Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BCM U Pitești câștigă în fața lui CSM Focșani, la primul meci din retur

BCM U Pitești câștigă în fața lui CSM Focșani, la primul meci din retur

BCM U Pitești și-a respectat statul și a câștigat meciul desfășurat astăzi, 14 martie, în fața lui CSM Focșani, scor 90-73. Partida a contat pentru prima etapă din retur și s-a desfășurat în Sala Sporturilor din Trivale.

Gazdele turneului cu numărul 8 din LNBM au început în forță și după primul minut au marcat 6 puncte, profitând și de un fault antisportiv comis de Simeunovic. A urmat un run de 10-0 pentru oaspeți, care se instalau la conducere. Milos Pesic și Jimmie Taylor au fost motoarele ofensive ale echipei din Vrancea în primul act, câștigat cu cu scorul de 26-21.

Sfertul secund a început mai puțin alert. După patru minute scurse, Goran Gajovic completa un three-point-play, prin care restabilea egaliatatea pe tabelă, 28-28. Piteștenii au rupt echilibrul în partea a doua sfertului, după dou triple venite la rând de la același Gajovic și Gheorghe iar diferența urca la 8 lungimi în favoarea gazdelor. Ecartul a crescut la un maxim de 12 puncte dar echipa din Focșani a marcat ultimele 6 puncte ale reprizei prin Krivokapic, Antonescu și Pesic, iar scorul după 20 de minute de joc era 48-42 pentru BCM U Pitești.


La reluarea jocului echipa vizitatoare a reușit un parțial de 6-2, prin care echilibra din nou situația pe tabelă. Piteștenii au replicat și ei cu un 6-0 iar Mihai Petruț era obligat să solicite timp de odihnă. Time-out-ul nu a avut efectul scontat iar piteștenii au mai pus 5 puncte pe tabelă prin Uță și Gheorghe iar scorul ajungea la 61-48. Jocul a continuat să curgă într-o singruă direcție și BCM U Pitești conducea cu scorul de 70-55 înaintea secvenței decisive.

Piteștenii au început cu 6 puncte marcate la rând sfertul patru și practic au închis rapid socotelile în acest meci, după ce diferența a crescut la 21 de puncte. CSM Focșani nu a mai avut forța să revină în meci iar finalul de meci a fost unul liniștit. Scor final 90-73.

Tudor Gheorghe a fost cel mai bun marcator de la învingători cu 18 puncte plus 3 pase decisive și 2 recuperări. Goran Gajovic a reuțit 13 puncte, 5 recuperări și 5 pase decisive. Uță, Jevotivc și Talton au încheiat fiecare cu câte 10 puncte.

Milos Pesic a fost principalul remarcat de la Focșani cu 22 de puncte, 4 recuperări și 2 pase decisive. Jimmie Taylor a terminat cu 15 puncte, 8 recuperări și 3 pase decisive iar Robert Sampson cu 11 puncte și 8 recuperări.

4 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Întrebare
    Există o chestiune care depășește puterea mea de înțelegere...
    Este un băiat la Pitești, jucător de poziția 4, Bogdan Popa. Acum vreo 3 săptămâni bifa aproape 20 de minute la echipa națională, contra Poloniei. Astăzi, nici măcar 2 minute în garbage time, contra Focșaniului.
    Are cineva vreo explicație? A fost accidentat? Sau îl persecută antrenorul de la echipa de club?

    cu 3 ani în urmă (15.03.2021)
    • bigu:

      raspuns...
      Din cate vad eu Popa e uitat pe banca. Efectiv cred ca Costescu uita ca il are in lot disponibil pt meci. Altfel nu imi pot explica... La nationala primii 5 si joaca ok cat de cat, la echipa de club, unde culmea, are acelasi antrenor, nu prinde minute solide in rotatie...

      cu 3 ani în urmă (15.03.2021)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      pitestiul e BCM
      poate sunt ceva obligatii cu privire la cine joaca, cine nu joaca. Doar salariile staffului platit din bani de la primarie trebuie sa se justifice cumva.
      e doar o ipoteza, habar n-am ce se intampla acolo sau, for that matter, in nici un alt club din RO, dpdv administrativ-politic.

      cu 3 ani în urmă (15.03.2021)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      oricum
      good call Gyke

      cu 3 ani în urmă (15.03.2021)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii