Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Cătălin Burlacu: „Nu îmi place maniera în care am pierdut cu Oradea”

Cătălin Burlacu: „Nu îmi place maniera în care am pierdut cu Oradea”

CSA Steaua a pierdut în deplasare, în etapa a VIII-a din LNBM – Grupa Valorică A, scor 71-94 pe terenul celor de la CSM CSU Oradea.

La sfârșitul meciului, antrenorul Stelei, Cătălin Burlacu, a vorbit despre înfrângere:

„Felicit Oradea, atât pentru meciul acesta, cât și pentru serviciul adus baschetului românesc, prin accederea în faza următoare a cupelor europene. Atât cei de aici, cât și U-BT Cluj-Napoca merită pe deplin calificarea în faza următoare. Repet, felicit Oradea și pentru victoria din această seară. Învingătorii au avut un joc mult mai elaborat față de ceea ce am încercat noi să arătăm. Am încercat să ne surprindem adversarii cu anumite lucruri, dar ele nu au funcționat. Apărarea noastră nu a corespuns și pas cu pas am cedat.”

Cătălin Burlacu a vorbit și despre absența lui Andrei Mandache (DETALII AICI):

„La acest nivel și la modul în care am gândit noi echipa, Andrei Mandache este cel mai important jucător autohton al echipei noastre. El este unul dintre cei mai importanți, dacă nu chiar cel mai important român al acestui campionat. Din păcate a suferit o accidentare urâtă. Urmează să fie supus unei operații și vom vedea cum va reacționa corpul lui la refacere. Nu știm cât va dura recuperarea, dar îmi doresc să revină cât mai repede. Totul s-a întâmplat subit. Căutăm soluții. Timpul este foarte scurt și vom vedea dacă le găsim. Vom încerca să suplinim cumva absența lui Mandache, dar este limpede că lipsa lui ne afectează din toate punctele de vedere.”

Cât despre lupta pentru top 6, antrenorul Stelei a spus:

„S-a tot vorbit despre treaba asta, despre calificarea în TOP 6. Lupta este deschisă, cred că oricine se poate califica. Contează enorm orice victorie, împotriva oricărui adversar. Vom încerca să câștigăm fiecare meci de acum încolo și să accedem în primele șase.”

De asemenea, Cătălin Burlacu a vorbit și despre prima sa experiență ca antrenor principal:

„Lucrurile nu sunt prea diferite față de cum le știam eu din postură de jucător. Evident abordarea este cu totul alta. Eu știu ce îmi doresc de la echipa mea. Vreau agresivitate în joc. Îmi doresc răutate, în sens pozitiv, din partea jucătorilor mei în ambele faze ale jocului. Sunt conștient că este nevoie de timp și de multă muncă. Nu-mi place maniera în care am pierdut la Oradea. Este evident că vom lucra la atitudine. Este un capitol esențial în filosofia mea.”

El a vorbit și despre felul în care CV-ul ca jucător îl va ajuta în relația cu tinerii jucători români:  

„Sunt conștient. Cătălin Burlacu ca și jucător este istorie. Încerc să fiu un psiho-pedagog cât de bun posibil. De asemenea, încerc să împărtășesc din bagajul meu de cunoștințe, din experiența mea baschetbalistică, încât acest lucru să se vadă pe teren. Am pornit în acest campionat cu mult entuziasm de la bun început. Echipa poate să evolueze, însă acum, ca și echipă nou formată, vom avea de înfruntat și ostilitatea meciurilor din deplasare. Este altceva. Trebuie să știi cum să joci astfel de meciuri, pentru că e diferit.”

După opt runde, CSA Steaua are 3 victorii și 5 înfrângeri în LNBM. Pentru roș-albaștri urmează acum returul din turul secund al Cupei României, contra CSO Voluntari, unde Steaua are un avantaj de cinci puncte după victoria cu 92-87.

*foto: facebook Steaua București Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii