Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BCM U Pitești câștigă a doua partidă consecutivă în propria arenă

BCM U Pitești câștigă a doua partidă consecutivă în propria arenă

BCM U Pitești a obținut o victorie destul de clară, după cum o arată tabelă de scor, 76-65, în fața lui CSM Miercurea Ciuc. Chiar dacă au avut un avantaj important, elevii lui Tudor Costescu nu au avut viață ușoară în fața ciucanilor, care au luptat până la final.

Echipele de start:
Ciuc: Laane, Corpodean, Șerbănescu, Shepard și Chatkevicius
Pitești: Gheorghe, Jeremic, Măciucă, Bishop și Jevtovic

Partida din Trivale a debutat sub semnul echilibrului. Cele două echipe au ajuns la 10-10 după prima jumătate a sfertului inaugural. Gazdele au apăsat pe accelerație și în doar două minute au reușit un run de 9-0. Unitatea a doua a ciucanilor nu a produs foarte mult în primul sfert iar BCM U Pitești conducea cu scorul de 26-14 la capătul primelor 10 minute, după un buzzer-beater al lui Gajovic pe recuperare ofensivă.

Piteșetenii au început mai bine și actul secund, reușind un parțial de 7-2, care le oferea un avantaj important. Jocul a curs într-o singură direcție dar Zoltan Zerkula a fost cel care s-a remarcat de la ciucani, cu 10 puncte marcate în sfertul doi. Elevii lui Tudor Costescu au mai redus din turația motoarelor pe final de repriză, iar la pauză tabela din Trivale indica scorul de 46-30.
Repriza secundă părea să aibă o desfășurare calmă, cu BCM U Pitești mergând spre o victorie clară. Echipa din Miercurea Ciuc nu a cedat însă și a marcat ultimele 7 puncte ale sfertului trei, cu care spera că poate răsturna soarta partidei. Scorul după 30 de minute de joc era 57-49.

Gazdele au temperat rapid elanul ciucanilor, cu două triple la rând în startul actului decisiv, venite de la Fitzpatrick și Gheorghe. Elevii lui Laszlofy Botond nu au cedat lupta dar piteștenii au marcat exclusiv de la distanță în primele 5 minute ale ultimului sfert și au păstrat astfel un avantaj format din două cifre. Miercurea Ciuc nu a avut forța să revină deși a luptat până în ultima secundă. Scor final 76-65.

Mihai Măciucă a fost omul meciului cu 16 puncte și 6 recuperări. Tudor Gheorghe a contribuit cu 11 puncte, 3 recuperări și 2 pase decisive.

Rait Riivo Laane a fost principalul remarcat al oaspeților cu 14 puncte, 4 pase decisive și 3 recuperări. Zoltan Zerkula a terminat cu 10 puncte, toate marcate în sfertul secund.

foto: Action Foto

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii