Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BCM U Pitești se impune pe final în confruntarea cu Dinamo București

BCM U Pitești se impune pe final în confruntarea cu Dinamo București

BCM U FC Argeș Pitești a câștigat meciul cu Dinamo București disputat în Sala Transilvania, scor 83-82 (27-18, 14-23, 18-20, 24-21). Echipa antrenată de Tudor Costescu a răsturnat scorul în secvențele de final după două erori ale dinamoviștilor la repunerea mingii în teren.

Echipele de start: 

Dinamo București: Cane, Masters, Armwood, Price, Calenic

BCM U Pitești: Gheorghe, Jeremic, Măciucă, Bishop, Jevtovic

Ambele combatante au avut un început de meci productiv pe faza ofensivă, reușind să înscrie la aproape fiecare fază. Mladen Jeremic a înscris de afară pentru 8-11 iar Masters a egalat din apropiere, 11-11. Tudor Gheorghe a marcat din spatele arcului de cerc, 11-14, dar Dinamo a reușit să egaleze din nou după ce Masters a înscris două aruncări libere, 16-16. Gajovic a înscris un coș de la mare distanță pentru 16-19 iar Uță și-a distanțat echipa la 7 lungimi după ce a transformat două libere, 16-23. Același jucător a închis tabela după primul sfert cu un slam-dunk, scor 18-27.

Abukar a punctat pentru 22-29 iar Jeremic a înscris de lângă panou, 22-31. Tony Bishop a mărit ecartul dintre echipe la 11 puncte, 22-33 și Dinamo a cerut time-out. Uță se descurcă foarte bine în spațiul de trei secunde și duce scorul la 24-37. Armwood răspunde imediat și pune două puncte pe tabelă pentru Dinamo, 26-37. Popa-Calotă înscrie pentru bucureșteni, 30-39 și tot el dă o pasă pentru Price, acesta din urmă fiind faultat pe aruncare. Americanul transformă ambele libere acordate și scorul devine 32-39. Cu puțin peste un minut rămas din prima repriză, Price înscrie frumos de la mare distanță, 37-41. Tot el mai pune două puncte pe tabelă la următorul atac al lui Dinamo, 39-41. Armwood marchează printr-un slam-dunk după pasa lui Price pentru ca alb-roșii să egaleze. Scorul pauzei era astfel 41-41, după o revenire impresionantă a formației din Capitală în ultimele minute ale actului al doilea.

Începutul sfertului trei a fost destul de echilibrat iar ambele echipe au părut a fi mai precaute în jocul prestat, încetinind ușor ritmul pe alocuri. Voinescu punctează de la semi-distanță, 44-48 iar Popa-Calotă marchează imediat pentru 46-48. Voinescu marchează din nou, de această dată din afara semicercului iar Piteștiul avea 5 puncte în față, 46-51. Anton Diaconescu primește un assist de la Popa-Calotă și înscrie printr-un dunk, 50-51. Jeremic a transformat două libere pentru 54-57 iar Bishop a dus scorul la 54-59. Armin Cane reușește un three-point play, 57-59 iar Amedeo Casale marchează două libere și Dinamo egalează, 59-59. Armwood își duce echipa în avantaj la ultimul atac al sfertului trei, 61-59.

Gajovic o readuce pe BCM U în avantaj cu un coș de trei puncte, 63-65 iar Cane răspunde cu o reușită venită în urma aceluiași procedeu, 66-65. Masters marchează de lângă panou și scorul devine 70-67, însă Dinamo este sancționată ulterior cu greșeală antisportivă după o fază discutabilă. Jeremic transformă cele două libere primite, 70-69 iar Uță reușește un slam-dunk pentru 70-71. Price înscrie din interiorul semicercului și Dinamo trece din nou la conducere, 72-71. Diaconescu mărește ecartul, 74-71 iar Armwood duce scorul la 76-71. Cel din urmă acumulează 5 greșeli personale cu 3 minute și 50 de secunde până la finalul timpului regulamentar, dar Dinamo se distanțează la 7 lungimi după coșul de la mare distanță al lui Casale, 79-72. Rareș Uță își apropie echipa la 4 puncte după ce înscrie una din cele două libere primite, 79-75. Jeremic transformă ulterior ambele aruncări libere acordate Piteștiului, 80-77 iar Gajovic ratează o aruncare deschisă din spatele arcului de cerc. Masters este și el precis de la linia de fault, 82-77 iar Tudor Costescu solicită timp de odihnă. Goran Gajovic înscrie două libere pentru 82-79 cu 27 secunde până la expirarea timpului regulamentar. Piteștiul obține posesia după ce pune presiune pe adversar în ofensivă iar Bishop duce scorul la 82-81. Dinamoviștii greșesc din nou la repunere iar Bishop punctează pe contraatac, 82-83. 

Tony Bishop a avut 18 puncte și 10 recuperări pentru BCM U Pitești iar Mladen Jeremic a marcat la rândul său 18 puncte. Rareș Uță a contribuit cu 13 puncte și Goran Gajovic și-a trecut în cont 11 puncte.

Gerald Armwood a fost cel mai bun marcator de la Dinamo cu 18 puncte, urmat de Javon Masters cu 15 puncte. Armin Cane a pus 12 puncte pe tabelă iar Timothy Price a contabilizat 11 puncte.

*Foto: Facebook BCM U FC Argeș Pitești

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii