Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Becky Hammon a devenit, pentru un meci, prima femeie antrenor principal din istoria NBA

Becky Hammon a devenit, pentru un meci, prima femeie antrenor principal din istoria NBA

Pe lângă performanţa istorică a lui LeBron James, partida câştigată de Lakers în faţa celor de la San Antonio Spurs a mai oferit o barieră istorică impresionantă. Pentru aproximativ 28 de minute de joc, Bechy Hammon a devenit prima femeie antrenor principal din istoria NBA.

Hammon a preluat frâiele lui San Antonio Spurs cu 3:56 rămas de jucat din sfertul secund, la scorul de 52-41 pentru Lakers, când legendarul Gregg Popovich s-a certat cu arbitrii după ce DeMar DeRozan nu a primit un fault pe o pătrundere.

„Evident, a fost un moment uriaş. Popovich m-a arătat cu degetul. Aia a fost tot. Mi-a zis <<te descurci>>”, a spus Hammon la finalul partidei.

Sub comanda lui Becky Hammon, Spurs au câştigat ultimele 4 minute din prima repriză, au intrat la 10 puncte la pauză şi au reuşit mai multe parţiale în partea a doua, pentru ca în cele din urmă să piardă la 14 puncte meciul cu campioana en-titre.

„Am încercat să îi ajut pe băieţi să ajungă în locurile potrivite, să îi motivez. Evident, este o experienţă importantă pentru noi toţi, dar mi-ar fi plăcut să termin meciul cu o victorie”, a mai spus legenda WNBA.

Şi adversarii au lăudat-o pe Hammon:

„A fost un lucru impresionant să o asculţi cum striga scheme. Este foarte pasionată de baschet. Ţin să o felicit atât pe ea cât şi liga, care a făcut posibil acest lucru”, a spus LeBron James.

„Am mai vorbit cu ea pe parcusul anilor, ştie foarte mult baschet şi se află în NBA pe merit. Este talentată, inteligentă şi băieţii o respectă foarte mult. Într-o zi va fi un antrenor bun”, a declarat şi Frank Voleg, tehnicianul lui Lakers.

Hammon a mai scris istorie pentru femeile din lumea baschetului, după ce a fost numită prima antrenor asistent full-time din NBA în 2014 şi a condus echipa de Summer League în turneul câştigat în 2015.

Înainte să devină antrenor, Becky a jucat în WNBA, la New York Liberty şi San Antonio Spurs, dar şi în Europa. A fost de 6 ori All-Star în WNBA, campioană a Spaniei în 2010, alături de Ros Casares Valencia şi medaliată cu bronz la Olimpiada din Beijing, jucând pentru naţionala Rusiei, după ce nu a primit o invitaţie în cantonamentul Team USA.

*foto: espn.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii