Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Camil Berculescu, MVP-ul partidei dintre U-BT Cluj și Dinamo

Radu Bărăian

Radu Bărăian
22.10.2017

La al doilea meci din carieră în Liga Națională de Baschet Masculin, tânărul jucător de 19 ani al celor de la U-Banca Transilvania Cluj, Camil Berculescu, a izbutit performanța să fie cel mai bun jucător a unei partide din primul eșalon baschetbalistic al țării. 

Chiar dacă a avut în față un adversar modest, în postura celor de la Dinamo București, Berculescu a intrat în teren plin de entuziasm și curaj, răsplătind din plin încrederea și minutele acordate de Mihai Silvășan și staff-ul său. Astfel, Camil Berculescu, un fundaș care nu a atins încă pragul de 19 ani, născut la Târgu Jiu, a fost de departe MVP-ul meciului câștigat de campionii de la U-BT pe terenul celor de la Dinamo, scor final 103-44

Venit de pe banca de rezerve, fostul junior din curtea academiei U-BT, a petrecut 20 de minute pe parchetul sălii Dinamo, timp în care și-a trecut în cont 16 puncte, 6 recuperări, 4 pase decisive, o intercepție și o singură minge pierdută, totul pentru un indice la eficiență de 23 de unități. Astfel, elevul lui Mihai Silvășan a fost cel mai bun marcator de pe teren, respectiv jucătorul cu cel mai mare coeficient la productivitate. 

Din punct de vedere al procentajelor, Berculescu a avut o zi excelentă, acesta fiind dovada clară că prestația sa nu a fost una întâmplătoare, fiind extrem de precis în moment de șut. Mai exact, la aruncările din interiorul semicercului, Camil a ratat o singură aruncare, având un procentaj de 83% (5/6), în timp ce de la mare distanță a terminat cu 50% (2/4). 

Cu siguranță această evoluție din meciul cu Dinamo va contribui din plin la moralul de viitor al baschetbalistului, dar și la încrederea acordată de staff-ul tehnic al echipei campioane. Camil Berculescu a debutat în Liga Națională în prima etapă a acestui sezon, atunci când a prins 2 minute în victoria de pe teren propriu cu BCM U Pitești. 

*Foto: Răzvan Păsărică @sportpictures.eu

1 comentariu la aceasta stire:
  • CS Universitatea Cluj-Napoca stef :

    minute tinerilor
    Chiar dacă diferența de valoare între cele două echipe este mare, sau tocmai de aceia mă bucur că Silvă dă minute celor tineri pentru că numai așa pot crește, valoare existând. Sper ca acest lucru să se întâmple, alături de jucătorii consacrați, și în partidele cu adversari mai puternici.

    cu 6 ani în urmă (22.10.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii