lui Kerron Johnson și a lui Artis Ate va juca un rol important.

Până în acest moment, nu sunt cunoscute absențe în loturile celor două echipe, în afara celor deja știute (Brandyn Curry).

Mai trebuie menționat faptul că s-au vândut toate biletele pentru acest derby, astfel că ne putem aștepta la un spectacol desărvârșit în Sala Transilvania din Sibiu.

*foto: Manases Sandor/u-bt.ro

1 comentariu la aceasta stire:
  • uplifter :

    Sb Cj
    Altfel spus, mult va depinde de felul în care pivoții Sibiului ar putea sa cada iarăși în plasa jocului urat și murdar, dar eficient pt noi, al lui Planinic. Și de asemenea de felul în care vor merge aruncările de 3p ale lui Richard, pt ca în ultimele 2 meciuri a rămas dator. Și nu în ultimul rand de nivelul de energie pe care îl vor avea ai noștri, într-o perioada încărcată pt noi. Sa câștige cel mai bun!

    cu 4 ani în urmă (20.12.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii