Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Bobe Nicolescu: „Mă bucur că am reușit să începem campionatul în felul acesta”

Bobe Nicolescu: „Mă bucur că am reușit să începem campionatul în felul acesta”

CSM Oradea a câștigat primul meci al noului sezon din LNBM, scor 90-65 cu CSM Târgu Jiu. La finalul întâlnirii din Arena ”Antonio Alexe”, baschetbalistul formației bihorene, Bobe Nicolescu, și-a împărtășit opiniile. Acesta a terminat confruntarea cu 12 puncte marcate, fiind al treilea în topul marcatorilor orădeni.

„Cred că a fost un meci pe care l-am controlat de la început, ceea ce cred că e un mare plus pentru noi. În meciurile din Cupa României n-am reușit să arătăm un nivel foarte bun de la început, mă bucur că astăzi am făcut-o. Mă bucur că am reușit să începem campionatul în felul acesta.”

Întrebat despre absența de la ultima fereastră de calificare a echipei naționale, Bobe a răspuns:

„Din păcate cred că este a treia campanie la rând pe care o ratez din diverse motive. Evident, îmi pare rău că nu pot să reprezint echipa națională, acest lucru înseamnă foarte mult pentru mine. Dar, ca sportiv, nu poți să rămâi blocat în aceste momente, trebuie să treci peste ele și din fericire sunt tânăr și sper că o să mai am destule șanse să reprezint echipa națională.”

Referitor la faptul că nu mai este eligibil pentru regula U23, baschetbalistul a declarat:

„Părerea mea este că indiferent de reguli, de faptul că ești obligat sau nu să joci, contează ca atunci când ești în teren să dai sută la sută, fie că sunt două minute, douăzeci de minute, patruzeci de minute sau oricâte ar fi. Așa că pentru mine nu se schimbă foarte multe, intru în teren pentru a ajuta cu orice pot. În continuare vreau să fac tot ceea ce mi se cere și cred că pot să o fac și pot să ajut echipa.”

Vorbind și în contextul accidentărilor multiple suferite care s-au întâmplat când acesta putea juca în cadrul regulii U23, Bobe a precizat:

”Într-adevăr nu a fost cel mai bun timing ca toate aceste lucruri să se întâmple în același timp, dar părerea mea este că toate aceste challenge-uri sunt cele care întăresc caracterul unui jucător și caracterul unui om și este o ocazie pentru mine să arăt cine sunt, să arăt mentalitatea pe care o am și să demonstrez că merit să fiu aici.”

Nicolescu și-a oferit părerea și despre meciul cu CSM Galați:

”Într-adevăr și astăzi au făcut o impresie bună, și la turneul din Cupa României au lăsat o impresie foarte bună. Cum am mai spus-o și înainte de acest turneu, fiecare meci este dificil în felul lui. Chiar dacă uneori echipele par a fi mult mai slab cotate decât noi, nu înseamnă că nu se poate produce o surpriză. Meciul cu Galați va fi la fel, ne așteptăm să fie un meci dificil. Dar îl vom aborda la fel cum abordăm orice, vom intra în teren ca să câștigăm, sper să avem aceeași performanță de la început cum am făcut-o astăzi și dacă respectăm planul de joc și tot ceea ce trebuie să facem sunt convins că nu vor fi probleme.”

În legătură cu absența fanilor din tribune, sportivul a oferit un răspuns amplu:

”Din păcate este una dintre cele mai triste situații dintre tot ce se întâmplă, ne afectează foarte mult acest lucru, vrem sau nu vrem să recunoaștem, sportul îl facem pentru oameni, pentru ca oamenii să se bucure, pentru ca copiii să vină la sală, să-și găsească eroi, să-și găsească o ocupație, să se apuce de sport, să ducă mai departe sportul. Toate aceste lucruri își pierd cumva din importanță în aceste momente, dar ne bucurăm că putem începe campionatul și în aceste condiții, este foarte important pentru noi. Știm că toți suporterii care are veni în mod normal din sală ne-au urmărit din fața ecranelor și nu pot să sper decât că atunci când ne vom revedea cu ei o să fie totul mult mai frumos decât până acum, poate în această sală sau într-o sală nouă și așteptăm cu nerăbdare acel moment. Cred că o să fie unul foarte frumos atât pentru noi cât și pentru ei.”

Partida CSM Galați - CSM Oradea are loc astăzi, 11 decembrie de la ora 19:00.

*Foto: Roby Boroș/CSM Oradea

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii