Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Branko Cuic: "Nu vom lăsa pe nimeni să ne oprească din drumul nostru spre noi victorii"

Ioana Ardereanu

Ioana Ardereanu
19.04.2011

Cea de-a treia victorie consecutivă împotriva Sibiului, izbândă cu scorul de 63-81, i-a oferit formaţiei clujene, "U" Mobitelco Cluj, biletele spre semifinalele playoff-ului, acolo unde va duce o luptă încrâncenată pentru un loc în finală, împotriva lui Gaz Metan Mediaş. Pion important al ultimului meci jucat împotriva sibienilor în acest sezon, cu un indice de 17 la eficienţă şi un total de 12 puncte, 6 recuperări şi 2 pase decisive, Branko Ciuc a declarat pentru totalbaschet.ro, în urma acestei partide, că atât el, cât şi echipa sa nu trebuie să fie satisfăcuţi pe deplin până ce nu vor atinge performanţa câştigării titlului de campioni din acest an.

Trei victorii consecutive împotriva Sibiului. A fost întocmai ceea ce te aşteptai?
A fost exact cum mă aşteptam să fie. Am arătat în acest sezon că tot ceea ce jucăm şi realizăm depinde numai de noi. Atâta timp cât ne concentrăm şi dacă ştim să ne comportăm ca o echipă în adevăratul sens al cuvântului, niciun alt oponent nu ne poate învinge. Trebuie să îmi felicit toţi coechipierii şi de asemenea întregul staf, pentru că împreună am reuşit să terminăm această fază a playoff-ului cu bine. Indiferent de ce echipă vom întâlni, noi ne vom pregăti la fel de bine cum am făcut-o şi până acum. Pomit că împotriva oricui vom juca, noi vom fi pregătiţi.

Într-un interviu recent acordat site-ului totalbaschet, ai declarat că echipa Sibiului are componenţi ce pot face diferenţa într-un meci ca acesta. Care ar fi acei jucători în opinia ta?
Echipa Sibiului are jucători individuali experimentaţi şi fiecare dintre ei poate "exploda" într-un meci ca acesta, dar noi cred că am reuşit de fiecare dată să îi stopăm. Deşi au calităţi, ei nu au reuşit să şi le demontreze în faţa unei echipe organizate şi unite ca a noastră.

Care crezi că a fost cheia meciului din seara aceasta?
Cheia jocului nostru vine întotdeauna datorită defensivei pe care o punem în practică. Agresivitatea şi disciplina în apărare, sunt factorii care fac jocul nostru mult mai uşor. Poate că cele trei victorii consecutive nu arată valoarea Sibiului, dar cu siguranţă demontrează că am făcut un joc bun şi că ne-am dorit mai mult victoria.

V-aţi învaţat lecţia în ceea ce priveşte ultimul meci de playoff pierdut la Sibiu?
Chiar după ce s-a terminat acest meci, le-am spus coechipierilor mei "Ascultaţi-mă, băieţi! Noi suntem aproape aceiaşi ca în sezonul precedent şi poate că este ultima şansă pentru generaţia noastră să câştigăm împreună, ca o echipă adevărată, acest titlu de campioană, să le arătam tuturor că putem juca baschet adevărat. Nu va trebui să fim mulţumiţi cu ce avem pentru că şi anul trecut, am reuşit să încheiem sezonul regulat pe primul loc şi să ajungem în finală. Următorul pas va fi să câştigăm acest campionat. Aşadar, nimeni nu trebuie să fie satisfăcut pe deplin, până când nu atingem acest obiectiv". Dacă vom vrea să atingem această performanţă, mâine va trebui deja să intrăm în teren la antrenamente, pentru a fi pregătiţi pentru semifinale. Nu contează împotriva cărei echipe vom juca. Important este că am arătat că putem bate pe orcine până acum. Cert e că, atâta timp cât suntem "malefici", totul depinde de noi, aşa cum a fost pe întreg parcursul acestui sezon, în care am putut juca împortiva oricărei echipe. Aşadar nu vom lăsa pe nimeni să ne oprească din drumul nostru spre noi victorii.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii