Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BCM U Pitești a fost aproape să remonteze un dezavantaj de 25 de unități, dar în cele din urmă a câștigat la 14 puncte

BCM U Pitești a fost aproape să remonteze un dezavantaj de 25 de unități, dar în cele din urmă a câștigat la 14 puncte

BCM U Pitești a obținut o victorie de moral în sferturile de finală ale Cupei României, scor 75-61, în fața celor de la SCM Timișoara. Insufcient însă pentru calificarea în faza finală a competiției.

Argeșenii aveau de remontat o diferență de 25 de puncte, după înfrângerea din Sala Constantin Jude, scor 66-91.  

BCM U Pitești a început în formula Cameron Rundles, Iuri Fraseniuc, Goran Gajovic, Mihai Măciucă și Devin Searcy. De partea cealaltă Timișoara a început cu Troy Franklin, Komatina, Gorgemans, Brown și Anders Abu Teir.

Piteștenii au avut parte de un prim sfert furtunos! Fraseniuc, Gajovic și Searcy au reușit să obțină un avantaj important pentru argeșeni, iar după coșul din propria jumătate a lui Gajovic, piteștenii aveau după 10 minute un avantaj de 18 puncte, scor 25-7!

Troy Franklin a deschis însă sfertul secund cu un coș de 3 puncte, iar oaspeții au pus un parțial de 17-2 în primele 5 minute din sfertul secund, cu care păreau că își asigură totuși liniștea în vederea calificării. Piteștenii s-au trezit în cele din urmă și în sfertul secund, iar după steal-ul și dunk-ul lui Gajovic s-au dus la 8 puncte (37-29). Zona argeșenilor a mai reușit o capcană, transformată de Măciucă, iar Ciotlăuș a înscris un coș de 3 puncte pe finalul primei reprize, grație căruia diferența a ajuns la 14 puncte, scor 43-29. Așadar, Piteștiul a terminat prima repriză în urma unui parțial de 14-3!

Argeșenii au continuat cursa pentru recuperarea deficitului și în sfertul trei, cu cinci puncte marcate de Măciucă și Searcy. După coșul de 3 puncte al lui Cameron Rundles, argeșenii ajungeau la un avantaj de 21 de puncte (53-32). Finalul sfertului al treilea a aparținut însă oaspeților, care prin Franklin și Lazar reduceau dezavantajul la 14 puncte, scor 57-43.

Începutul sfertului patru a redus din emoții pentru bănățeni. Astfel, după coșul lui Komatina, diferența a ajuns la 8 puncte (57-49), iar Piteștiul nu a mai reușit în ultimul sfert decât să ajungă la o diferență de 18 puncte (73-55). În cele din urmă, scorul final a fost 75-61, insuficient pentru piteșteni să întoarcă soarta calificării.

Devin Searcy a adunat 27 de puncte și 9 recuperări, Mihai Măciucă a marcat 13 puncte, în timp ce Gajovic și Ciotlăuș are câte 10 puncte. Komatina a înscris 18 puncte, Brown 17 și Laszlo Lazar a venit de pe bancă cu 11 puncte și 5/5 din acțiune.

Astfel, SCM Timișoara devine prima echipă calificată în Final Four-ul Cupei României.

*foto: facebook BCM U Pitești

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii