Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BI-INTERVIU cu Nikola Beloica şi Nikola Vasojevic, foştii Lei din Banat

Adrian Cojocaru

Adrian Cojocaru
11.04.2011

În urmă cu ceva vreme, totalbaschet.ro v-a propus o serie de interviuri cu foştii jucători străini care au evoluat la echipele din România. De această dată, vă propunem un.. bi-interviu. Asta pentru că am stat de vorbă cu "gemenii" Nikola. Beloica şi Vasojevic. Ambii au jucat la BCM Elba Timişoara, însă în perioade diferite. Vasojevic a prins cu trupa Leilor din Banat finala campionatului cu Asesoft, în 2009, în timp ce Beloica a sosit în sezonul imediat următor. A fost mai norocos decât actualul său coleg de la Borac Cacak. A cucerit anul trecut Cupa României.

Cei doi jucători sârbi spun că ar reveni oricând în România şi spun că Timişoara a rămas pentru totdeauna în sufletul lor.

Un an, respectiv doi ani de când aţi plecat de la Timişoara. Ce sentiment vă încearcă când vine vorba de fosta voastră echipă?

Nikola Beloica: Am numai amintiri plăcute legate de Timişoara. Sunt trist pentru că echipa nu a ajuns în final-four în Cupa României şi nu stă bine nici în campionat.

Nikola Vasojevic: Eu am părăsit echipa acum doi ani, dar îmi pare rău de ce li s-a întâmplat în acest sezon. Sunt sigur şi sper că în viitor vor face o treabă chiar mai bună decât până acum.

Cum stau lucrurile pentru voi în Serbia? Sunteţi colegi la Borac Cacak, oraşul natal al lui Milos Pesic...

Nikola Beloica: E minunat că jucăm împreună în acest sezon. "Vas" e un tip extraordinar, un jucător bun, iar lucrurile sunt în regulă.

Nikola Vasojevic: Eee, vorbeşte aşa despre mine pentru că sunt acum lângă el (râde). Treaba merge bine pentru că avem o echipă bună, cu jucători de caracter, iar atmosfera la echipă e foarte bună. A fost un sezon foarte greu pentru noi, dar am reuşit să rămânem în Premier League. Suntem fericiţi pentru acest lucru. Să vedem acum ce se va întâmpla din sezonul viitor.

Cum aţi compara baschetul din România cu cel din Serbia?

Nikola Beloica: Situaţia e mai bună în România din punct de vedere financiar, 100%. Calitativ, baschetul românesc e în creştere. În Serbia, poate e pe undeva la acelaşi nivel, dar sunt probleme cu banii. În România sunt tot mai mulţi jucători autohtoni de valoare.

Unde v-aţi îmbunătăţi mai mult jocul în plan personal, în România sau Serbia?

Nikola Vasojevic: Am jucat în ambele ţări, dar cred că în Serbia e un sistem mai bun din punct de vedere tactic. Sunt însă probleme cu banii. Cred însă că în România nivelul e comparabil. În Serbia, antrenamentele sunt parcă puţin mai dure.

V-aţi dori să jucaţi din nou în România?

Nikola Beloica: Cu siguranţă! Nivelul e bun, echipele sunt puternice, iar suporterii sunt minunaţi. Categoric aş reveni, dar vom vedea în viitor.

Nikola Vasojevic: În Serbia e bine, dar probleme financiare îşi spun cuvântul. Aş vrea să joc în altă ţară, iar România e clar una din opţiuni. Dacă aş avea oferte, aş veni.

Rămâne Timişoara prima opţiune în cazul în care v-aţi întoarce?

Nikola Beloica: Da, e prima mea opţiune. Am jucat acolo, oamenii sunt minunaţi, oraşul la fel, m-am simţit foarte bine şi mi-ar place să mă întorc. Dar nu aş refuza nici alte oferte.

Nikola Vasojevic: Îmi place Timişoara, m-am simţit bine când am jucat acolo şi aş reveni şi eu cu drag.

Ţineţi legătura cu foştii voştri colegi de la "Elba"?

Nikola Beloica: Bineînţeles! Vorbim o dată la două-trei zile pe internet. Glumim, ne povestim unii altora despre echipele noastre, despre campionate. Toţi foştii noştri colegi sunt minunaţi şi ţinem mereu legătura!

Dragan Petricevic, cel care v-a adus la Timişoara nu mai e antrenorul echipei. Ce părere aveţi?

Nikola Beloica: Dragan e un antrenor extraordinar. Ştie să conducă echipă. Sunt trist de această veste. Cu el am câştigat Cupa României, am fost pe patru în Liga Europei Centrale, am jucat finala CEBL.

Nikola Vasojevic: E un antrenor foarte bun. Sunt sigur că îşi va găsi altă echipă pentru că e un antrenor valoros. Îmi pare rău că a plecat.

Credeţi că va mai reuşi Timişoara o nouă performanţă în viitor?

Nikola Beloica: Dacă ai un sezon prost, nu înseamnă că ai şi o echipă slabă. Cred că Timişoara ar putea câştiga din nou Cupa anul viitor cu 2-3 jucători noi. Poate chiar şi titlul. Îmi doresc asta.

Nikola Vasojevic: Le doresc să aibă rezultate din ce în ce mai bune şi să le depăşească pe cele de acum doi ani.

Care e cea mai frumoasă amintire a voastră legată de Timişoara?

Nikola Beloica: Cu siguranţă câştigarea Cupei României! A fost extraordinar. Unii jucători au în 10-15 ani doar o şansă să obţină un trofeu în carieră şi mă bucur că am făcut parte din acea echipă. A fost un sentiment minunat!

Nikola Vasojevic: Pentru mine finala campionatului pe care am jucat-o împotriva Asesoftului. Dar tot ce ţine de Timişoara, colegi, oraş, suporteri. Mi-a plăcut totul!

sursa foto stânga: cosmin-dan.ro




Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii